2 milijona razlogov, zakaj čutim Slovenijo – Kamnik

Medobčinski muzej Kamnik, 29. junij 2019 ― Prihodnji teden Kamnik v središču pozornosti nacionalne kampanje V letošnjem letu so uporabniki družbenih omrežij objavili že skoraj pol milijona fotografij in videov iz Slovenije z vključenim hashtagom #ifeelsLOVEnia. Od ponedeljka, 1. julija, do nedelje, 7. julija 2019, bo v kampanji Slovenske turistične organizacije (STO) Dva milijona razlogov, zakaj čutim Slovenijo izpostavljena turistična destinacija Kamnik. […] The post 2 milijona razlogov, zakaj čutim Slovenijo – Kamnik appeared first on MM:K.

PIKNIKONCERT 2019

Hiša otrok in umetnosti, 29. junij 2019 ― V mesecu juliju se pričenja 4. festival PikniKoncert. Do septembra boste lahko poležavali na piknik odejah in poslušali glasbo na šestih koncertih v parku Tivoli ter na dveh koncertih na ljubljanskem Gradu. Datume in izvajalce lahko vidite tukaj.
V Umagu nagradili Katjo Pegan

V Umagu nagradili Katjo Pegan

MMC Oder, 29. junij 2019 ― Na 20. festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu so posebno nagrado zlati lev podelili ravnateljici Gledališča Koper Katji Pegan, ki jo nagrajujejo za iniciativo o mediteranskem gledališču kot skupni platformi teatrov, ki delujejo na Jadranu.

Priznanja slovenskemu gledališču v Umagu

SiGledal Novice, 29. junij 2019 ― Na 20. festivalu komornega gledališča Zlati lev (Zlatni lav), ki v Umagu poteka od 21. do 30. junija, je posebno nagrado zlati lev prejela ravnateljica Gledališča Koper Katja Pegan za iniciativo o mediteranskem gledališču kot skupni platformi teatrov, ki delujejo na Jadranu. Slavili sta tudi dve slovenski predstavi.
Priznanja slovenskemu gledališču v Umagu

Priznanja slovenskemu gledališču v Umagu

Misli, 29. junij 2019 ― Na 20. festivalu komornega gledališča Zlati lev (Zlatni lav), ki v Umagu poteka od 21. do 30. junija, je posebno nagrado zlati lev prejela ravnateljica Gledališča Koper Katja Pegan za iniciativo o mediteranskem gledališču kot skupni platformi teatrov, ki delujejo na Jadranu. Slavili sta tudi dve slovenski predstavi.

Vse, kar morate vedeti o ANI DESETNICI 2019!

Ana Monro, 29. junij 2019 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, prihod Ane Desetnice 2019 se nezadržno bliža, vse kar morate vedeti o letošnjem festivalu pa najdete TUKAJ. Se kmalu vidimo na ulici! Dobrodošli!           The post Vse, kar morate vedeti o ANI DESETNICI 2019! appeared first on Ana Monro.
Glasno. Glasneje. Lent!

Glasno. Glasneje. Lent!

Festival Lent, 29. junij 2019 ― Brez konkurence. Brez debate. Najbolj glasen dan na Festivalu Lent. In najbolj razplesan. Plesalo se je že in še po svetlem. V katakombah, med člani banda, na tistem kotičku. To pa je tisto, čemur rečemo oni drugi petek.
Razstava HEKSAGON: BEESpace, BeeKul, UrbanBee

Razstava HEKSAGON: BEESpace, BeeKul, UrbanBee

Muzeji radovljiške občine, 29. junij 2019 ― Na razstavi se predstavljajo projekti BEESpace, BeeKul in UrbanBee, ki vsak na svoj način prikazujejo inovativne kreacije, vzorce, čebelja domovanja in urbane panje ter izdelke in spominke, ki bodo pripomogli k večji prepoznavnosti Slovenije z dolgoletno tradicijo čebelarstva ter ozaveščanju glede pomembne vloge čebel za preživetje človeka. ... več o tem
Z Neisho uvod v glasbeno poletje v Nuku

