Izbor iz Celanovih pesmi

Izbor iz Celanovih pesmi

KUD Logos, 29. julij 2017 ― ZRNCE PESKA Kamen, ki sem te iz njega izrezoval, ko je noč ugonabljala svoje gozdove: izrezoval sem te kot drevo in te v rjavino svojega najbolj tihega reka zagrinjal kakor v skorjo – neka ptica, ki je zdrsnila iz najokroglejše solze, se zgane kakor listje nad tabo: lahko čakaš, dokler ti med vsemi očesi peščeno […]

Aleš Jelenko in Helena Zemljič: Kontejner

Koridor, 29. julij 2017 ― Kontejner, zbirka pesmi Aleša Jelenka in Helene Zemljič, je že na prvi pogled povsem konceptualna. To je za slovenski literarni prostor osvežujoče, saj ga razgiba, obenem pa se s sodelovanjem dveh močnih pesniških glasov odprejo popolnoma nove poante, ki bi jih zbirka brez jasne ideje lahko zgrešila. Knjiga je razdeljena ne več odsekov, ki so […] The post Aleš Jelenko in Helena Zemljič: Kontejner appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
V Kostanjevici na Krki predstavitev skulptur Forma vive 2017

V Kostanjevici na Krki predstavitev skulptur Forma vive 2017

Misli, 29. julij 2017 ― V galerijskem parku v Kostanjevici na Krki bodo drevi ob 20. uri s predstavitvijo skulptur letošnjih udeležencev končali 27. bienalni mednarodni simpozij kiparjev Forma viva. Kostanjeviška Galerija Božidarja Jakca je na njem ves mesec gostila kitajskega kiparja Meng Gaa, njegovega poljskega kolega Ryszarda Litwiniuka in kiparja Primoža Puglja.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 29. julij 2017 ― Pri mariborski založbi Litera so izdali roman Andreja Tomažina Črvi, pri Mladinski knjigi pa delo izraelskega avtorja Yuvala Noaha Hararija Homo deus: Kratka zgodovina prihodnosti in mladinski roman Nataše Konc Lorenzutti Nisem smrklja. Založba Zala je izdala otroško delo nemških avtorjev Rafika Schamija in Wolfa Erlbrucha To ni papagaj!
Na filmskem festivalu na Braču v središču mladi filmarji

Na filmskem festivalu na Braču v središču mladi filmarji

Misli, 29. julij 2017 ― V Supetru na hrvaškem otoku Braču bo med 10. in 12. avgustom potekal mednarodni festival igranega filma Brač Film Festival. Velik poudarek bo na promociji mladih filmarjev, ki bodo letos prišli z vsega sveta. Med njimi bo slovenski režiser Aron Horvath, ki se bo predstavil s kratkim filmom Jogi in škatla.
Od Belina do Božjega delca

Od Belina do Božjega delca

Odzven, 29. julij 2017 ― V svoji novi knjigi z naslovom Slovenske opere – Od Belina do Božjega delca se Henrik Neubauer posveti skladateljem, ki so imeli pogum, željo in vztrajnost, da so napisali in nam zapustili svoje operne skladbe v trajno dediščino.
še novic