Za Slovensko filharmonijo vzor Kleine Zeitung

Za Slovensko filharmonijo vzor Kleine Zeitung

Marijan Zlobec, 23. september 2017 ― Slovenska filharmonija je odprla novo koncertno sezono v Gradcu in zatem v Cankarjevem domu. Prišlo je tako do spremembe programa kot spremembe dirigenta. Spet nismo dočakali nobenega slovenskega dela, ne “starega”, še manj novega. Mlad slovenski skladatelj v svobodnem poklicu mora za status pri Ministrstvu za kulturo imeti tri izvedbe svojih del z orkestrom. Glede […]

Sergiy Lebedynskyy TIHA JE UKRAJINSKA NOČ “Quiet is the Ukrainian night”

Fotogalerija Stolp, 23. september 2017 ―   Sergiy Lebedynskyy   TIHA JE UKRAJINSKA NOČ         Sergiy Lebedynskyy   Predstavlja znane in nove projekte Sergiya Lebedynskyya : Zdravilna blata, „Euromaidan: Ob zori, Praoblike (MOJE?) vojne in UPA Hände Hoch (s skupino Shilo). Razstava Tiha je ukrajinska noč vabi k potovanju skozi današnji ukrajinski postsovjetski teren.   Tatyana Pavlova   Ukrajinska noč Sergiya Lebedynskyya   Obstajajo umetniki, ki upodabljajo svet kot notranjost...
Legion (1. sezona)

Legion (1. sezona)

Koridor, 23. september 2017 ― Spomnimo se za trenutek lenega scenarističnega prijema, ko se junaku zgodijo nepredstavljive stvari, potem pa se zbudi (po možnosti v bolnišnici) in ugotovi, da so bile le sanje. Takšen je tudi Legion, le da je njegov čar v tem, da niti malo ni takšen. Če se malo ustavim; naslovni Legion je David Haller (Dan Stevens), […] The post Legion (1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Čuječa arhitektura

OUTSIDER, 23. september 2017 ― Med večletnim procesom raziskovanja, doživljanja, gradnje arhitekture in prebivanja sem razvijal idejo o globljem, senzorialnem doživljanju arhitekturnega prostora. Raziskovanje je vzniknilo iz želje, da svoje racionalno gledišče na arhitekturo poglobim, zato sem vpeljal pristop introspektivnega raziskovanja, ki mi je omogočil spoznavanje arhitekture tudi z drugih, bolj abstraktnih zornih kotov. Kakovost takšne arhitekture ni v celoti…
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 23. september 2017 ― Pri Beletrini je izšla Antična miturgija Svetlane Slapšak, pri Studia Humanitatis pa ob 100-letnici oktobrske revolucije Leninovo delo Država in revolucija in drugi spisi iz leta 1917. Pri LUD Šerpa so v knjigi Najboljša leta naših življenj izdali izbrane pesmi Zvonka Karanovića, novost Mladinske knjige pa je slikanica Zelena pošast Mihe Mazzinija.
V Tolminu danes odprtje Dnevov evropske kulturne dediščine

V Tolminu danes odprtje Dnevov evropske kulturne dediščine

Misli, 23. september 2017 ― V Tolminu bo danes potekal celodnevni program ob odprtju Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD), letos posvečenih temi Voda - od mita do arhitekture. Slavnostno odprtje bo ob 11. uri v parku za Kinogledališčem in Tolminskim muzejem, sledilo bo odprtje razstave Gornje Posočje 1945-1947 v Tolminskem muzeju. DEKD se bodo sklenili 30. septembra.
Na oder ljubljanske Drame se vračajo Cankarjevi Hlapci

Na oder ljubljanske Drame se vračajo Cankarjevi Hlapci

Misli, 23. september 2017 ― Na velikem odru ljubljanske Drame bo nocoj premiera nove uprizoritve skorajda ponarodelih Hlapcev Ivana Cankarja. Režijo so zaupali Janezu Pipanu, ki se je spopadel z velikim izzivom, saj tekst po obsegu zahteva skoraj celotno igralsko zasedbo Drame. Spraševal pa se je tudi, kako danes brati Cankarjevo dramo, ne da bi jo dobesedno aktualizirali.

Na oder ljubljanske Drame se vračajo Cankarjevi Hlapci

SiGledal Novice, 23. september 2017 ― Na velikem odru ljubljanske Drame bo nocoj premiera nove uprizoritve skorajda ponarodelih Hlapcev Ivana Cankarja. Režijo so zaupali Janezu Pipanu, ki se je spopadel z velikim izzivom, saj tekst po obsegu zahteva skoraj celotno igralsko zasedbo Drame. Spraševal pa se je tudi, kako danes brati Cankarjevo dramo, ne da bi jo dobesedno aktualizirali.
še novic