Z Neisho uvod v glasbeno poletje v Nuku

Misli, 29. junij 2019 ― V Narodni in univerzitetni knjižnici (Nuk) so tudi letošnje poletje posvetili glasbi, ki bo od danes do 20. julija odzvanjala v atriju v sedmih sklopih. Sobote bodo namenjene uveljavljenim glasbenikom, nedelje mladim in nepoznanim umetnikom, ponedeljki šansonom, torki vokalistkam, srede gledališču, četrtki različnim tradicijam in petki vokalistom.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 29. junij 2019 ― Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga Doživljanje narave Josepha Cornella, pri založbi Buča pa delo Pregovori in reki v kopalkah in obleki s pesmimi Milana Dekleve. Pri založbi Primus so izdali delo Medicinski medij Anthonyja Williama, pri založbi Samala pa slikanici o jogi za dobro jutro in lahko noč avtorice Miriam Gates.
V CD premiera celovečerca Eme Kugler Človek s senco

V CD premiera celovečerca Eme Kugler Človek s senco

Misli, 29. junij 2019 ― V Cankarjevem domu (CD) bo drevi v sklopu Naši filmi doma slavnostno premiero dočakal celovečerec režiserke Eme Kugler Človek s senco. Film na eni strani odpira vprašanje, "kaj nas določa kot ljudi", na drugi pa, "kaj je tisto, kar sili človeka v reprodukcijo". V glavnih vlogah igrajo Marko Mandić, Loup Abramovici in Nataša Matjašec-Rošker.
1983 Rakek – Gasilsko društvo Rakek

1983 Rakek – Gasilsko društvo Rakek

Stare slike (Cerknica), 29. junij 2019 ― Gasilska slika rakovških gasilcev pred gasilskim domom na Gasilski ulici 1 na Rakeku. Sedemnajstega aprila 1982 je bil ustanovni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Rakek. Prisotnih je bilo osemintrideset krajanov Krajevne skupnosti Rakek. Občani so soglasno sprejeli sklep, da se ustanovi Gasilsko društvo Rakek, s sedežem na Rakeku, Gasilska ulica 1. Sklenili so, da naj […]
V Montreuxu jazz festival z veliki zvezdniškimi imeni

V Montreuxu jazz festival z veliki zvezdniškimi imeni

Misli, 29. junij 2019 ― V Montreuxu se je začela 53. izdaja slovitega jazz festivala, ki ga bodo letos poleg jazza zaznamovali tudi afriško-ameriški beati in britanski glasbeniki. Med znanimi nastopajočimi so Billy Cobham, Chick Corea, Elton John, Joan Baez, Tom Jones in Quincy Jones, pa tudi Seun Kuti & Egypt 80 ter Amadou in Mariam.
Geometrija svetlobe

Geometrija svetlobe

ARS Likovni odmevi, 29. junij 2019 ― »Vsako oko lahko postane pesnik.« Lucien Hervé Odnos fotografov in arhitektov je neredko tesno prepleten, še zlasti pa je to veljalo okoli srede 20. stoletja, ko je ustvarjal tudi madžarsko-francoski fotograf Lucien Hervé. Fotografija je tedaj stopala v tesen odnos z modernistično arhitekturo, saj je ni le dokumentirala, temveč tudi sooblikovala njeno zgodbo, jo približala ljudem. Lucien Hervé je arhitekturo zajemal na svojevrsten, subjektiven način, kot da bi stavbe opazoval med hojo. Sicer je postal prepoznaven predvsem po sodelovanju z Le Corbusierom, njegove pretežno črno-bele fotografije pa odlikuje premišljena kompozicija. Več kot 160 Hervejevih fotografij bo do 29. septembra na ogled v Jakopičevi galeriji. Gostujoča razstava pariške galerije Jeu de Pomme z naslovom Lucien Hervé: Geometrija luči, ki jo je kurirala Imola Gebauer, avtorja podrobno predstavlja v osmih sklopih.
še novic