025 Tranzistorij: Smaal Tokk

025 Tranzistorij: Smaal Tokk

Marsowci Tranzistorij, 25. oktober 2020 ― Nov glasbeni obisk nas je še v času dovoljenih potovanj zapeljal na idilično kmetijo v bližini Ljubljane, kjer svoje verze v (z)godbe pretaka Smaal Tokk. Smaal Tokk je nastal pred mnogimi leti iz željd po veselju, igranju in zapravljanju časa ključne duše Marka Bratuša. Potem potem pa je počasi vse skupaj zbezljalo. Smaal Tokk je […]

Pismo slovenskim kulturnikom

SiGledal Novice, 25. oktober 2020 ― Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Martina Malinovič piše slovenskim kulturnikom.

Pismo moji igralki Nini Ivanišin

SiGledal Novice, 25. oktober 2020 ― Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Anja Pirnat piše igralki Nini Ivanišin.
Na kseno strani Alp

Na kseno strani Alp

Smetnjak, 25. oktober 2020 ― Princ z gore, ki ga na zadnjem albumu naslavlja Zlatko, ni Ivan, temni princ s Triglava. Niti ne mudžahedinski freedom fighter iz friziranega posvetila s konca Ramba 3. Tudi sama gora običajno velja za hrib, saj ne sega višje od … Continue reading →
Pomežik

Pomežik

Odzven, 25. oktober 2020 ― V ljubljanskem prostoru osmo/za se je zgodila letošnja tretja Friforma za umetnike, 15 najavljenih obiskovalcev in spletni stream.

ANA PLAMENITA 2020 je prestavljena na 27. NOVEMBER!

Ana Monro, 25. oktober 2020 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da smo zaradi aktualne epidemiološke situacije in z njo povezanih ukrepov jubilejno 10. izvedbo festivala noči in ognjenih ambientov v Ljubljani, Ana Plamenita 2020, prestavili na 27. november. Če ta tudi takrat ne bo mogoča, vam obljubljamo, da bomo našli drug(ačen) način, da vas povabimo na tradicionalno jesensko iskanje ... The post ANA PLAMENITA 2020 je prestavljena na 27. NOVEMBER! appeared first on Ana Monro.
Vlado Kreslin za STA: Kultura nas je spomladi gor držala

Vlado Kreslin za STA: Kultura nas je spomladi gor držala

Misli, 25. oktober 2020 ― Prekmurski folk rock glasbenik Vlado Kreslin je prepričan, da je bila ustvarjalnost tista, ki je ljudi držala pokonci med spomladanskim zaprtjem javnega življenja. "Če ne bi bilo filmov, glasbe, knjig, bi v lockdownu zelo tenko piskali vsi skupaj," je povedal za STA ob prejemu letošnje nagrade Franeta Milčinskega - Ježka.

Izjava za javnost

Ministrstvo za kulturo, 25. oktober 2020 ― V petek, 23. oktobra 2020, je skupina Aktiv delavk in delavcev v kulturi postavila pred Ministrstvo za kulturo RS niz predmetov, ki s svojo sporočilnostjo grozijo s smrtjo ministru za kulturo in njegovim sodelavcem. Prizor predstavlja pisarno po umoru: na cesto so postavljene mize, obrizgane z barvo, ki predstavlja kri, na mizah so jasno napisana imena sodelavcev. Od politike se pričakuje, da je do marsikatere provokacije strpna. Toda, ko gre za grožnjo z likvidacijo ne le politiku, temveč tudi uradnikom, ki opravljajo svoje delo, je potrebno jasno povedati, da so šle stvari predaleč.
Največji užitek sledi po teku, polnem trpljenja

Največji užitek sledi po teku, polnem trpljenja

Airbeletrina, 25. oktober 2020 ― Lucijan Zalokar je mlad novinar Dela, je pa tudi atlet, tekač, član celjskega Kladivarja. Svojo prvo knjigo z naslovom Tek na robu živčnega zloma (UMco, 2020) je napisal, ko se je Slovenija med epidemijo koronavirusa spomladi letos prvič zaprla v karanteno. Gre za esejistično pripoved, ki tek zajema iz različnih zornih kotov.
še novic