Liffe: 1945

Liffe: 1945

MMC Film, 18. november 2017 ― Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.

Prva samostojna razstava kamniškega ljubiteljskega slikarja Romana Špenka

Kamnik.info, 18. november 2017 ― V gostilnici Špenko ob kamniški avtobusni postaji smo bili danes priča svojevrstnemu rojstnodnevnemu presenečenju, odprtju prve samostojne razstave Romana Špenka, ki je včeraj napolnil četrto desetletje. Vsi, ki nekoliko bolje poznajo Romana Špenka vedo, da mu je risanje in slikanje že od nekdaj v veliko veselje, saj se lahko, kljub temu, da gre za ljubiteljskega ... Prispevek Prva samostojna razstava kamniškega ljubiteljskega slikarja Romana Špenka je bil najprej objavljen na portalu Kamnik Info.
Diamond Terrifier

Diamond Terrifier

Radio Študent, 18. november 2017 ― Pred njegovim nocojšnjim nastopom v Pritličju se bomo pogovarjali z newyorškim glasbenikom, kuratorjem, didžejem in umetnikom Samom Hillmerjem.
V Slovenski filharmoniji koncert ob 80-letnici Pavla Mihelčiča

V Slovenski filharmoniji koncert ob 80-letnici Pavla Mihelčiča

Misli, 18. november 2017 ― V Slovenski filharmoniji bo nocoj koncert ob 80. življenjskem jubileju skladatelja, glasbenega kritika in pedagoga Pavla Mihelčiča. S svojim kompozicijami je močno obogatil zakladnico slovenske orkestralne glasbe. Pet njegovih del bodo na koncertu poustvarili orkester, zbor in solisti Slovenske filharmonije pod taktirko dirigenta Stevena Loyja.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 18. november 2017 ― Založba Modrijan je izdala knjigo prevajalca in pisatelja Andreja E. Skubica z naslovom Permafrost, založba Beletrina pa dramsko besedilo Tri drame Simone Semenič. Mladinska knjiga je založila slikanico Kaj se skriva očku v bradi Boštjana Gorenca - Pižame, KUD Sodobnost International pa slikanico Stefana Boonena Pozor, huda babica.
1960 Slivnica – Planinski dom (2)

1960 Slivnica – Planinski dom (2)

Stare slike (Cerknica), 18. november 2017 ― Po ogledu tedanjih planinskih domov in številnih posvetovanjih je nastal gradbeni načrt. Dom je izrisal Oliver Miler, gradbenik, ki je kasneje naredil tudi načrt nove cerkniške trgovine, danes imenovane “ta-stara blagovnica”. Planinsko društvo, glavni pobudnik in organizator gradnje, je izvolilo gradbeni odbor, v katerem so bili: Tone Gornik, predsednik odbora – v imenu podjetja Škocjan, […]

Novi Maribor

Kamra.si, 18. november 2017 ― Umetniški kabinet Primož Premzl  vabi na cikel predavanj ob 25-letnici delovanja založbe Umetniški kabinet Primož Premzl z naslovom Maribor - nova doba. Mesto v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja, ki bodo v SALONU UPORABNIH UMETNOSTI na Glavnem trgu 1 v Mariboru štiri zaporedne ponedeljke (20. 11., 27. 11., 4. 12. in 11. 12. 2017).    

Triglav-Vardar / Vardar-Triglav

Poiesis, 18. november 2017 ― V soboto, 11. novembra 2017, je v Centru za poezijo Tomaža Šalamuna potekala pesniško prevajalska delavnica slovenske in makedonske poezije Triglav-Vardar / Vardar-Triglav. Na njej so sodelovali Sonja Cekova Stojanoska, Lidija Dimkovska, Dragana Evtimova, Ivo Frbéžar, Klarisa Jovanović in Aleš Mustar. Delavnici je sledil zaključni večer, na katerem smo prisluhnili pogovoru s pesnicami in pesnikom ter njihovi poeziji in prevodom. Žal se večera nista mogla udeležiti Dragana Evtimova in Ivo Frbéžar, zato pa so njuno poezijo in prevode prebrali drugi. Večer in pogovor z gosti je vodil Peter Semolič, delavnica in večer sta se odvila v organizaciji Kulturno umetniškega društva Poiesis in ob soorganizaciji Centra za poezijo Tomaža Šalamuna. [See image gallery at www.poiesis.si] ” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
V Štanjelu podelitev nagrade Maks Fabiani Nordijskemu centru Planica

V Štanjelu podelitev nagrade Maks Fabiani Nordijskemu centru Planica

Misli, 18. november 2017 ― Nagrado Maks Fabiani za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja je žirija letos prisodila projektu Nordijski center Planica, priznanje Maks Fabiani pa Urbanističnemu terminološkemu slovarju. Slavnostna podelitev priznanj ter odprtje razstave vseh prispelih del bo danes na gradu Štanjel.
Na jubilejnih Piranskih dnevih arhitekture o vprašanju časa

Na jubilejnih Piranskih dnevih arhitekture o vprašanju časa

Misli, 18. november 2017 ― V Piranu bo danes potekala jubilejna, že 35. mednarodna konferenca Piranski dnevi arhitekture (PDA). Tema letošnje konference se osredotoča na čas in njegov vpliv na arhitekturo. Konferenco bodo drevi sklenili s podelitvijo mednarodnih arhitekturnih nagrad Piranesi in odprtjem spremljevalnih arhitekturnih razstav.

Na Špici bo ob prazni luni vzplamtela Ana Plamenita

SiGledal Novice, 18. november 2017 ― Preden bodo ljubljansko mestno središče razsvetlile praznične lučke, bo na njegovem obrobju ob Ljubljanici danes vzplamtela Ana Plamenita 2017. Festivalski ambient, ki bo tokrat zagorel na ljubljanski Špici, bodo med 17. in 21. uro popestrile delavnice izdelovanja lantern, svetlobnih pokrival in klobukov ter različne iskrive intervencije.
S podelitvijo nagrad sklep 28. Liffa

S podelitvijo nagrad sklep 28. Liffa

Misli, 18. november 2017 ― Letošnji 28. filmski festival - Liffe bo drevi dosegel vrhunec z razglasitvijo dobitnikov festivalskih nagrad - vodomca, nagrade občinstva - zmaja, nagrade FIPRESCI, nagrade za najboljši kratki film, nagrade mladinske žirije in nagrade za najboljši 360-stopinjski film. Podelitvi bo sledila projekcija film Zabava v režiji Sally Potter.
še novic