(╯°□°)╯︵ ┻━┻ screamage

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ screamage

Koridor, 22. oktober 2023 ― Vprašanje je, v kolikšni meri smo osvobojeni kaosa. Ali smo v današnji postdigitalni (postinternetni) dobi tega sploh še sposobni? The post (╯°□°)╯︵ ┻━┻ screamage appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Zadnji Hamlet

Zadnji Hamlet

Koridor, 22. oktober 2023 ― Eksperimentiranje z jezikom in besedilom se v luči avtorskega projekta, torej preizpraševanja tematike patriarhata, lahko razume, kot širitev predloge, ki bo raznoliko nagovarjala gledalce in kot prestopanje meja med kanoniziranim besedilom Williama Sheakespearja in besedilom iz vsakdanjega življenja, ki tematiko tudi ironizira. The post Zadnji Hamlet appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

FSK at The Frankfurt Fair with a Discussion on Translation and Cultural Contacts in Times of War

Forum slovanskih kultur, 22. oktober 2023 ― As part of the Slovenia, guest of honour programme at the 75th Frankfurt Book Fair, the FSK organised a discussion entitled Translations in times of war: Slavic literary contacts in times of armed conflicts and political confrontations, featuring Slovenian Drago Jančar, Ukrainian writer Oksana Zabuzhko, Georgi Gospodinov from Bulgaria and Serbian author Aleksandar Gatalica. The discussion was moderated by Mladen Vesković, Editor-in-Chief of the 100 Slavic Novels collection.
Celje gosti jubilejni festival ljubiteljskega gledališča

Celje gosti jubilejni festival ljubiteljskega gledališča

Celje.info, 22. oktober 2023 ― Gledališče Zarja Celje je začelo z jubilejnim sklopom predstav Novačanovega festivala ljubiteljskega gledališča. To je 30. tovrstna prireditev, na odru dvorane na Kulturniški ulici pa se bodo predstave vrstile do ... Beri dalje The post Celje gosti jubilejni festival ljubiteljskega gledališča appeared first on Celje.info.

Radijska igra: Pot domov in Morje na festivalu Prix Europa

SiGledal Novice, 22. oktober 2023 ― V nedeljo, 22. oktobra, se je v Berlinu začel vsakoletni festival Prix Europa, na katerega Program Ars Radia Slovenija pošilja dve radijski deli. Na največji evropski festival avdiovizualne umetnosti, ki bo potekal do petka, 27. oktobra, se bo v kategoriji radijska fikcija predstavila radijska igra Pot domov, v glasbeni kategoriji pa je ena izmed nominirank radijska opera Morje.
Podeljene nagrade ZIZ za alternativne gledališke produkcije

Podeljene nagrade ZIZ za alternativne gledališke produkcije

Revija Primus, 22. oktober 2023 ― Avtor: Sta, Uredištvo V Mariboru so v petek v sklopu petega ZIZ festivala podelili nagrade najbolj zaslužnim na mariborski alternativni gledališki sceni. Poleg ZIZ nagrad v različnih kategorijah so podelili tudi ZIZ prstan, ki ga je letos za dolgoletno podporo kolektivu ZIZ prejel mariborski kulturni producent Marko Brumen, so sporočili organizatorji. Nagrado za provokativno predstavo ...

Tina Kozin: ***

Poiesis, 22. oktober 2023 ― globoka reka   kot da stoji   potem pepel z-leti- ššššššššššššššššššššššššššššššššššš na gladino     in že te […]
1969 Lož – Srečanje upokojencev Kovinoplastike

1969 Lož – Srečanje upokojencev Kovinoplastike

Stare slike (Cerknica), 22. oktober 2023 ― V komaj dve leti stari menzi Kovinoplastike so se fotografirali upokojenci, ki so orali ledino za nastajajočo kovinskopredelovalno industrijo v Loški dolini. Okoli štirideset jih je, samo malo več kot pol moških, saj so se tu od vsega začetka zaposlovale tudi ženske. V prvi vrsti sredi njih sedi direktor Franc Perušek, skrajno levo stoji Valentin Cimprič, […]
še novic