A READ OF THE UNKNOWN FACTS ABOUT ORLANDO DUMPSTER RENTALS

Zavod Federacija Ljubljana, 7. april 2023 ― There is a possibility of using the dumpster for other projects that will generate no more than 6,000 pounds of debris. Can how to do Junk Hauling Orlando – Javis Multi Service Junk Removal Inc tell me how big a 20-yard dumpster is? Renting the right sized waste dumpster is essential to keeping your project … A READ OF THE UNKNOWN FACTS ABOUT ORLANDO DUMPSTER RENTALS Read More » The post A READ OF THE UNKNOWN FACTS ABOUT ORLANDO DUMPSTER RENTALS appeared first on FEDERACIJA.

Nepopolnost neznanega (The Unperfection of the Unknown)

Vrabec Anarhist, 7. april 2023 ― Stvarstvo je tolikšna norost, da se nam sanja ne. Vsi stremimo k nečemu in vsak hoče imeti svoj prav. Bi si res od mene želeli, da postanem komar, čeprav tega ne zmorem? Zakaj že? Čemu bi se želela ponovno obsoditi na premagovanje limitov, ki mi jih narekuje fizično telo? The post Nepopolnost neznanega (The Unperfection of the Unknown) first appeared on Vrabec Anarhist.
SEM je letošnji dan Romov obeležil z dogodkom Utrinki tradicij: Šege mariborskih Romov ob poroki in otroštvu

SEM je letošnji dan Romov obeležil z dogodkom Utrinki tradicij: Šege mariborskih Romov ob poroki in otroštvu

SEM, 7. april 2023 ― Družili smo se z mariborskimi Romi in Rominjami, ki so predstavili svoje predmete in izdelke, povezane s pomembnimi spomini iz vsakdanjega življenja. Ob njih so spregovorili o svojih spominih na otroštvo in o poročnih šegah, ki se prenašajo iz roda v rod, in tako z nami delili utrinke družinskih tradicij. Veseli smo, da smo imeli priložnost pokukati vanje! Z dogodkom smo v SEM zaokrožili rezultate projekta Slovenska romska pot (2021-2023), v okviru katerega so se mariborske Rominje in Romi srečali na štirih delavnicah v SEM in v Združenju EPEKA v Mariboru ter pripravili dogodka v Mariboru in Ljubljani. Ob tej priložnosti SEM čestita vsem pripadnicam in pripadnikom romske skupnosti za vaš dan! Foto: Maja Kostric Grubišić
Pet glavnih jedi, ki ne smejo manjkati v velikonočni košari #video

Pet glavnih jedi, ki ne smejo manjkati v velikonočni košari #video

Planet Siol.Net, 7. april 2023 ― Katoličani in evangeličani danes obeležujejo veliki petek, ko je po zapisih iz Svetega pisma Jezus trpel in umrl na križu. Jutri, dan pred veliko nočjo, se bodo katoličani tradicionalno zbrali v cerkvah ali ob kapelicah, kjer se bodo udeležili blagoslova velikonočnih jedi, ki so v košarah s posebnim razlogom. Vsaka izmed jedi predstavlja del zgodbe o Jezusovem trpljenju. Izbrali smo najpomembnejših pet jedi, ki ne smejo manjkati v vaši košari.
14. april ob 17. uri: Mere in merilni pripomočki; Muzej Kranjska Gora

14. april ob 17. uri: Mere in merilni pripomočki; Muzej Kranjska Gora

Gornjesavski muzej Jesenice, 7. april 2023 ― Prve civilizacije so se v času orientirale po sončni svetlobi in iztekanju snovi. Na Slovenskem sta najstarejši sončni uri iz obdobja rimskega cesarstva, prvo so našli v Lokah pri Novi Gorici, drugo pa v Mošnjah. Na nekaterih slovenskih arheoloških najdiščih so bile najdene uteži iz pozne antike. Razdalje so Rimljani merili v korakih. Rimska milja [...]

Manca Marinko: ***

Koridor, 7. april 2023 ― Pesem, ki je na literarnem natečaju Rdeča nit 2023 prejela posebno priznanje žirije. The post Manca Marinko: *** appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Zakaj ne Marija? – Če veš, kaj mislim! 3

Zakaj ne Marija? – Če veš, kaj mislim! 3

Glave (Apparatus), 7. april 2023 ― Jože, Sašo, Boštjan in Anže vejo, kaj mislijo. Tretjič! Če bi rad/a slišal/a dodatno mini epizodo podpri Glave. Če so ti glave všeč, jih lahko podpreš. Hvala. Pridi se pogovarjat -> Discord: Apparatus klub Vprašaj: Če veš, kaj mislim – Glave #151 Zapiski: Pižama 1 Mamuti v čuftih Stare 1 Obramba: MATRICA Jože 1 Prvič […]
Vodnikova domačija Center v znamenju stripa

Vodnikova domačija Center v znamenju stripa

Misli, 7. april 2023 ― V Vodnikovi domačiji Center bodo danes podelili nagrade letošnjega mednarodnega natečaja Živel strip! Živela animacija! in odprli razstavo del natečaja, ki bo na ogled do 26. aprila. Letošnji glavni nagrajenci so Neža Štular, Sanjin Adin Rošić in Isak Matts Johannes Kronlund.
še novic