Filmska recenzija: Bravo!

Filmska recenzija: Bravo!

MMC Film, 23. julij 2017 ― Odkar se je ob izteku 50. let dvignil in v takratno zaspano obalo pokrajine filma silovito treščil francoski novi val, se je v diskurzu o filmski ustvarjalnosti udomačila podoba tega vodnega fenomena.
Nastanek telesnovzgojne organizacije Orel

Nastanek telesnovzgojne organizacije Orel

Zgodovina na dlani, 23. julij 2017 ― Po vzoru sokolske organizacije, ki je od leta 1863 skrbela za slovensko narodnobuditeljsko delo na področju telesne vzgoje, je v začetku 20. stoletja nastala katoliška telesnovzgojna organizacija Orel. Njena ustanovitev je tesno povezana s formiranjem političnih strank liberalnega in katoliškega pola ter ostrim kulturnim bojem, ki se je razvil med … Preberi The post Nastanek telesnovzgojne organizacije Orel appeared first on Zgodovina na dlani.
Priteče Samia.

Priteče Samia.

Vigevageknjige, 23. julij 2017 ― Ravnokar smo dali v tisk letošnjo drugo knjigo – po četrtem delu serije o Ariolu prihaja v prevodu Mojce Kranjc nekoliko resnejše čtivo, biografski risoroman o somalski atletinji Samii Yusuf Omar z naslovom Sanje o … več »
Slovenski zbor Carmen manet postal evrovizijski zbor leta 2017

Slovenski zbor Carmen manet postal evrovizijski zbor leta 2017

Misli, 23. julij 2017 ― Slovenski zbor Carmen manet je zmagovalec tekmovanja Evrovizijski zbor leta 2017, ki je letos potekalo v glavnem mestu Latvije Riga, je navedeno na spletni strani organizatorjev. Tekmovanja, ki predstavlja najnovejši dodatek evrovizijskemu dogajanju, so se udeležili zbori iz devetih držav članic Evropske radiodifuzne zveze (EBU).
1952 Rakek – Birma

1952 Rakek – Birma

Stare slike (Cerknica), 23. julij 2017 ― Sonce iznad Slivnice je obsijalo vzhodno pročelje cerkve na Rakeku in prav tako Slavko in njeno botro, očetovo sestro Julijano. Blago za obleko je poslala teta iz Amerike, kdo jo je sešil, ne vemo. Je pa Slavka lepa v njej. Pred seboj drži podobo z Jezusom, ki blagoslavlja otroka. Take smo dobili vsi. Bohved, kje […]
Po Tolminu bo teden dni odmevala metal glasba

Po Tolminu bo teden dni odmevala metal glasba

Misli, 23. julij 2017 ― Na Sotočju v Tolminu se danes začenjajo glasbene počitnice MetalDays. Na treh odrih bo koncertiralo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium in Sanctuary.

Neli Grafenauer: Knjižnica MAO

MAO, 23. julij 2017 ― Knjižnica MAO je v prostorih Fužinskega gradu od leta 1992 dalje. Prostor namenjen knjižnici je opremljen s pohištvom, nastalim po načrtih oblikovalca Branka Uršiča. Med knjižnimi policami nas bo popeljala vodja knjižnice Neli Grafenauer ter nam predstavila nekaj najbolj zanimivih knjig in publikacij.
še novic