Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 5. avgust 2017 ― Pri založbi Sanje je izšel roman Pokrpajmo žive Maylis de Kerangal, pri Mladinski knjigi prvi del trilogije Prvi zakon Joeja Abercrombieja, naslovljen Klic orožja, pri založbi Škuc pa roman Moje razgaljeno telo Stephana Lamberta. Za otroke so v zbirki Prijazna družba Celjske Mohorjeve družbe izdali knjigo Jakob dobi sestrico.
1912 Rakek – Tonca Hmelak

1912 Rakek – Tonca Hmelak

Stare slike (Cerknica), 5. avgust 2017 ― Pripravlja se nekakšno slavje, kajti Tonca krasi pročelje hiše, kjer so stanovali. Je bilo to družinsko slavje ali kakšna obletnica ali uspešen posel tovarne? Tonca je bila pametna, močna in sposobna ženska. Leta 1910 so v Borovnici, od kjer je bila doma in kjer je tedaj živela, ustanovili podružnico »Slovenske straže«. Predsednik je bil njen […]
V Mariboru se začenja 28. Poletni lutkovni pristan

V Mariboru se začenja 28. Poletni lutkovni pristan

Misli, 5. avgust 2017 ― Z uglasbeno poezijo Srečka Kosovela Nesem sončnico na rami v izvedbi koprskih lutkarjev se dopoldne v Mariboru začenja že 28. Poletni lutkovni pristan, ki bo s številnimi predstavami in spremljevalnimi dogodki potekal vse do konca avgusta. Festival tudi letos ponuja več kot 20 brezplačnih domačih in tujih predstav.
še novic