Pogled v (zborovsko) prihodnost

Naši zbori, 27. avgust 2022 ― Utrecht, 27.–31. julij 2022 Voditi glasove je poslanstvo vsakega dirigenta. Za zborovsko potovanje so potrebni jasna usmeritev, strokovna »oprema«, kreativnost.… The post Pogled v (zborovsko) prihodnost appeared first on Naši zbori.

Sprehod po gozdu z gozdarko Marijo Jakopin

OUTSIDER, 27. avgust 2022 ― Ideja za sprehod po gozdu je nastala že maja, ko sva urednika Outsiderja delala intervju z Marijo Jakopin za aktualno 30. številko revije. Intervju je nastal med sprehajanjem po gozdu in strinjali smo se, da bi to nadvse zanimivo in poučno izkušnjo ponovili tudi za naše bralce. Tako smo se v četrtek, 25. 8. 2022, […]

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 27. avgust 2022 ― Pri založbi Beletrina je izšla knjiga Ko oblasti sploh ni Petra Božiča (1932-2009). Založba Miš je izdala mladinski roman Bizarno Sjoerda Kuyperja, Celjska Mohorjeva družba pa slikanico Podganca Franca iz Podklanca Tine Arnuš Pupis z ilustracijami Evgenije Jarc Zaletel. Pri založbi Mladinska knjiga so izšle štiri knjige, predpisane za maturo 2023.

1922 Rakek – Javno stranišče na železniški postaji

Stare slike (Cerknica), 27. avgust 2022 ― Najsrečnejša sem (vem, da je pravilno najbolj srečna), kadar urednik »puca« po arhivu. Takrat me doletijo predlogi s slikami stvari, ki ponujajo neslutene možnosti. Tako se mi je zgodil načrt javnega stranišča na železniški postaji Rakek. Stavba še stoji. V njej pa nikoli v življenju nisem bila. Zdaj pa tudi za potrebe starih slik ne […]

Prihaja že 24. festival Cmakajne!

C.M.A.K. Cerkno, 26. avgust 2022 ― Da, tudi letos Cmakajne bo, 24-ič zapovrstjo. In to že dokaj kmalu! 16. do 24. september, dogajanje bo (večinoma) na Starem placu pri fontani. Obeta se več večerov glasbe, razstav, filma, ni da ni. Če imate tudi sami kak predlog za sodelovanje ali program, pa kar pišite na cmak2(afna)siol.net. Več sledi v kratkem 🙂 The post Prihaja že 24. festival Cmakajne! appeared first on C.M.A.K. Cerkno.

Z novim šolskim letom bo v starem delu Mosta na Soči območje varnih prihodov v vrtec in šolo

Inštitut za politike prostora, 26. avgust 2022 ― Osnovna šola in vrtec na Mostu na Soči se nahajata v starem delu naselja z značilnimi ozkimi ulicami. Velik delež otrok prihaja v šolo peš ali s šolskim avtobusom, ki ustavi na avtobusnem postajališču na državni cesti. Kljub temu pa je že tako omejen prostor pred šolo zasičen z avtomobili tistih, ki otroke pripeljejo pred... The post Z novim šolskim letom bo v starem delu Mosta na Soči območje varnih prihodov v vrtec in šolo appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Javna obravnava Pravilnika o strokovnih komisijah

Ministrstvo za kulturo, 26. avgust 2022 ― Ministrstvo za kulturo daje v javno obravnavo predlog Pravilnika o strokovnih komisijah. K sodelovanju v javni obravnavi vabimo stanovske in zagovorniške organizacije, predstavnike javnih zavodov, samozaposlene, posameznike, posameznice in vso zainteresirano ter širšo javnost. Rok za oddajo predlogov, pripomb in mnenj je do vključno 6. septembra 2022.

Sergio Pratali: Arhitektura in oblast v evropski prestolnici kulture

OUTSIDER, 26. avgust 2022 ― Dr. Sergio Pratali Maffei je arhitekt, doktor konservatorstva arhitekturne in okoljske dediščine. Je profesor za restavratorstvo na Univerzi v Trstu, koordinator SCIC-a – Centra za znanost in tehnologijo za kulturno dediščino, oddelek za inženirstvo in arhitekturo.   S tem prispevkom želim s časovno distanco in zato s »trezno glavo« obnoviti nekaj sintetičnih razmišljanj, ki sem […]

Predsednik Borut Pahor prejel veliko nagrado Jožeta Plečnika 2022

Ministrstvo za kulturo, 26. avgust 2022 ― Veliko nagrado Jožeta Plečnika (Grand Prix Jože Plečnik 2022), ki jo Uprava Praškega gradu od leta 2018 podeljuje za izjemne dosežke na področju arhitekture, gradbeništva in varstva arhitekturne dediščine, so letos prvikrat podelili državniku. V letu, ko obeležujemo 150. letnico Plečnikovega rojstva, jo je prejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO IN PREDSTAVA BRESKVICE

Kunigunda, 26. avgust 2022 ― TEKMOVANJE NAJSLABŠA POEZIJA - V svetu, ki je tako obseden s perfekcijo, zapaše kdaj razmišljati v drugi smeri. Kaj je slabo? Ali to obstaja? Ustanoviteljica tekmovanj za najslabše stvari je Anne Tassel – začelo se je z natečajem za najslabšo kratko zgodbo, nato pa še nadaljevalo. Ponudila se je priložnost - natečaj za najslabšo poezijo. The post TEKMOVANJE ZA NAJSLABŠO POEZIJO IN PREDSTAVA BRESKVICE appeared first on Kunigunda.

ODPOVED pohoda po Veliki planini

Medobčinski muzej Kamnik, 26. avgust 2022 ― Spoštovani! Obveščamo vas, da pohoda v spomin na dr. Toneta Cevca, v soboto, 27.8.2022 po Veliki planini zaradi slabega vremena – NE BO! O novem datumu vas bomo obvestili preko muzejske spletne strani oz. muzejskega Facebooka in po e-pošti. Spremljajte naše objave. Hvala vam za razumevanje. The post ODPOVED pohoda po Veliki planini appeared first on MM:K.

1976 Števerjan – Na festivalu v zamejstvu

Stare slike (Cerknica), 26. avgust 2022 ― Trio Ivana Karošca je s skupino Studenski fantje nastopil na šestem Zamejskem festivalu domače glasbe, ki je potekal julija 1976 v Števerjanu. Kot navaja Wikipedija, poteka prireditev v mesecu juliju »pod borovci«, na italijanski strani Brd, na območju, ki je večinoma poseljeno s Slovenci. Organizira ga Slovensko katoliško prosvetno društvo Frančišek Borgia Sedej s sedežem […]
še novic