MGP: Z umetniško zahtevnimi projekti na priznanih festivalskih odrih

MGP: Z umetniško zahtevnimi projekti na priznanih festivalskih odrih

Štajerski tednik, 3. marec 2022 ― Predstave, ki jih je Mestno gledališče Ptuj v koronskem obdobju ustvarilo v koprodukciji z na neki način že s stalnimi partnerji, so z enakim navdušenjem kot občinstvo sprejeli tudi v strokovni javnosti. Direktor MG Ptuj Peter Srpčič je te dni z velikim zadovoljstvom povedal, da je več njihovih predstav, nastalih v koprodukciji, uvrščenih na prestižne gledališke festivale. Glede na razpoložljiva sredstva lažje in boljše delajo, če sodelujejo z drugimi.

Posvet ob javni obravnavi predloga Zakona o Slovenskem filmskem in avdiovizualnem centru

Ministrstvo za kulturo, 3. marec 2022 ― V prizadevanjih za izboljšanje razmer na področju slovenske avdiovizualne kulture smo na Ministrstvu za kulturo pripravili predlog Zakona o Slovenskem filmskem in avdiovizualnem centru. Javno razpravo o predlaganih spremembah odpiramo z javnim posvetom, ki bo potekal v petek, 4. marca 2022, ob 11. uri prek aplikacije Microsoft Teams. Udeležence posveta bo uvodoma nagovoril minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

Pojedina pri Trimalhionu

Koridor, 3. marec 2022 ― Predstava o antični pojedini se nenadoma prelevi v gledališko vajo, ki zaradi prehitrega in preostrega prehoda gledalca popolnoma zmede. The post Pojedina pri Trimalhionu appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ravne na Koroškem nova, 20 članica Združenja

ZZMS, 3. marec 2022 ― Občina Ravne na Koroškem je s podpisom pristopne izjave, ki jo je 17. februarja 2022, podpisal župan dr. Tomaž Rožen pridružila Združenju zgodovinskih mest Slovenije.  Združenju povezuje 20 občin, ki imajo na svojem ozemlju velik del, ocena je da med 70 in 80 %, najkvalitetnejše kulturne dediščine Slovenije. Vsa mestna središča, stara mestna ali trška […] The post Ravne na Koroškem nova, 20 članica Združenja appeared first on ZZMS.

SIMS – sodelovanje z mojstrom VIDEO (post)produkcije!

Ana Monro, 3. marec 2022 ― Od 28.2. do 2.3. smo imeli člani Gledališča Ane Monro in nekateri naši redni sodelavci interno izobraževanje o (post)produkciji video vsebin. V okviru tega smo pod mentorstvom producenta, režiserja, scenarista in ustanovitelja filmskih produkcij EnaBanda in Rusalka, Marka Kumra – Murča, v teoriji in praksi, v društvenih prostorih in na terenu raziskovali ter odkri(va)li nove možnosti nadaljnjega ... The post SIMS – sodelovanje z mojstrom VIDEO (post)produkcije! appeared first on Ana Monro.
Ura pravljic in razstava o ELI PEROCI

Ura pravljic in razstava o ELI PEROCI

Knjižnica Postojna, 3. marec 2022 ― Dragi otroci in starši! V sredo, 9. marca, ob 17. uri v našem pravljičnem kotičku na otroškem oddelku spet začenjamo z URAMI PRAVLJIC. Tokrat bo prva posvečena pravljicam priljubljene otroške pisateljice ELE PEROCI, saj obeležujemo 100-letnico njenega rojstva. Pripravili smo vam tudi malo razstavo njenih, še vedno iskanih pravljic in občudovanih slikanic. V pivški knjižnici pa bo ura pravljic 10. marca ob 16. uri. Lepo povabljeni!
Novice: V deželici Simona Rutarja - Javno vodenje po razstavi

Novice: V deželici Simona Rutarja - Javno vodenje po razstavi

Tolminski muzej, 3. marec 2022 ― V Tolminskem muzeju je še do konca marca na ogled zanimiva razstava arheoloških najdb iz podkrnskega prostora, ki nosi naslov V deželici Simona Rutarja. Predstavlja namreč prostor in čas, o katerem je v drugi polovici 19. stoletja Rutar pisal v svojih delih, a takrat še ni vedel, kaj vse se dejansko skriva pod zemljo. Potrditev njegovih domnev o starodavnih naseljencih v pobočjih pod mogočnim Krnom prinašajo novejše ...

Prepoved razširjanja medijev v lasti Ruske federacije v EU

Ministrstvo za kulturo, 3. marec 2022 ― Evropska unija je z Uredbo Sveta EU 2022/350, ki je bila sprejeta 1. marca 2022 zvečer, določila prepoved oddajanja ruskima državnima medijema RT in Sputnik v državah evropske povezave. Z včerajšnjo objavo v Uradnem listu EU nova uredba, ki spreminja Uredbo EU št. 833/2014 o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini, že velja.
Dogodek v mestu Bohane

Dogodek v mestu Bohane

Literatura v živo, 3. marec 2022 ― V mestu Bohane se nekaj pripravlja. Na bregu reke se pojavi truplo. Ljudje šepetajo, širijo se govorice, strahovi in namigovanja. So bili Cusacki? Kaj pa govorice o vrnitvi »tetga Ganta«? Se želi po 25 letih končno maščevati Loganu aka Dougmu Tipu aka Albinotu in se povzpeti na čelo Noblese?
11. 3. – 9. 4. 2022: Na vrhu gora, blizu neba, gostovanje razstave v Šentjanžu

11. 3. – 9. 4. 2022: Na vrhu gora, blizu neba, gostovanje razstave v Šentjanžu

Gornjesavski muzej Jesenice, 3. marec 2022 ― NA VRHU GORA, BLIZU NEBA Razstava predstavlja svetlobne pojave, ki jih srečujemo v gorah na svojih planinskih poteh.  Ker se nam svetlobni pojavi v planinskem svetu zdijo veliko bližji, lepši, mogočnejši, barvitejši in celo svetlejši, smo jo naslovili NA VRHU GORA, BLIZU NEBA. Z njo želimo obiskovalce spomniti na lepote Slovenije kjer je poudarjena enkratna [...]
še novic