Bolj obleganje Turjaka kot Krst pri Savici

Bolj obleganje Turjaka kot Krst pri Savici

Marijan Zlobec, 3. september 2016 ― Bolj ko smo šli proti koncu koncerta skupine Laibach s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Simona Dvoršaka na 64. Ljubljana Festivalu v prepolnem Poletnem gledališču v Križankah, boljši je bil koncert. Laibach v Križankah, vse fotografije Marijan Zlobec Najboljši pa Life is Life  kot edini dodatek. Laibachu je očitno zmanjkalo “naravnih sovražnikov”, proti […]
Hiša kulture 3 x 3 – Trije programi v treh letih9. – 30....

Hiša kulture 3 x 3 – Trije programi v treh letih9. – 30....

Hiša kulture v Pivki, 3. september 2016 ― Hiša kulture 3 x 3 – Trije programi v treh letih9. – 30. september 2016otvoritev: 9. september ob 19. uriNovo sezono v Hiši kulture začenjamo z razstavo, na kateri predstavljamo delovanje galerije v zadnjih treh letih. Jeseni 2013 je vodenje galerije prevzela sedanja ekipa in jo začela tako prostorsko kot programsko prenavljati. Ta proces se je v letošnjem letu v glavnem zaključil. Delovanje galerije se je izkristaliziralo v tri programske sklope. Najpomembnejši in najbolj obsežen je razstavni program, ki vključuje osem razstav sodobne umetnosti na leto. Ta program predstavljamo v obliki letnih katalogov za sezone 2013/14, 2014/15 in 2015/16, ki so izšli ob tej priložnosti. Ob razstavah poteka tudi izobraževalni program za otroke in mlajše mladostnike, ki ga predstavljamo v obliki videa o otroških delavnicah. Sčasoma smo poleg razstavnega in izobraževalnega začeli izvajati tudi ustvarjalni program, ki je vezan predvsem na možnosti, ki jih ponuja naš grafični atelje. Dela, ki nastajajo v okviru ustvarjalnega programa, so predstavljena na stalni razstavi, ki smo jo uredili v Erikovi sobi, manjšem razstavnem prostoru, ločenem od galerije, in jo bomo ob tej priložnosti prvič odprli. Poleg tega so na ogled tudi vsi plakati, ki so nastali v tem času.Kustosinja razstave je Mojca Grmek.Slika x grafikaUstvarjalna delavnica ob razstavi Hiša kulture 3 x 3 – Trije programi v treh letih10. september ob 10. uri za otroke od 3. do 5. leta10. september ob 11. uri za otroke od 6. leta daljeNa prvem srečanju v novi sezoni si bomo najprej ogledali razstavo in tako spoznali galerijo kot raziskovalci. S pomočjo predmetov bomo ugotovili, kaj vse se nahaja v galerijskih sobah in drugih prostorih. Ob ogledu plakatov bomo spoznali umetnice in umetnike, ki so pri nas razstavljali, ob ogledu videa pa se spominjali, kaj vse smo že ustvarili na delavnicah. Razstavljene grafike, nastale v različnih tehnikah, bodo naš navdih za ustvarjanje na delavnici. Najbolj nas bo zanimala povezava slikarstv
Laibach: Resonantni evangelij sveta na okopih

Laibach: Resonantni evangelij sveta na okopih

RockOnNet, 3. september 2016 ― Iskrene čestitke velja izreči za drznost in pogum tudi orkestracijam Anžeta Rozmana, ki dajejo Laibachovim briljantom novo, globljo in še lepšo razsežnost, kot tudi vestnemu in kakovostnemu delu dirigenta Simona Dvoršaka ter izjemnega orkestra RTV Slovenija.
Odprtje razstave Skromen mož velikih dejanj: Janez Hausenbichler

Odprtje razstave Skromen mož velikih dejanj: Janez Hausenbichler

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 3. september 2016 ― Spoštovani, vabimo vas na odprtje razstave Skromen mož velikih dejanj: Janez Hausenbichler, ki bo v sredo, 7. septembra 2016, ob 19. uri v Medobčinski splošni knjižnici Žalec. Da bo odprtje imelo resnično žlahten okus po hmelju, bodo poskrbele obiralke hmelja in Glasbena šola Risto Savin Žalec. Prikaz obiranja hmelja na star način bo potekal od 17. do 19. ure pred Medobčinsko splošno knjižnico Žalec. Prireditev bo potekala v sklopu festivala Zeleno zlato in v počastitev praznika Občine Žalec.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. september 2016 ― Pri založbi Poetikon so izdali roman francoske pisateljice Colette Svitanje v doslej še neobjavljenem prevodu Radojke Vrančič, pri založbi Miš pa slikanico Petra Svetine in Ane Razpotnik Donati Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. Založba Učila je izdala kriminalko Andersa de la Motteja Ultimat, založba Hart pa delo Ljubljana zeleno mesto.
1974 Cerknica – Zima

1974 Cerknica – Zima

Stare slike (Cerknica), 3. september 2016 ― Štefan Bogovčič je posnel to fotografijo nekega dne okrog poldne pozimi leta 1974 v Cerknici. Prikazuje pogled na cerkniško cerkev Marijinega rojstva. Cerkev je zgrajena v značilnem slovenskem tipu gotskih cerkva. Ima tri ladje enake višine. Grajena je bila hkrati s protiturškim taborom in je bila njena gradnja dokončana v 16. stoletju. Čeprav povdarjajo visoka […]

Na štangi

Plažnice, 3. september 2016 ― Ortoped mi je postavil diagnostiko, da imam obrabo vretenc na trtici in višje, malo pa se mi posedajo. Predlagal mi je, naj se začnem zmerno gibat.

Na štangi

Plažnice, 3. september 2016 ― Ortoped mi je postavil diagnostiko, da imam obrabo vretenc na trtici in višje, malo pa se mi posedajo. Predlagal mi je, naj se začnem zmerno gibat.
še novic