Kreativna šola #2, Film: Sodobni ples!

SiGledal Novice, 1. november 2020 ― Plesni teter Ljubljana vabi k prijavi v kreativno šolo FILM: SODOBNI PLES!, ki bo potekal v več modulih. Obsegala bo teoretični uvod in praktični pristop z razvijanjem lastne ideje plesnega filma. Po končanih delavnicah bodo nastali filmi predstavljeni na posebnem dogodku.

Pismo "igralki" Simoni Semenič

SiGledal Novice, 1. november 2020 ― Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalec Benedikt Ličen piše Simoni Semenič.

OBVESTILO o ponovnem odprtju vseh enot knjižnice

Knjižnica Postojna, 1. november 2020 ― Knjižnica Bena Zupančiča Postojna s ponedeljkom 2. novembra ponovno odpira vrata za uporabnike v vseh svojih enotah. S spremembo Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS je ponovno omogočeno izvajanje knjižnične dejavnosti, vendar se zaradi zagotavljanja varnostne razdalje omeji sočasen vstop večjega števila uporabnikov. Delovanje knjižnice želimo ohraniti še naprej in ljudem omogočiti dostop do knjižničnega gradiva, vendar moramo poslovati odgovorno do uporabnikov in zaposlenih.

Pismo gledališču

SiGledal Novice, 1. november 2020 ― Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Mija Kramar piše gledališču.

Pismo mojemu režiserju Luki Marcenu in študentom AGRFT

SiGledal Novice, 1. november 2020 ― Sredi oktobra so slovenska gledališča zaradi poslabšanja epidemiološke situacije zaprla svoja vrata. V želji, da bi bila prekinitev čim krajša, gledalci v rubriki Pismo mojemu igralcu sporočajo, kako zelo si vsi želimo, da bi bila prekinitev kratkotrajna, in kako nestrpno pričakujemo sleherno gledališko druženje v živo. – Gledalka Mojca Redjko piše režiserju Luki Marcenu in študentom AGRFT.
O kolonialnih vojakih

O kolonialnih vojakih

Airbeletrina, 1. november 2020 ― V času globalnih teženj po dopolnjevanju zgodovinskih narativov s strani tistih, katerih glasovi so bili na takšne in drugačne načine utišani, je pri Mladinski knjigi izšel prevod nadvse zanimive knjige sodobnega francosko-senegalskega pisatelja Davida Diopa (1966) z naslovom Več kot brat (2018). David Diop je s svojim romanom oživel zgodbo senegalskih vojakov, ki so se na strani Francije v 1. in 2. svetovni vojni bojevali na evropskih tleh. Recenzira ga Aleksandra Gačić.
Cerknica – Razglednice Jerneja Malovrha (15)

Cerknica – Razglednice Jerneja Malovrha (15)

Stare slike (Cerknica), 1. november 2020 ― 1910 Tolstoj – vrnitev izgubljenega sina   Slika Jana Styke, znana pod imenom »Izobčeni«, upodablja Tolstoja, ne kot krivoverca, ki se je uprl Kristusu, temveč kot kristjana, ki je v pokornosti sklonil glavo pred Jezusom. Narisal jo je leta 1910. Tolstoj je bil kristjan, pripadnik ruske pravoslavne Cerkve. Prejel je vse zakramente, poučevali in vzgajali … … Nadaljujte z branjem→
še novic