Poletavci – konec poletnega branja, zdaj je čas za Bralno značko

Kamnik.info, 20. september 2022 ― Knjižnice v ljubljanski regiji so vključene v projekt Poletavci za poletne bralce med 7. in 12. letom starosti in NajPoletavci za bralce nad 13 let, pri projektu pa že vrsto let sodeluje tudi Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Poletni bralci prejmejo izkaznice, v katere beležijo svoje branje – vsak dan se bere vsaj pol ure, saj ... Prispevek Poletavci – konec poletnega branja, zdaj je čas za Bralno značko je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Pero Lovšin pred jubilejnim koncertom Pankrtov: Danes se z družbo in politiko nihče ne ukvarja tako, kot smo se mi

Misli, 20. september 2022 ― V ljubljanski hali Tivoli bo čez mesec dni koncert ob 45-letnici legendarne ljubljanske punk rock skupine Pankrti, ki je po pisanju organizatorjev obveljala za največjo tovrstno skupino vseh časov za železno zaveso. Po besedah pevca Petra Lovšina še danes ni nobene skupine, ki bi se z družbo ali politiko ukvarjala na način, kot so se Pankrti.

Pilonova galerija v Ajdovščini bo dobila dodatne galerijske in depojske prostore

Ministrstvo za kulturo, 20. september 2022 ― Na pobudo Ministrstva za kulturo je vlada v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila obnovo celotne Rustjeve hiše v Ajdovščini, kjer bo dodatne galerijske in depojske prostore dobila Pilonova galerija. Osnovni namen obnove je zagotoviti prostorske pogoje za delovanje in razširitev galerijske dejavnosti ter izboljšati pogoje za razvoj kulturno-umetniške ustvarjalnosti Pilonove galerije.

Ministrica dr. Asta Vrečko sprejela udeležence Unescove delavnice v Ljubljani

Ministrstvo za kulturo, 20. september 2022 ― Ministrstvo za kulturo in Slovenska nacionalna komisija za Unesco od 19. do 23. septembra v Ljubljani gostita mednarodno delavnico za upravljavce svetovne dediščine, ki jo je zasnoval Unescov regionalni urad v Benetkah skupaj z Interpret Europe. Udeležence je v nedeljo, 18. septembra, ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana sprejela ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

Filmski program 7. festivala Kinotrip – mladi za mlade

Kinodvor, 20. september 2022 ― Med 20. in 22. oktobrom: šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih. Potovali bomo od hipnotičnih podob beneške lagune do živo oranžne avstralske puščave, s hitrimi obrati športne drame in rahločutnimi izpovedmi, ki rušijo meje in širijo obzorja. Vse po izboru ekipe devetih Kinotripovk!

Zaključek akcije Počitnice s knjigo

Knjižnica Postojna, 20. september 2022 ― Dragi otroci!  17. septembra, na dan zlatih knjig, smo zaključili poletno bralno akcijo Počitnice s knjigo. Vse, ki ste uspešno izpolnili zgibanko s štampiljkami, bomo obdarili z unikatno majico, ki jo je oblikoval knjižničar Nenad. V sredo, 28.9., ob 17.uri vas majice čakajo na otroškem oddelku naše knjižnice. Otroci, ki ste zbirali štampiljke v PIVKI, boste majice dobili v torek, 27.9., ob 17.uri!

Razstava IGRAČE MOJEGA OTROŠTVA

Knjižnica Postojna, 20. september 2022 ― V sodelovanju s Klubom upokojencev v vzgoji in izobraževanju občin Postojna in Pivka ob Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine na temo: SPOZNAJ? OHRANI.VARUJ!, ki se odvija pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije z letošnjim motom (Vz)tajnostna dediščina, bo v čitalnici knjižnice na ogled razstava IGRAČE MOJEGA OTROŠTVA od 26. septembra do 14. oktobra.

Dokumentarec Jurija Grudna Iskre v času nagrajen na Reki

Misli, 20. september 2022 ― Dokumentarec Iskre v času je na reškem filmskem festivalu prejel glavno nagrado žirije, Jurij Gruden pa je prejel tudi nagrado za najboljšo režijo. "Zgodba filma..., kot jo je povedal Jurij Gruden, predvsem veliko pove o njem samem: je polna ljubezni, humorja in zavedanja o kompleksnosti življenja," je v obrazložitvi zapisala žirija.

Escape muzej Kajžnkova hiša gostil Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Slovenskem muzejskem društvu

Gornjesavski muzej Jesenice, 20. september 2022 ― Danes je Escape muzej Kajžnkova hiša gostil Sekcijo za izobraževanje in komuniciranje pri Slovenskem muzejskem društvu! Predstavili so jim pedagoške vsebine, ki jih za Slovenski planinski muzej , Muzej Kranjska Gora in Escape muzej Kajžnkova hiša pripravlja kustosinja in pedagoginja Natalija Štular s sodelavci. Seveda so skupaj preizkusili tudi novi produkt - escapemuzej, skupaj [...]
Ukrepi parkirne politike v Tržiču kažejo prve rezultate

Ukrepi parkirne politike v Tržiču kažejo prve rezultate

Inštitut za politike prostora, 20. september 2022 ― Občina Tržič je s pomočjo IPoP – Inštituta za politike prostora v okviru projekta SaMBA, katerega glavni cilj je spodbujanje mobilnosti z nizkimi emisijami ogljika na območju Alp, izdelala novo pakirno politiko. Poleti 2021 so na parkiriščih v središču mesta začeli z uveljavljanjem novih parkirnih režimov. Brezplačno kratkotrajno parkiranje, plačljivo parkiranje, parkirni abonmaji in dovolilnice... The post Ukrepi parkirne politike v Tržiču kažejo prve rezultate appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Marija Jakopin: Dan v službi

OUTSIDER, 20. september 2022 ― Z razvojem informacijske tehnologije se je razmahnilo delo v pisarnah. Nekateri tovrstni poklici so povsem novi, spet drugi so se predrugačili in postali pisarniški. Pisarne so udoben prostor – poleti so klimatizirane, pozimi ogrevane, v njih se sedi na bolj ali manj ergonomskih stolih, gleda se v velike zaslone. Zaplete pa se, ker telesa ljudi […]
še novic