Sezona LJUBLJANSKIH ZGODB je končana!

Ana Monro, 3. oktober 2020 ― V petek, 2. oktobra, se je končala sezona interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe.  Hvala vsem, ki ste se nam pridružili na zadnji uprizoritvi, in vsem, ki ste to poletje potovali z nami skozi čas – bili ste odlični “sopotniki”in čudovito občinstvo! Hvala pa seveda tudi ekipi izjemnih umetnikov in čudovitih ljudi, ki ustvarjajo dogodivščino na ... The post Sezona LJUBLJANSKIH ZGODB je končana! appeared first on Ana Monro.
Sinonimi

Sinonimi

MMC Gledamo, 3. oktober 2020 ― Kamera v gibanju sledi mladeniču po ulicah Pariza. Naseli se v velikem, praznem stanovanju. Med prhanjem mu ukradejo nahrbtnik, v katerem je imel vse svoje premoženje, in tako ostane popolnoma gol, tudi v metaforičnem smislu, seveda.
Javno vodstvo po razstavi Poezija vsakdana – s Klavdijem Slubanom

Javno vodstvo po razstavi Poezija vsakdana – s Klavdijem Slubanom

Galerija Photon, 3. oktober 2020 ― V četrtek, 8. oktobra 2020, ob 18. uri, v Galeriji Photon. Vabljeni na javno vodstvo po razstavi, ki ga bo vodil Klavdij Sluban, mednarodno priznani slovensko-francoski fotograf, ki je razvil prepoznaven slog subjektivnega dokumentarizma. Zgodovinski kontekst češke avtorske fotografije v 1960-ih pa bo orisal Dejan Sluga, programski vodja Galerije Photon. Razstava vključuje dela skupine DOFO, v stilu nadrealizma, ...

Bizarni cirkus je (bil) v mestu

Kamnik.info, 3. oktober 2020 ― V Barutani je včeraj oder pretresal trio z imenom Mismo Nismo in sicer z žonglerskim koncertom; cirkusantje z žilico za glasbo in posluh torej. Sicer bi tej glasbi komajda lahko rekli koncert in teniški žogici na glavi žongliranje – so pa presenetili z drugimi aspekti svojega performansa, ki so ujeli gledalce nepripravljene; namreč, tepež z ... Prispevek Bizarni cirkus je (bil) v mestu je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Sosedje, ki so na slikah ovekovečeni za vekomaj

Kamnik.info, 3. oktober 2020 ― Dušan Letnar, fotograf, ustvarjalec in kronist naselja Jeranovo iz Kamnika je včeraj v galeriji Doma kulture postregel z novo, svežo in zanimivo fotografsko razstavo z naslovom Moji sosedje. Dušan Letnar, ki po navadi za svoj medij izbere analogno fotografijo, spremlja in fotografira svoje sosede že sedmo leto. Pri ustvarjanju ohranja distanco do svojih subjektov, sam ... Prispevek Sosedje, ki so na slikah ovekovečeni za vekomaj je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Likovna sekcija KUD Žalec z razstavo »Izrazi narave« v preboldski knjižnici

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 3. oktober 2020 ― Od 3. do 29. oktobra 2020 je v Občinski knjižnici Prebold v času njene odprtosti na ogled razstava z naslovom »Izrazi narave«. Svoje izvirne stvaritve so na ogled postavili likovniki iz Kulturno-umetniškega društva Žalec (KUD Žalec). Likovna sekcija je nastala v sklopu KUD Žalec leta 2003. Pobudnik za ustanovitev je bil Janko Melanšek, ki je okoli sebe že imel nekaj zanesenjakov, ki so želeli likovno udejstvovanje oblikovati v sklopu društva. Od takratnih sedem likovnikov in ustanovnih članov je društvo naraslo na več kot 30 članov, od tega okoli 20 aktivnih. Vsako leto člani sodelujejo na več skupinskih ...
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 3. oktober 2020 ― Kot plod sodelovanja med založbo Didakta in Slovenskim centrom Pen je izšel roman Pismonoša iz Nagasakija, ki ga podpisuje angleški pisatelj Peter Townsend. Pri založbi Litera so izdali romaneskni prvenec glasbenika Zorana Predina z naslovom Mongolske pege, pri Beletrini pa roman italijanskega avtorja Emanueleja Trevija z naslovom Nekaj zapisanega.

Festival glasbe in založništva Tresk letos na Stritarjevi ulici

Misli, 3. oktober 2020 ― Festival glasbe in založništva Tresk, ki ga organizira Radio Študent, bo letos zaradi razrednih razmer potekal v nekoliko drugačni obliki. Tradicionalno sejmišče domačih glasbenih založnikov bodo odprli danes med 10. in 16. uro, postavljeno pa bo v osrčju Ljubljane na Stritarjevi ulici, kjer napovedujejo tudi glasbeno presenečenje.
Vrata po koronski krizi ponovno odpira newyorški muzej Guggenheim

Vrata po koronski krizi ponovno odpira newyorški muzej Guggenheim

Misli, 3. oktober 2020 ― Kot zadnja od velikih newyorških razstavnih hiš bo danes po skoraj sedemmesečnem premoru svoja vrata za obiskovalce odprl muzej Guggenheim. Ob ponovnem odprtju bo muzej v Centralnem parku na Manhattnu med drugim prikazal razstavo abstraktnih ekspresionističnih del in mural ameriškega umetnika iz prve polovice 20. stoletja Jacksona Pollocka.
še novic