Gost v knjižnici: Ernest Jazbinšek

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 15. februar 2023 ― V sredo, 15.februarja 2023, je bil gost v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pisatelj Ernest JAZBINŠEK. Z neizmerno življenjsko energijo, optimizmom, dobrodelnostjo, veseljem do življenja in občutkom za življenje na slovenskem podeželju, je navdušil 30 obiskovalcev. Prvo knjigo DEKLE IZ POLANE je izdal pri rosnih 68-ih letih. V desetih letih je bralce razveselil s knjigo otroških zgodbic in z devetimi romani. Izvrsten opazovalec ljudi, razmerij med njimi in krajev, nam dogajanje opisuje z bogatim besednim zakladom. Prireditev so lepo dopolnili pevke vokalne skupine AMANTES in fantje vokalno-instrumentalne skupine ŠANSONET. S pisateljem so ...

HOPP – delo v teku

Koridor, 15. februar 2023 ― Umetnici sta razložili, kako sta ideje za njun HOPP nabirali iz njunega vsakdana, ta vsakdan pa tvorimo mi vsi skupaj. The post HOPP – delo v teku appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Vodstvo po razstavi Roberto Kusterle: Cartacei & Echo

Vodstvo po razstavi Roberto Kusterle: Cartacei & Echo

Galerija Photon, 15. februar 2023 ― Vljudno vabljeni na vodstvo z umetnikom in kuratorico razstave Natašo Kovšca, v torek, 28. februarja ob 18. uri v Galeriji Photon.  Tokratna razstava Roberta Kusterleta predstavlja izbor fotografij iz dveh fotografskih ciklov, nastalih v zadnjih letih, v katerih Kusterle raziskuje tanko mejo med realnostjo in fikcijo, ki se je s pojavom digitalnih programov popolnoma ...

Ministrica dr. Asta Vrečko na delovnem obisku v Berlinu

Ministrstvo za kulturo, 15. februar 2023 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je bila od 13. do 14. februarja 2023 na delovnem obisku v Berlinu. V okviru obiska se je srečala z ministrico za kulturo in medije Zvezne republike Nemčije Claudio Roth, se udeležila koncerta slovenske vokalne skupine Gallina in Alda Kumarja ob slovenskem kulturnem prazniku, obiskala Muzej evropskih kultur in Aedes galerijo ter se srečala z v Berlinu živečimi slovenskimi umetnicami in umetniki.

Novih odkritij na Kostanjevici v Novi Gorici še ni konec

ZVKDS, 15. februar 2023 ― V preteklih šestih letih, ko se je v frančiškanski cerkvi Gospodovega oznanjenja Mariji na Kostanjevici v Novi Gorici intenzivno obnavljala notranjščina cerkvene ladje, je prišlo že do vrste zanimivih odkritij, povezanih s štukaturami, poslikavami in s samo stavbno zgodovino objekta. Nedvomno je bilo med njimi najpomembnejše odkritje datacije in imena avtorja štukatur na korni ograji - štukatur, ki sodijo med najstarejše in najkvalitetnejše na Goriškem in širše. Jezik Slovenščina

CEDilke, februar 2023

CED, 15. februar 2023 ― * Novosti programa Ustvarjalna Evropa. * Dogodki, ki jih pripravljamo za vas. * Zelene prakse.* Aktualni razpisi, vključno s pomembnim obvestilom za prijavitelje (KULTURA). * Priložnosti MEDIA usposabljanja in povezovanja. * Priložnosti NEWSmedia. * KULTURA Partnerske ponudbe. * Pohvale, dogodki in dejavnosti projektov s podporo Ustvarjalne Evrope (kar smo opazili …).
Plečnikova Narodna in univerzitetna knjižnica s svojo monografijo

Plečnikova Narodna in univerzitetna knjižnica s svojo monografijo

Misli, 15. februar 2023 ― V Atriju ZRC SAZU je v torek zvečer potekala predstavitev decembra lani izdane monografije o Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK) arhitekta Jožeta Plečnika izpod peresa Damjana Prelovška, vodilnega raziskovalca Plečnikovega življenja in dela. Po predstavitvi monografije je avtor vodil po eni od najpomembnejših Plečnikovih stavb.

V Mini teatru lutkovna priredba Knjige o džungli

SiGledal Novice, 15. februar 2023 ― V Mini teatru Ljubljana bo drevi premiera lutkovne predstave Knjiga o džungli, ki jo je po knjigi Rudyarda Kiplinga priredil Ivor Martinić. Igro z največjim številom lutk v zgodovini lutkovnih predstav v Mini teatru, je režiral Robert Waltl, igrajo in animirajo pa Timotej Novaković, Diana Kolenc, Gaja Filač, Borut Doljšak in Vid Klemenc.
Ob 350-letnici smrti vélikega francoskega komediografa

Ob 350-letnici smrti vélikega francoskega komediografa

SLOGI, 15. februar 2023 ― JEAN-BAPTISTE POQUELIN, znan pod umetniškim imenom MOLIÈRE (15. 1. 162217. 2. 1673), je zaznamoval tudi slovensko gledališko uprizarjanje. Med igrami, ki so vzbujale večje zanimanje, je znameniti Tartuffe. V postavitvi režiserja Mileta Koruna leta 1997 v Mestnem gledališču ljubljanskem sta v vlogah Tartuffa in Orgona nastopila Boris Ostan in Zlatko Šugman ter ustvarila veliki figuri, […] The post Ob 350-letnici smrti vélikega francoskega komediografa appeared first on SLOGI.
še novic