V ČITALNICI KNJIŽNICE JE na ogled do 14. maja potu

Knjižnica Postojna, 30. april 2013 ― V ČITALNICI KNJIŽNICE JE na ogled do 14. maja potujoča razstava KAMRA. Portal KAMRA :  digitalizirana kulturna dediščina slovenskih pokrajin Regijski portal KAMRA je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Digitalizirane vsebine so tako dostopne z enega mesta, kreirane pa v tistih organizacijah, ki so vsaka za svoje področje najbolj kompetentne. KAMRA jim daje v uporabo brezplačno infrastrukturo in usposablja nove partnerje, da lahko tudi vsebine lokalnega pomena predstavijo v digitalni obliki preko svetovnega spleta.

TRUS!: First Step

MMC Poslušamo, 30. april 2013 ― Najprej me pri naključnem izbiranju skladb "sezuje" skladba Whale Song. Če sta za današnjo mlajšo generacijo glasbenih odjemalcev, analitikov in filozofov, ki je namazana z vsemi virtualnimi in . . .

Nov direktor

Zgodovinski arhiv Ljubljana, 30. april 2013 ― dr. Dragan Matić V.D. direktorja ZAL 26.4.2013 - Zaradi odhoda na novo delovno mesto, je Zgodovinski arhiv Ljubljana zapustil dosedanji direktor mag. Bojan Cvelfar, zamenjal ga je v.d. direktorja dr. Dragan Matić.

Žarko Laušević: pogovor in retrospektiva

Ekran, 30. april 2013 ― Nadarjeni filmski in gledališki igralec Žarko Laušević je v 80. letih osvajal jugoslovansko gledališko in filmsko občinstvo, sredi blesteče igralske kariere pa se mu je zgodil lastni film: v samoobrambi je ubil dva človeka in pristal v zaporu. Da bi preživel, je začel pisati. Zaporniški zapiski Leto mine, dan nikoli so po izidu leta 2011 v državah nekdanje Jugoslavije vzbudili izjemno zanimanje, zdaj pa se lahko berejo tudi v slovenščini. Ob izidu so založba Modrijan, Slovenska kinoteka in Café teater pripravili okroglo mizo z uglednimi gosti iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, in sicer v Kinoteki v torek, 7. maja 2013 ob 17. uri.
še novic