Prejemnica listine PONT

Vrabec Anarhist, 18. februar 2022 ― Še vedno me teksti lahko šokirajo, še vedno osupnem, da obstajajo reči, ki jih ne vem. Obožujem to, da lahko vedno znova odkrivam reči. The post Prejemnica listine PONT first appeared on Vrabec Anarhist.

Več kot 230 pesmi in kar 33 osnovnih šol na literarnem natečaju Term Snovik

Kamnik.info, 18. februar 2022 ― Terme Snovik že 14 let razpisujejo literarni natečaj v počastitev meseca kulture. Letošnji natečaj se je zaključil z zelo velikim odzivom, saj je v poštni predal term prispelo kar 235 pesmi, od tega 140 otroških in 95 odraslih. Na natečaju je sodelovalo kar 33 slovenskih osnovnih šol, ki so bile letos prvič povabljene k sodelovanju ... Prispevek Več kot 230 pesmi in kar 33 osnovnih šol na literarnem natečaju Term Snovik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Razstava Stara realnost avtorice JERNEJE SREBOT

Knjižnica Postojna, 18. februar 2022 ― Tokrat v naši knjižnici na razstavi z naslovom STARA REALNOST svoja dela predstavlja domačinka JERNEJA SREBOT. Na ogled bo do 18. marca. Jerneja Srebot iz Petelinj je mlada ustvarjalka, ki se ukvarja predvsem z risanjem stripov in manjših ilustracij. Njen opus obsega zelo veliko število zelo majhnih (in pogosto zelo bebavih) stripkov, ki jih občasno objavlja na socialnih omrežjih v zabavo vsebine željnih internetnih množic.

ŠS6: Odgovori Janeza Koželja, podžupana Ljubljane

OUTSIDER, 18. februar 2022 ― O zadevi predvidene pozidave dela zelenic v Šišenski soseski 6 smo obširneje že pisali. Kot smo poudarili, je problematika ŠS6 kompleksna in v sebi nosi elemente ključnih problematik naše družbe. Ker enostavni in enostranski pogledi ne zadostujejo za dobro analizo in iskanje odgovorov, smo za pisne odgovore na vprašanja prosili predstavnike treh udeleženih strani v […]
Toli v Slovenskem planinskem muzeju

Toli v Slovenskem planinskem muzeju

Gornjesavski muzej Jesenice, 18. februar 2022 ― Ob vrnitvi vzorca Triglavskega ledenika – Tolija v Slovenijo se je zgodil še zadnji mejnik projekta Misije: Triglavski ledenik v Peking, ki je sicer del večje okoljevarstvene pobude blagovne znamke Laško 'Beli vrhovi'. Partnerja projekta Pivovarna Laško Union in Olimpijski komite Slovenije sta Tolija v obliki staljene ledeniške vode v kristalni steklenički predala Slovenskemu [...]
Kulturni bazar 2022

Kulturni bazar 2022

SIGIC - Izpostavljeno, 18. februar 2022 ― Štirinajsti Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za okolje in prostor ter CMEPIUS-om pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.
Film Po Antarktiki zmagovalec 16. Festivala gorniškega filma

Film Po Antarktiki zmagovalec 16. Festivala gorniškega filma

Misli, 18. februar 2022 ― Film Po Antarktiki, zgodba polarnega raziskovalca Willa Stegerja, je veliki zmagovalec 16. Festivala gorniškega filma. Poleg glavne nagrade mesta Domžale je žirija med tekmovalnimi filmi nagradila tudi najboljše v posameznih kategorijah. Najboljši plezalni film je Stena - vzpon do zlata, ki prikaže vzpon Janje Garnbret do olimpijskega zlata.
Novo vabilo za občine: Pomoč pri uvajanju Območja varnih prihodov v šolo

Novo vabilo za občine: Pomoč pri uvajanju Območja varnih prihodov v šolo

Inštitut za politike prostora, 18. februar 2022 ― Občinam in osnovnim šolam bo IPoP v novem šolskem letu pomagal z znanjem in s sredstvi uvesti ukrep šolska ulica – območje varnih prihodov v šolo Na IPoP – Inštitutu za politike prostora vabimo k sodelovanju občine in osnovne šole, ki želijo preizkusiti uvedbo ukrepa šolska ulica  – območja varnih prihodov. Preizkus drugačnega prometnega režima... The post Novo vabilo za občine: Pomoč pri uvajanju Območja varnih prihodov v šolo appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Berlinale: Kultura premagala virus

Misli, 18. februar 2022 ― Na 72. Berlinalu potekajo zadnji dnevi, rezervirani za najširše občinstvo. Rdeče preproge pred festivalsko palačo na Potsdamer Platzu so zakotalili v depoje, razbremenili številne varnostnike, hektika je minila. Ostal je film, ki je, kot kaže, uspešno kljuboval virusu. Eden od sloganov Berlinala "Booster za kulturo" ni bil le retorična figura.

VABILO K NAROČANJU NA NOVIČNIK ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI

KUD Trivia, 18. februar 2022 ― Novičnik za samozaposlene v kulturi vabi k naročanju na mesečno e-publikacijo Novičnik za samozaposlene v kulturi, ki že deveto leto informira in svetuje samozaposlenim kulturnikom glede davkov, prispevkov, statusa in drugih vprašanj. Celoletna naročnina znaša 20 eur, vanjo pa so vključeni tudi osebni nasveti naročnikom po potrebi. Preberite si pohvale naročnikov na Novičnik! Za naročilo pišite […]

NOVIČNIK NA SEJI DRŽAVNEGA ZBORA

KUD Trivia, 18. februar 2022 ― Novičnik za samozaposlene v kulturi je bil povabljen na 45. nujno sejo Odbora za kulturo 14. 2. 2022, k 1. točki dnevnega reda: Položaj samozaposlenih delavcev in delavk v kulturi v razmerah po epidemiji Covid-19 ter ukrepi za okrevanje. Ker se seje zaradi priprav na delavnico za samozaposlene nismo mogli udeležiti, smo poslali na DZ […]
še novic