Odkri(va)li smo NOVE DIMENZIJE!

Ana Monro, 6. maj 2022 ― V okviru Meseca izobraževanj je od 3. do 5. 5. v Ljubljani potekala raziskovalna delavnica SIMS Laboratorij. Prvo poročilo: 3 dnevi, 4 “offical” telefoni/kamere, 5+ “privat” telefonov/check screens, 2 računalni(šk)a (zaslona), 1 “big” LCD TV – vse to za test 360-stopinjske kamere in platforme SIMS 2.0, na kateri bomo prek spleta neposredno prenašali del programa ... The post Odkri(va)li smo NOVE DIMENZIJE! appeared first on Ana Monro.

Od-do arhitektura: Stanovanje DP

OUTSIDER, 6. maj 2022 ― Mlad par si je za svoj dom v Ljubljani izbral stanovanje, ki ju je prepričalo s svojo svetlostjo in velikimi steklenimi površinami, obrnjenimi na zelena pobočja Golovca. Izhodišče pragmatične in izčiščene zasnove Matica Škarabota in Aleša Žmavca (od-do arhitektura) je bila želja po čim večjem izkoristku prostora. Pohištvo sega čez celotno etažno višino in je […]

Neznosno breme ogromnega talenta

MMC Film, 6. maj 2022 ― Neznosno breme ogromnega talenta ni rehabilitacija Nicolasa Cagea, ker lik in delo Nicolasa Cagea rehabilitacije ne potrebujeta. Če boste govorili o njegovi "veliki vrnitvi", je to samo zato, ker niste opazili, da v resnici nikamor ni šel.

Primer MRFY

Odzven, 6. maj 2022 ― Recenzija albuma Use novomeškega rock benda MRFY, na katerem ta pokaže vse, kar bi lahko bil, ne da bi se dokončno odločil, kdo je.

Novice: Pobarvanka in tematska razstava o Javorci - Prireditev ob dnevu Evrope

Tolminski muzej, 6. maj 2022 ― Ob dnevu Evrope Občina Tolmin, Tolminski muzej in Društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin vabijo na predstavitev pobarvanke in odprtje tematske razstave o Spominski cerkvi Sv. Duha v Javorci. Prireditev se bo odvijala v galeriji Kinogledališča Tolmin, kulturni program bo sooblikoval Goriški oktet Vrtnica. Pobarvanko je izdala Občina Tolmin, oblikovalo pa Društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin, ki je v preteklih letih že sodelovalo pri dveh ...

Val 202: tehnologije, ki so zaznamovale desetletja

Računalniški muzej, 6. maj 2022 ― Prihodnjih šest tednov nas boste lahko poslušali v jutranjem programu Val 202, kjer bomo pomagali pri potovanju nazaj v času skozi tehnologije, ki so se uporabljale v desetletjih od začetka drugega programa Radia Slovenija. Spodaj bomo sproti dodajali povezave na oddaje: 1972 – vinili, pisalni stroji in kino 1982 – telefon, tv na uri in […] The post Val 202: tehnologije, ki so zaznamovale desetletja first appeared on Računalniški muzej.

V Galeriji Fotografija razstava Ta vojna ni naša!

Misli, 6. maj 2022 ― V Galeriji Fotografija bodo ob 19. uri odprli razstavo z naslovom Ta vojna ni naša!. Tema razstave, ki je del projekta Zgodilo se je čisto blizu nas, ob 30. obletnici pričetka vojne in prihoda pregnancev iz BiH v Slovenijo, so zgodbe beguncev, kot so jih skozi svoj objektiv zabeležili nekateri takratni fotografi tednika Mladina.

Studio Drevo: Wabi-sabi v Murglah

OUTSIDER, 6. maj 2022 ― So znak dobre arhitekture njene uspešne metamorfoze in nadaljnja življenja? V našem sodobnem razumevanju so spremembe pogosto celo nezaželjene; stremimo k temu, da bi izvorno podobo avtorske umetnine ohranili kar najbolj neokrnjeno. A pri bivalni arhitekturi, ki je namenjena našim osebnim življenjem, običajno razumemo, da je kvaliteta prav v tem, da se zmore prilagoditi vsakokrat […]

Mednarodni muzejski dan 2022

SLOGI, 6. maj 2022 18. maja praznujemo muzeji širom po svetu. Slovenski muzeji bomo skupaj z ICOM Slovenija ponovno obeležil Mednarodni muzejski dan, ki se letos posveča temi Moč muzejev.  Več >> Tudi v Slovenskem gledališkem inštitutu – Gledališkem muzeju se obeležju mednarodnega muzejskega dne pridružujemo z dnevom odprtih vrat. 9.00–16.00, v Slovenskem gledališkem inštitutu – Gledališkem muzeju HOJA […] The post Mednarodni muzejski dan 2022 appeared first on SLOGI.

Sad Sam Lucky

Koridor, 6. maj 2022 ― S predstavo Sad Sam Lucky lahko publika zadiha v čisti ustvarjalnosti Kosovelovega opusa in Ferlinovi odrski manifestaciji Kosovelovega duha. The post Sad Sam Lucky appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Marko Mandić v MandićCirkusu v Drami skozi vse svoje vloge

Misli, 6. maj 2022 ― Na Velikem odru ljubljanske Drame bo drevi premiera performansa MandićCirkus, ki sta ga zasnovala in razvila avtor koncepta in režiser Bojan Jablanovec ter igralec Marko Mandić. V njem se prvak igralskega ansambla ljubljanske Drame Mandić požene skozi vse igralske kreacije, ki jih je ustvaril od začetka svoje gledališke kariere do maja 2021.

Matevž Granda: Dunaj in Dunajska

OUTSIDER, 6. maj 2022 ― Vse velike stvari so na začetku majhne. Drobna misel lahko spremeni svet. In takšne male misli, mali prebliski spreminjajo človeštvo že od nekdaj, tako na bolje, kot na slabše.  Nekaj let sem živel na Dunaju, v mestu ki se vsako leto uvrsti na vrh lestvic kakovosti bivanja. Živeti na Dunaju je neke vrste privilegij. Mesto […]
še novic