Dnevnik z delavnice – 2. dan

OUTSIDER, 7. avgust ― Drugo jutro Outsiderjeve delavnice v Dobravi se je kot običajno začelo s skupno kavo in usklajevanjem poteka delovnega dne. Ta je danes prinašal prve faze gradnje – temeljenje in pripravo materiala za butanje stebrov novega paviljona. V treh skupinah smo se lotili prvih nalog na gradbišču: dve skupini sta poskrbeli za izvedbo temeljev – člani […]

V AKC Metelkova mesto deseti Reciklart festival

Misli, 7. avgust ― Na Trgu brez zgodovinskega spomina pred Galerijo Alkatraz v AKC Metelkova mesto se danes začenja 10. Reciklart festival. Vsebinsko se bo letos posvečal vprašanjem plastike in sorodnim temam. Ponudil bo približno 30 dogodkov - delavnic, koncertov, predstav, predavanj, ponovno so pripravili tudi tematsko razstavo z naslovom Recollections.

V 77. izdaji se začenja filmski festival v Locarnu

Misli, 7. avgust ― S premiero zgodovinske drame Le Deluge o Mariji Antoaneti in Ludviku XVI. italijanskega režiserja Gianluce Jodica se bo danes v Locarnu začel 77. mednarodni filmski festival. V osrednjem tekmovalnem programu je 17 filmov z vsega sveta, eden od njih bo ob koncu festivala 18. avgusta prejel glavno nagrado zlati leopard.
še novic