Aleksander S. Ostan: Edvard Ravnikar v Begunjah

Aleksander S. Ostan: Edvard Ravnikar v Begunjah

OUTSIDER, 18. april 2023 ― Začetki ukvarjanja z memorialno arhitekturo V mogočnem opusu Edvarda Ravnikarja najdemo tudi na videz preprosta in precej intimna dela, ki pa so arhitekturno posebna, »drugačna« in imajo močan simbolni, izpovedni naboj. Med njimi so spominska obeležja, ki tematizirajo in komemorirajo dogodke iz druge svetovne vojne, takrat še relativno mlad arhitekt pa jih je večinoma zasnoval […]

We invite you to apply and develop immersive sound works with the support and help of Blaž Pavlica!

PIFcamp, 18. april 2023 ― The Immersive Sound Dome is a project of Blaž Pavlica, which he has been developing for the last years and upgrading every year at PIFcamp. The project was developed out of a desire to create immersive sound, but also as an experiment in how to create such an environment with limited resources – when the … Continue reading We invite you to apply and develop immersive sound works with the support and help of Blaž Pavlica! The post We invite you to apply and develop immersive sound works with the support and help of Blaž Pavlica! appeared first on PIFcamp.

Po pravljici diši …

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 18. april 2023 ― Po pravljici diši … V torek, 18. aprila 2023, smo na pomladanskem pravljičnem druženju v Občinski knjižnici Vransko s knjižničarko Tino pomagali starki, ki je mislila, da ima premajhno hiško. No, v resnici so ji pomagali modri mož in živali, mi smo zgodbi samo prisluhnili in se učili skromnosti in hvaležnosti. Kaj je trma in kako se ji da pomagati, pa sta nas naučila petelinček in osliček, ki je bil ozdravljen trme, ko so mu zagrozili, da ga bodo prodali k mesarju. In ker ga trma ni več držala v primežu, je ...

Vabilo za udeležbo na tretjem mednarodnem Bakhshi Art Festivalu grlenega petja

Ministrstvo za kulturo, 18. april 2023 ― Tretji mednarodni Bakhshi Art Festivalu grlenega petja bo potekal od 5. do 8. maja 2023 v mestu Gulistan v Uzbekistanu. Hkrati bo potekala tudi konferenca z naslovom Sodobna Bakhsi umetnost: novi odtenki zlate dediščine (angleško: Contemporary bakhshi art: new tones of golden heritage), ki se jo bo moč udeležiti tudi preko spleta.

Vabilo za študente

Fakulteta za dizajn, 18. april 2023 ― Dragi študenti, študentski svet Fakultete za dizajn vas vabi na sejem grafične tehnike Print21 in sejem promocijskih izdelkov PromoDays, ki bo potekal 20. in 21. aprila 2023 na Gospodarskem Razstavišču […] The post Vabilo za študente appeared first on Fakulteta za dizajn.

Slovensko mladinsko gledališče o odvisnostih in njenem procesu zdravljenja v uprizoritvi Ljudje, kraji in stvari

SiGledal Novice, 18. april 2023 ― V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bo v soboto premiera uprizoritve Ljudje, kraji in stvari angleškega dramatika Duncana Macmillana v režiji Matjaža Pograjca. Peta, a ne še zadnja premiera letošnje sezone SMG, je po igralski zasedbi najbolj številčna produkcija letošnje sezone, govori pa o odvisnosti in procesu zdravljenja odvisnosti.
Drago Jančar prejel mednarodno literarno nagrado

Drago Jančar prejel mednarodno literarno nagrado

Planet Siol.Net, 18. april 2023 ― Pisatelj Drago Jančar je za roman In ljubezen tudi v soboto zvečer v gledališču Odeon v Latisani v Italiji prejel 30. mednarodno literarno nagrado Latisana per il Nord-Est. V italijanskem prevodu Darje Betocchi je roman pod naslovom E l'amore anche ha bisogno di riposo lani izšel pri založbi Nave di Teseo.
Medved na koki (Cocaine Bear)

Medved na koki (Cocaine Bear)

Koridor, 18. april 2023 ― Režiserka Elisabeth Banks resnično zgodbo priredi v triler komedijo, v kateri se ponorela medvedka na koki odpravi na morilski pohod. The post Medved na koki (Cocaine Bear) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V Moderni galeriji s serijo Diskurzor o restavriranju digitalnih del

Misli, 18. april 2023 ― V Moderni galeriji so pripravili serijo pogovorov in razstav, na katerih se bodo posvetili vprašanjem hranjenja, restavriranja in prezentiranja digitalnih umetniških del, še zlasti tistih, pri katerih programska ali strojna prvina računalniške tehnologije predstavlja pomembno sestavino dela. Sklop z naslovom Diskurzor bodo odprli ob 18. uri.
še novic