What is this, an exhibition for ants?!

What is this, an exhibition for ants?!

Koridor, 10. april 2023 ― Razstava v galeriji Cantina v mestu Aarhus na Danskem obiskovalca preseneti z razstavo v ekstremno majhnem merilu: “What is this, an exhibition for ants?!'' The post What is this, an exhibition for ants?! appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
SEM, prvih 100 let!

SEM, prvih 100 let!

SEM, 10. april 2023 ― Pomladno akcijo Naprej v preteklost povezujemo z letošnjo ICOM-ovo temo Mednarodnega muzejskega dne, ki je »Muzeji, galerije – trajnostni razvoj in dobro počutje«. Preko naših programov predstavljamo in spodbujamo pozitivne spremembe v naših skupnostih ter hkrati soooblikujemo trajnostne prihodnosti ... že 100 let! Praznujmo skupaj! SEM se pridružuje Skupnosti muzejev Slovenije in Službi za premično dediščino in muzeje pri pomladanski akciji #NAPREJVPRETEKLOST. Tokratna akcija poteka med 10. in 16. aprilom pod skupno temo #dobropočutje in #trajnostnirazvoj. #SEM, #SEM100, #etnografskimuzej, #ethnographicmuseum

Muzeji tudi tokrat z akcijo Naprej v preteklost v digitalnem okolju

Misli, 10. april 2023 ― Slovenski muzeji in galerije so tudi to pomlad pripravili akcijo Naprej v preteklost, ki poteka v digitalnem okolju. Z njo opozarjajo na bogato dediščino, ki jo hranijo tovrstni prostori. Od danes do 16. aprila na spletu in družbenih omrežjih ponujajo različne kratke filme, zanimive informacije, fotografije, predstavitve in podobno.
Domovanje kantavtorja Gainsbourga od septembra na ogled javnosti

Domovanje kantavtorja Gainsbourga od septembra na ogled javnosti

Misli, 10. april 2023 ― Pariško domovanje Sergea Gainsbourga, enega najbolj priljubljenih in razvpitih francoskih kantavtorjev, bodo 20. septembra končno odprli za javnost. Hiša je sicer postala romarski kraj oboževalcev že, odkar je avtor pesmi Je T'Aime, ki so ga v Franciji ljubkovalno poimenovali mož s cvetačno glavo, leta 1991 umrl.
še novic