Prva napoved dogodka: Mrzli studenec 2022

Društvo Slovenski staroverci, 26. junij 2022 ― Letošnji kobariški dogodek bo 1. oktobra 2022 v Domu Andreja Manfrede. Točen program dogodka in seznam predavateljev bomo objavili v prihodnjih mesecih. Spremljajte našo spletno stran, kjer bomo najavljali predavatelje in program. Mrzli studenec 2022, DOM ANDREJA MANFREDE,  1. oktober 2022 Celodnevni dogodek Srečanje in pogovor z avtorji novejših del o staroverstvu: sinteza dosedanjih objav […]

Prosto dostopen dokumentarni film Med hribi kačjih glav

Društvo Slovenski staroverci, 26. junij 2022 ― Na družabnem omrežju Youtube je objavljen dokumentarni film Med hribi kačjih glav. Gre za etnološki dokumentarni film režiserke in scenaristke Hanke Kastelicove, scenarista Jadrana Sterleta in direktorja fotografije ter snemalca Bojana Kastelica. Dokumentarni film je nastal leta 2004 v produkciji RTV Slovenija. Scenarist Jadran Sterle (1949-2014) je posnel več dokumentarnih filmov s staroversko in mitološko […]
POSTPRODUCTION I

POSTPRODUCTION I

KUD Art Stays, 25. junij 2022 ― Galerija mesta Ptuj / Ptuj City Gallery, Prešernova ulica 29, Ptuj, www.galerijamp.si TOR / TUE – NED / SUN 11.00 – 17.00 Perino & Vele, Madeforyou II, 2019, Courtesy Galleria Alfonso Artiaco, Napoli...

Izšel razpis za Sozvočenja 2022

Naši zbori, 24. junij 2022 ― 10. regijski tematski koncerti srednješolskih in odraslih pevskih zasedb s sklepnim koncertom v Slovenski filharmoniji SOZVOČENJA 2022 Rok prijave: petek,… The post Izšel razpis za Sozvočenja 2022 appeared first on Naši zbori.

USPELO JE!

Naši zbori, 24. junij 2022 ― Dragi pevci in zborovodje, ustvarili ste niz navdušujočih zborovskih koncertov, ki so nam polepšali dneve, osmislili vloženo delo in trud… The post USPELO JE! appeared first on Naši zbori.

Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj

Inštitut za politike prostora, 24. junij 2022 ― V sredo 22. junija smo zainteresiranim učiteljem in mladinskim delavcem kratko predstavili glavni rezultat projekta “Tools for Learning – Tools for Sustainable Development“,  v katerem smo v okviru programa ERASMUS+ preteklo leto sodelovali z organizacijama: Zelena Istra (Hrvaška) in Legambiente Lombardia Onlus (Italija), to je “Priročnik Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj“. V... The post Predstavitev priročnika Orodja za učenje – orodja za trajnostni razvoj appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Film Inventura režiserja Darka Sinka po nagradi v Kranju na poletnih predstavah

BSF, 24. junij 2022 ― Celovečerni igrani prvenec Inventura je svojo pot po slovenskih kinodvoranah začel 4. maja. Potem se je zgodila projekcija na festivalu KRAFFT v Kranju, kjer je glavni igralec filma Radoš Bolčina za svojo vlogo v filmu prejel zlato jabolko za posebne dosežke (najboljši igralec). Pred tem je igralec za to vlogo že prejel vesno za glavno moško vlogo na 24. Festivalu slovenskega filma oktobra 2021, režiser Darko Sinko je prejel vesno za najboljšo režijo, film pa je prejel še posebno omembo Art kino mreže Slovenije.

Padla je zadnja klapa filma Šterkijada režiserja Igorja Šterka

BSF, 24. junij 2022 ― Na glavnem pomolu mesta Piran se je zaključilo snemanje celovečernega igranega filma Šterkijada. Film, ki nastaja po scenariju in v režiji Igorja Šterka, je prvi slovenski film kjer se je režiser lotil avtobiografije življenja običajne družine, z očetom, ki pa se ukvarja z nečim izjemno neobičajnim.
še novic