ART YARD v soseski RAKOVA JELŠA II!

Ana Monro, 6. oktober ― Od torka do sobote (8.-12. 10.) bomo v okviru projekta sose(d)skega gledališča Art Yard skupaj z uličnimi umetniki in s tamkajšnjimi stanovalci ISKALI DUHA SOSESKE Rakova jelša II – na povabilo javnega zavoda Mladi zmaji in v sodelovanju z mladinsko ekipo prostovoljcev. 5-dnevni kulturno-družabni program bo obsegal pohodne intervencije, predstave, gibalno in ustvarjalno delavnico ter ... The post ART YARD v soseski RAKOVA JELŠA II! appeared first on Ana Monro.
Koroška osrednja knjižnica v modernizacijo

Koroška osrednja knjižnica v modernizacijo

Misli, 6. oktober ― Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika Ravne na Koroškem, ki letos praznuje 75 let delovanja, bo do konca leta izvedla prvo fazo modernizacije knjižnice, vredno okoli 175.000 evrov. Modernizacija prinaša nekaj novosti za uporabnike in zaposlene. V času prenove bo knjižnica delovala po spremenjenem režimu, delovni čas pa ostaja enak.

Povej naprej: »Naša družina bere!«

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 5. oktober ― V Medobčinski splošni knjižnici Žalec že četrto leto zapored izvajamo bralni projekt Povej naprej: »Naša družina bere!«. S projektom, ki poteka v času poletnih počitnic, spodbujamo družine z osnovnošolskimi otroki, da skupni čas namenijo spoznavanju okolja in geografskih značilnosti Spodnje Savinjske doline, etnoloških in kulturnih znamenitosti ter identitete ljudi, ki tu živimo. V začetku jeseni sledi sklepno dejanje projekta, to je vabilo na zaključni izlet s knjižnico. Letos smo sodelujoče družine v soboto, 5. oktobra 2024, povabili pred dvorec Novo Celje v Dobriši vasi. Po tej krasni baročni stavbi, ki sicer ...
Studio Bax: DCB Montana

Studio Bax: DCB Montana

OUTSIDER, 5. oktober ― Konec septembra je bila odprta nova poslovna stavba na križišču Letališke in Leskoškove ceste, v bližini nakupovalnega središča BTC v Ljubljani. Stavba z desetimi nadstropji oblikuje novo veduto mesta. Območje, ki je sicer pozidano z generičnimi poslovno obrtnimi objekti, je dobilo nov arhitekturni presežek. Objekt je zanimiv z več vidikov – urbanističnega, arhitekturnega in razvojnega. […]
Slavisti po poteh od Aškerca do Ipavcev

Slavisti po poteh od Aškerca do Ipavcev

Celje.info, 5. oktober ― O slavističnem kongresu, ki je konec septembra potekal v Celju in na katerem sta stanovski nagradi za delo na področju slovenistike prejela ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc ... Beri dalje The post Slavisti po poteh od Aškerca do Ipavcev appeared first on Celje.info.
Mi2 bodo 30 let proslavili čez eno leto v Stožicah

Mi2 bodo 30 let proslavili čez eno leto v Stožicah

Misli, 5. oktober ― Slovenska rock zasedba Mi2 se že pripravlja na svoj 30. jubilej, ki ga bo praznovala prihodnje leto in ga ovenčala z največjim koncertom doslej. Ta bo na sporedu ob letu osorej, v soboto, 4. oktobra 2025, v dvorani Stožice. Skupina obenem napoveduje že snovanje skladb za nov, deveti studijski album, ki naj bi izšel v bližnji prihodnosti.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 5. oktober ― Pri založbi VigeVageKnjige so izdali risoroman Moška koža pisatelja Huberta Boularda in ilustratorja Frederica Leutelierja v prevodu Saše Jerele, pri založbi UMco pa je izšla knjiga Svetišča narave avtorice Irene Cerar. Knjigo z naslovom Ruska fronta - Življenjepis vojne vihre leta 1942/1945 pisatelja Janeza Prejaca je izdala založba Cerdonis.
1977 Cerknica – Tekma ob otvoritvi nove telovadnice

1977 Cerknica – Tekma ob otvoritvi nove telovadnice

Stare slike (Cerknica), 5. oktober ― Na spletni strani eNotranjska, kjer je slika objavljena, je pod njo napis: »Prijateljska košarkarska tekma med Brestom in Industromontažo ob otvoritvi nove telovadnice v Cerknici v sklopu praznovanj občinskega praznika, 19. 10. 1977 Vir: Brestov obzornik, XI (5. 11. 1977), št. 121, str. 6 in 8.  Napis na fotografiji Foto: Jože Škrlj«. V šolski kroniki […]
še novic