Pravljična ura z ustvarjalnico v žalski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 29. marec 2022 ― V Medobčinski splošni knjižnici Žalec je zajček Pablo iskal jajčka, da bi povadil barvanje pirhov pred veliko nočjo. Kokoške so bile bolne in niso znesle jajčk, ki jih je Pablo želel, zato je moral poiskati drugo rešitev, pri tem pa mu je pomagala žena Juanita. Na pravljični uri z ustvarjalnico smo v torek, 29. marca 2022, izdelovali pošasti in kokoške, kamor bodo naši mladi obiskovalci shranili svoje pirhe. Pošasti in kokoške so bile iz kartonov za jajca, ki smo jih pobarvali, jim dodali oči, jezičke in perje. Otroci so bili ...

Italija za vpis italijanske opere na Unescov seznam

SiGledal Novice, 29. marec 2022 ― Italija namerava operno umetnost predlagati za vpis na Unescov seznam nesnovne dediščine. Italijansko operno umetnost naj bi kot kandidatko za vpis na Unescov seznam predstavili pristojnemu Unescovemu odboru za leto 2023, je danes v Rimu napovedal vodja italijanske Unescove komisije Franco Bernabe, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Mali loži danes odprtje razstave o razvoju srednjeveškega Kopra

Misli, 29. marec 2022 ― V koprski Mali loži bodo danes odprli razstavo Mesto in otok. Poskus rekonstrukcije razvoja srednjeveškega Kopra. Z njo želijo odpreti ključna vprašanja o rasti mesta in otoka pred najstarejšim mestnim načrtom iz leta 1619. Rekonstrukcija temelji na koprskih arhivskih virih, predvsem pa na poznavanju urbanega razvoja s Koprom primerljivih mest.

Minister dr. Simoniti si je ogledal obnovljen del gradu Borl

Ministrstvo za kulturo, 29. marec 2022 ― V sklopu prizadevanj Ministrstva za kulturo za ohranjanje kulturne dediščine se je leta 2020 v Podravski regiji začela obnova dela gradu Borl, v katerem bo v prihodnosti na ogled stalna prirodoslovna razstava. Obnovljen del gradu si je minister za kulturo dr. Vasko Simoniti ogledal skupaj z županjo Občine Cirkulane Antonijo Žumbar, župani sosednjih občin in zainteresirano javnostjo.

Vabilo k sodelovanju na Tednu ljubiteljske kulture

Ministrstvo za kulturo, 29. marec 2022 ― Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki pridružijo vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture. Teden ljubiteljske kulture bo letos potekal med 20. majem in 19. junijem 2022 in bo zaradi velikega števila dogodkov trajal kar tri tedne dlje kot predvideno.

STUDIO GAM – 2. oddaja! (29.3.)

Ana Monro, 29. marec 2022 ― V torek, 29. 3., ste si ob 10.00 na kanalu SIMS v neposrednem prenosu lahko spet ogledali naš kratek infotainment program Studio GAM. V rubriki FokusirANA smo strnili najbolj sveže novice, v Anini dvižnici smo šli pomladi naproti in vonjali cvetlice, terenska ekipa pa se je tokrat javila iz Planice. Osrednja rubrika naše redne tedenske oddaje je DonirANA, v kateri smo ... The post STUDIO GAM – 2. oddaja! (29.3.) appeared first on Ana Monro.
V Pivki prisrčno obeležili materinski dan

V Pivki prisrčno obeležili materinski dan

Notranjsko primorske novice » Kultura, 29. marec 2022 ― V Pivki prisrčno obeležili materinski dan KULTURA Pivka – Krščanski praznik Gospodovega oznanjenja Mariji je hkrati tudi dan, posvečen vsem materam. 25. marca se kristjani spominjajo dogodka, ko je po krščanskem izročilu angel Gabrijel Mariji napovedal, da bo po čudežu rodila božjega sina Jezusa. V Pivki so praznovanje začeli s sveto mašo in posebnim blagoslovom za matere. Po maši pa je sledil kulturni program, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Lipa. Materinski dan, cerkev, KD Lipa, Pivka, 25. marec 2022 Foto: Irena Margon Otroci so mame počastili z recitalom in glasbenim nastopom na prečno flavto in violino. Po dveletnem premoru je bila cerkev spet polna. Razveseljivo je bilo dejstvo, da se je praznovanja udeležilo veliko žensk. Ob koncu so mame dobile tudi darilca, ki so jih pripravili otroci, ki obiskujejo verouk. Zaključek z znano skladbo Ave Maria je bil res prazničen. Irena Margon ČlanekV Pivki prisrčno obeležili materinski dan se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#
V pivški cerkvi so obeležili praznik sv. Jožefa

