Vabljeni na kamnoseško delavnico

Vabljeni na kamnoseško delavnico

ZZMS, 4. november 2018 ― Pod okriljem Šole prenove, bo 12. in 13. novembra 2018 potekala kamnoseška delavnica na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani. Prvi dan bodo predavatelji spregovorili o kamnu kot osnovnem  materialu stavbarstva, drugi dan pa sledi praktični del delavnice. Kamen je osnovni in najstarejši material, ki ga je že prazgodovinski človek uporabljal za svoje […] The post Vabljeni na kamnoseško delavnico appeared first on ZZMS.
Študijska tura Zgodovinska mesta in vino

Študijska tura Zgodovinska mesta in vino

ZZMS, 4. november 2018 ― V času praznovanja sv. Martina bodo zgodovinska mesta obiskali predstavniki turističnih agencij, turistični novinarji in blogerji iz italijanskega turističnega trga. Tura, ki bo potekala med 8. in 11. novembrom, bo zadnja od štirih študijskih tur, ki so jih zgodovinska mesta z namenom promocije turistične ponudbe zgodovinskih mest na področju Italije organizirala v sodelovanju z Gorazdom […] The post Študijska tura Zgodovinska mesta in vino appeared first on ZZMS.
REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino

REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino

ZZMS, 4. november 2018 ― REFRESH: Young art(ist)s refreshing heritage sites je projekt, ki se je začel v poletnih mesecih Evropskega leta kulturne dediščine in je sofinanciran s pomočjo Evropske komisije v program Ustvarjalna Evropa. V projektu sodelujejo štiri organizacije iz štirih držav, vodilni partner projekta je Združenje zgodovinskih mest Slovenije. V okviru aktivnosti projekta so bili in še bodo v […] The post REFRESH: Mladi umetniki oživljajo kulturno dediščino appeared first on ZZMS.
Polonca Lovšin: Opraševalski kolektiv

Polonca Lovšin: Opraševalski kolektiv

Center in Galerija P74, 4. november 2018 12. 12. 201810. 01. 2019 MKC Maribor – Galerija Media Nox, Maribor Vljudno vabljeni na odprtje razstave Polonce Lovšin Opraševalski kolektiv v Galerijo Media Nox v sredo, 12. decembra 2018 ob 18.00 uri. V projektu Opraševalski kolektiv Polonca Lovšin tematizira ogroženost čebel kot živalske vrste. Osebno jo čebele fascinirajo z izjemno sposobnostjo skupinskega […]

Intervju: KNOWER

Kino Šiška, 4. november 2018 ― Quincy Jones je dejal, da jih boste prosili za še. Louis in Genevieve se spominjata koncerta v njegovi dnevni sobi, pisanja za Janet Jackson, govorita pa tudi o simbolu življenja – pici!

Štiri pesmi

Vrabec Anarhist, 4. november 2018 ― tako neznanska masa, tako velika teža, toliko nemoči poklja v lesu; in šotor, ki bi rad bil zatočišče. The post Štiri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

1576 – Opustošenje Antwerpna

Zgodovina na dlani, 4. november 2018 4. novembra leta 1576 je španska vojska v okviru Osemdesetletne vojne zavzela Antwerpen, kulturno, ekonomsko in finančno središče tedanje španske Nizozemske. Španska vojska, ki je štela približno 6000 vojakov, je v treh dneh popolnoma opustošila in porušila mesto. Brutalnost španskih vojakov je povzročila, da so se prebivalci provinc združili in… Preberi The post 1576 – Opustošenje Antwerpna appeared first on Zgodovina na dlani.
1966 Beograd – Prebiranje TT-ja

1966 Beograd – Prebiranje TT-ja

Stare slike (Cerknica), 4. november 2018 ― Nekje ob steni stare kasarne, v zavetju pred nepoklicanimi pogledi višjih po rangu od nas preprostih vojakov, so že naši predhodniki naredili nekakšne zasilne klopi, kjer so lahko v miru prebrali kak časopis, pismo, bolj redko knjigo, ne da bi jim nadrejeni našli kakršnokoli delo. Ko je prišla komanda za kakšno delo, so dežurni enostavno […]
še novic