Celjski dan trobil in Celjski dan godal

Celjski dan trobil in Celjski dan godal

Celje.info, 10. februar 2023 ― V Glasbeni šoli Celje se zavedajo pomena izobraževanja in nudenja široke palete znanja njihovim učencem in dijakom. V ta namen na šoli organizirajo številne mojstrske tečaje, ki jih vodijo domači ... Beri dalje The post Celjski dan trobil in Celjski dan godal appeared first on Celje.info.
Belo zlato, vozlišče vsebin ob razstavi

Belo zlato, vozlišče vsebin ob razstavi

SEM, 10. februar 2023 ― Predstavljamo vozlišče vsebin ob aktualni razstavi Belo zlato in vas vabimo k raziskovanju zgodb, ki osvetljujejo preteklo in aktualno dogajanje na področju pridelovanja bombaža! Nov prispevek na vozlišču: Pridelovanje bombaža v Togu: terenska raziskava in njene omejitve (Ana Reberc, ZRC SAZU) Ana Reberc v besedilu predstavi potek terenskega raziskovanja pridelovanja bombaža v Togu, ki ga je izvedla marca 2022. Pri tem izpostavlja omejitve, izzive in etične dileme, s katerimi se je srečala pri njenem delu in ki so vplivali na rezultate raziskave. Rezultati so predstavljeni na razstavi Belo zlato: zgodbe o bombažu. Na ogled v SEM do 30. junija 2023.  

Lodestar Trio – Bach to Folk

Koridor, 10. februar 2023 ― Lodestar Trio na svojem prvencu postreže z zelo neobremenjenim muziciranjem, ki mora temeljiti na intimni povezavi med člani zasedbe. The post Lodestar Trio – Bach to Folk appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V zbirkah Aleph in Lambda nova domača in prevodna dela

Misli, 10. februar 2023 ― Center za slovensko književnost in društvo Škuc sta predstavila novosti zbirk Aleph in Lambda. V zbirki Aleph so izšle pesniške zbirke Lukasa Debeljaka, Blaža Božiča in hrvaškega avtorja Romea Mihaljevića ter roman Jane Putrle Srdić, v Škucovi zbirki pa med drugim roman v Kuvajtu rojenega avtorja Saleema Haddada in pesmi Čehinje Svatave Antošove.
Knjiga Ane Schnabl v izboru za mednarodno literarno nagrado Dublin

Knjiga Ane Schnabl v izboru za mednarodno literarno nagrado Dublin

Misli, 10. februar 2023 ― Knjiga Mojstrovina Ane Schnabl je bila nominirana za prestižno mednarodno literarno nagrado Dublin 2023. V angleščini je z naslovom The Masterpiece v prevodu Davida Limona izšla pri založbi Istros Books. Ožji izbor, v katerega bodo uvrstili najboljše med nominiranimi knjigami, bo znan 28. marca, dobitnika nagrade pa bodo razglasili 25. maja.

Cristian Mungiu: premiera filma MRI in pogovor z romunskim avtorjem

Kinodvor, 10. februar 2023 ― Kinodvor je obiskal romunski režiser Cristian Mungiu. Udeležil se je premiere svojega zadnjega filma MRI in nas v pogovoru po projekciji popeljal globoko v zakulisje svojega ustvarjalnega procesa in razmišljanja onkraj nastajanja filma. V nadaljevanju vabljeni k ogledu pogovora, v katerem je prejel tudi veliko vprašanj gledalcev.

Vlada imenovala predstavnike ustanovitelja v svet Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 10. februar 2023 ― Vlada je na včerajšnji dopisni seji v svet javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala štiri predstavnike ustanovitelja za mandatno dobo štirih let, in sicer od ustanovitvene seje sveta zavoda in z možnostjo ponovnega imenovanja. Imenovala je dr. Manco Grgić Renko, dr. Blaža Vurnika, Renato Zamida in dr. Marka Srako.
Vabljeni natečaj za poslovno-stanovanjski kompleks Maribox v Mariboru

Vabljeni natečaj za poslovno-stanovanjski kompleks Maribox v Mariboru

OUTSIDER, 10. februar 2023 ― V Mariboru je bil lani izveden vabljeni arhitekturno-urbanistični natečaj za eno najpomembnejših lokacij v mestu. Predvidena visoka zazidava z mešanim stanovanjsko-poslovnim programom bo v primeru izgradnje močno spremenila urbani utrip področja okoli kino kompleksa Maribox med starim mestnim jedrom in industrijskim območjem Melje na levem bregu Drave ter pomembno zaznamovala obrečno veduto štajerske prestolnice. Kljub […]

Vlada podelila dve izjemni pokojnini za posebne zasluge na področju kulture

Ministrstvo za kulturo, 10. februar 2023 ― Vlada je na včerajšnji dopisni seji na predlog Ministrstva za kulturo izdala odločbi, s katerima se baletnemu solistu, koreografu, vodji ljubljanskega baleta, pedagogu in režiserju Janezu Mejaču ter pesniku, publicistu in uredniku Andreju Zlatku Brvarju s 1. marcem 2023 izjemno prizna in odmeri starostna pokojnina za posebne zasluge na področju kulture.
še novic