V pivški cerkvi so obeležili praznik sv. Jožefa

Notranjsko primorske novice » Kultura, 29. marec 2022 ― V pivški cerkvi so obeležili praznik sv. Jožefa KULTURA Pivka – V župniji sv. Petra so po dveh letih prekinitve 19. marca spet pripravili krajšo prireditev ob prazniku sv. Jožefa, zavetnika mož in očetov. Sveti maši, ki jo je daroval župnik Marjan Škvarč, je v cerkvi sledil kulturni program, ki ga je pripravilo Kulturno društvo Lipa Pivka. Praznik sv. Jožefa, cerkev, Pivka, 19. marec 2022 Foto: Ernest Margon V programu so se prepletale recitacije in glasbene točke. Otroci – veroučenci in gojenci Glasbene šole Postojna so na prijeten in pristen način izrazili svoje spoštovanje in ljubezen do očetov in se zahvalili za njihovo skrb. Aleks je sodeloval z recitacijo, Nika s svojo lastno pesmijo očetu in skladbo na prečni flavti, Veronika je zaigrala na violino, za zaključek pa še Julija na prečno flavto. Ob koncu je bil še blagoslov očetov in mož z mislijo, da se je treba zahvaliti za vse dobro, kar očetje storijo v svojih družinah. To je bil lep uvod v praznovanje tedna družine, ki se zaključi s praznovanjem materinskega dneva 25. marca na Marijin praznik. IM ČlanekV pivški cerkvi so obeležili praznik sv. Jožefa se je najprej pojavil naNotranjsko primorske novice.#
1,5 + Asinhronost

1,5 + Asinhronost

Radio Študent, 29. marec 2022 ― V etru gostimo Tatiano Kocmur in Boruta Savskega, ki obširneje obrazložita njun jesenski performans 1,5 + Asinhronost v prostorih Cirkulacije 2, ki ga bomo v drugem delu oddaje tudi poslušali.  
V Cukrarni serija dogodkov ob razstavi Vračanje pogleda

V Cukrarni serija dogodkov ob razstavi Vračanje pogleda

Misli, 29. marec 2022 ― S projekcijami animiranih filmov Špele Čadež se drevi ob 18. uri v Cukrarni pričenja serija dogodkov letošnje osrednje razstave Vračanje pogleda. Opus animiranih filmov Špele Čadež oživlja plemenito tradicijo animacije lutk, s katero se je slovenski animirani film tudi začel, in sicer na sodoben način. Prikazanih bo sedem animiranih filmov.

KARIERNI DAN NA FD

Fakulteta za dizajn, 29. marec 2022 ― V petek, 1.4.2022 bo na FD, od 9.00 do 13.00 potekal Karierni dan, kjer boste lahko spoznali vaše bodoče delodajalce, preverili katere podporne aktivnosti vam ponuja Center za kreativnost, se […] The post KARIERNI DAN NA FD appeared first on Fakulteta za dizajn.

Informativni dan za enoletne projektne razpise na področju umetnosti

Ministrstvo za kulturo, 29. marec 2022 ― Ministrstvo za kulturo vabi na informativni dan za predstavitev enoletnih projektnih razpisov na področju umetnosti, ki bo v ponedeljek, 4. aprila 2022, v veliki sejni sobi v pritličju Ministrstva za kulturo. Vabljeni so vsi zainteresirani prijavitelji, ki bodo kandidirali na projektnih razpisih na področjih uprizoritvenih, glasbenih, vizualnih in intermedijskih umetnosti.

V Kranju pregledna razstava slik in risb Nikolaja Beera

Misli, 29. marec 2022 ― Gorenjski muzej bo drevi ob 18. uri v Mestni hiši v Kranju odprl pregledno razstavo slik in risb akademskega slikarja Nikolaja Beera. Razstava bo na ogled do 8. maja, 21. aprila pa bo potekala predstavitev kataloga z besedili umetnostnih zgodovinarjev in kustosov Leva Menašeja, Irme Brodnjak Firbas ter Damirja Globočnika.
še novic