Super Šiška Week: Marko Hatlak BAND @Kino Šiška, 10. 6. 2016

Koridor, 19. junij 2016 ― V petek, 10. 6. 2016, je bilo vzdušje v Kinu Šiška napeto. Marko Hatlak je namreč predstavil svoj najnovejši projekt Marko Hatlak BAND. Hatlak, ki je poleg muziciranja na harmoniki tokrat nastopil tudi kot vokalist, je ob sebi zbral skupino vrhunskih glasbenikov, ki sestavljajo novonastalo zasedbo. To so Blaž Jurjevčič na klaviaturah, Žiga Kožar na […] The post Super Šiška Week: Marko Hatlak BAND @Kino Šiška, 10. 6. 2016 appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Večno mladi nagrajeni v Zagrebu

Večno mladi nagrajeni v Zagrebu

SNG Maribor, 19. junij 2016 ― Uprizoritev Večno mladi Drame SNG Maribor je n 40. festivalu Dnevi satire Fadila Hadžića v Satiričnem gledališču Kerempuh v Zagrebu prejela dve nagradi - posebno priznanje celotni igralski zasedbi, Mateja Pucko pa je za vlogo Gospe Pucko prejela igralsko nagrado. Iskrene...
Mariborski lutkarji na gostovanju v Švici in na Češkem

Mariborski lutkarji na gostovanju v Švici in na Češkem

Slovenci.si, 19. junij 2016 ― Baden/Hradec Karlove – Lutkovno gledališče Maribor v teh dneh gostuje na dveh mednarodnih festivalih –  v švicarskem Badnu s predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., in na Češkem, v kraju Hradec Kralove, s predstavo Praktični nasveti za pridne otroke. Predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., ki je bila premierno uprizorjena leta 2012, je […] The post Mariborski lutkarji na gostovanju v Švici in na Češkem appeared first on Slovenci.

Na Koroškem poklon odvetnici in pisateljici Ljubi Prenner

Misli, 19. junij 2016 ― Ob današnji 110. obletnici rojstva odvetnice in pisateljice Ljube Prenner Koroški pokrajinski muzej in Gostilna Bučinek v Vodrižu, kjer so pred desetimi leti uredili sobo Prennerjevi v spomin, popoldne pripravljata spominsko srečanje. Prihodnji teden se bodo Ljubi Prenner poklonili tudi na Prevaljah, kjer bodo odkrili doprsni kip.
Goran Vojnović: Več kot ti domovina pomeni, bolj si do nje kritičen

Goran Vojnović: Več kot ti domovina pomeni, bolj si do nje kritičen

Misli, 19. junij 2016 ― Pisatelj, režiser in kolumnist Goran Vojnović opaža, da se je Slovenija po 25 letih od osamosvojitve nekje ustavila, saj nič ni tako bleščeče, kot si je predstavljala, predvsem pa ne vidi naprej. Lepoto slovenske družbe prepoznava v njeni neagresivnosti in raznolikosti. Poudaril je tudi, da kritičnim posameznikom ni vseeno za domovino, saj želijo živeti v boljši družbi.
1971 Cerknica – Upokojenci SKS

1971 Cerknica – Upokojenci SKS

Stare slike (Cerknica), 19. junij 2016 ― Fotografiji, ki jo je na stopnicah Brestove direkcije v Cerknici leta 1971 posnel Štefan Bogovčič, sem dal enak naslov, kot je zapisan na hrbtni strani stare fotografije. Upokojenci so se postavili pred direkcijo verjetno po sprejemu pri nekom od vodstva podjetja. Tukaj so prepoznani naslednji: France Intihar (spredaj prvi z leve), France Mele – Primšar […]
Filmski festival v Pulju letos v znamenju režiserk

Filmski festival v Pulju letos v znamenju režiserk

Misli, 19. junij 2016 ― V Pulju bo med 9. in 16. julijem potekal 63. Puljski filmski festival. Odprl ga bo hrvaški celovečerec Vse najboljše režiserke Snježane Tribuson, sklenil pa hrvaški film Trampolin režiserke Katarine Zrinke Matijević. V mednarodnem programu bodo prikazali šest filmov, ki jih podpisujejo režiserke.
Muzikal La La Land bo uvedel filmski festival v Benetkah

Muzikal La La Land bo uvedel filmski festival v Benetkah

Misli, 19. junij 2016 ― Muzikal La La Land v režiji Damiena Chazellea bo odprl letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah, ki bo potekal od 31. avgusta do 10. septembra. Umetniški direktor festivala Alberto Barbera je povedal, da film predstavlja novo poglavje v žanru. V muzikalu, ki je uvrščen v tekmovalni program, v glavnih vlogah igrata Ryan Gosling in Emma Stone.
The Conjuring 2 (2016)

The Conjuring 2 (2016)

Deseta umetnost, 19. junij 2016 ― James Wan je še enkrat več dokazal, da je trenutno najbolj vroči režiser grozljivk v Hollywoodu. Za trenutek smo že mislili, da smo ga izgubili, ko je lansko leto sedel na režiserski stolček projekta Furious Seven, a stvaritelj Saw franšize se je vrnil! Navkljub dejstvu, da mu je bila ponujena »življenje spreminjajoča« vsota denarja, če bi režiral […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    Čefurji raus! (2013)  [Pozor, hud prizor] - The Last of the Mohicans (1992)  V žarišču najboljši film, DiCaprio do prvega oskarja  Oskarji 2014  The Naked Prey (1965) Copyright © Deseta umetnost [The Conjuring 2 (2016)], All Right Reserved. 2017.
še novic