Meglice, 6. del

OUTSIDER, 11. september 2016 ― Meglice – 6. del   Ko sta se namestila za barikadami, je Svetilnik opravil nekaj klicev, v katerih je ukazal svojim ljudem, naj se spravijo v izpraznjeni sedež DSAU. Nato sta čakala. Dolge nočne ure se ni zgodilo nič in sčasoma sta, vsak za svojim kupom pohištva, začela intimnejši pogovor, kot se to med borci [&hellip

Green Day - Bang Bang | Novica

13. brat, 11. september 2016 ― Velikani scene Green Day imajo videospot za pesem Bang Bang, ki je hkrati tudi glavni singel prihajajočega albuma Revolution Radio. Album izide 7. oktobra pri Reprise Records. Video je na voljo spodaj.
Vilenica med nostalgijo in premislekom sedanjosti

Vilenica med nostalgijo in premislekom sedanjosti

Misli, 11. september 2016 ― Mednarodni literarni festival Vilenica, letos je na Krasu potekal že 31., sodi med najdlje trajajoči projekt Društva slovenskih pisateljev. Festival nekateri obiskujejo že več kot 20 let, ob vsaki novi izvedbi le slovesno dodajo še eno leto več in se spominjajo zdaj že ponarodelih epizod z branj ali druženj.

Enga takratkega prosim …

Arne Hodalič, 11. september 2016 ― Zadnjič, ko sem (spet …) odšel na pot z letalom, sem tik pred vzletom videl pravzaprav zelo običajen prizor s poti. Med potniki nedaleč od mojega sedeža je bila tudi neka nuna, ki se je, kot se za nuno seveda spodobi, tik pred vzletom na hitro prekrižala. A glej ga šmenta; zelo blizu nje je sedel bradat moški, pravi prototip mrkega vahabita
Slovenska filharmonija bo novo sezono začela na Kitajskem

Slovenska filharmonija bo novo sezono začela na Kitajskem

Misli, 11. september 2016 ― Orkester Slovenske filharmonije bo prihodnji teden gostoval v kitajskem mestu Nanjing, osemmilijonskem mestu v delti reke Jangce, 300 kilometrov zahodno od Šanghaja. Kot edini bo zastopal klasično glasbo na posebni prireditvi, na kateri se bodo posvetili še pianistu Richardu Claydermanu in francoskemu revijskemu orkestru Paula Mauriata.
Umrl je tenorist Johan Botha

Umrl je tenorist Johan Botha

Marijan Zlobec, 11. september 2016 ― Dunajska Državna opera je sporočila, da je po hudi bolezni preminil svetovno znani južnoafriški tenorist Johan Botha. Imel je raka. Johan Botha, foto http://www.johannesburglife.com Johan Botha (19. avgusta 19658. septembra 2016) je bil na Dunaju pogost gost. Sam sem ga videl v več predstavah. Vedno se mi je zdel rahlo v skrbeh, negotov, […]
V Londonu razstava o vplivu alternativne kulture poznih 60. let

V Londonu razstava o vplivu alternativne kulture poznih 60. let

Misli, 11. september 2016 ― V londonskem Muzeju Victoria & Albert so na ogled postavili razstavo z naslovom You Say You Want a Revolution? Records and Rebels 1966-70. Ta prek 350 eksponatov raziskuje vpliv alternativne kulture poznih 60. let minulega stoletja na današnji čas. Obdobje od leta 1966 do 1970 je namreč po besedah kustosinje neizpodbitno sooblikovalo današnji svet.
Razkrita zasnova centra uprizoritvenih umetnosti v New Yorku

Razkrita zasnova centra uprizoritvenih umetnosti v New Yorku

Misli, 11. september 2016 ― V New Yorku so razkrili zasnovo centra za uprizoritvene umetnosti, ki ga načrtujejo na mestu nekdanjih dvojčkov Svetovnega trgovinskega centra, zrušenih v terorističnem napadu 11. septembra 2001. Center, poimenovan po poslovnežu Ronaldu Perelmanu, bo iz prosojnega marmorja in stekla v obliki kocke. Odprli ga bodo predvidoma leta 2020.
še novic