Smeh je napolnil veliko dvorano Doma kulture Kamnik

Kamnik.info, 2. marec 2022 ― Nedvomno smo Kamničani zakorakali v marec nadvse vzpodbudno – na ta dan se je namreč med pol osmo in deveto zvečer slišalo salve smeha, ki so prihajale iz prenovljenega Doma kulture, ta pa je bil prvič v tem letu nabito poln ljudi, ki so se prepustili osebno izpovednim skečem dveh stand up komikov – Žana ... Prispevek Smeh je napolnil veliko dvorano Doma kulture Kamnik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.
Nagovor duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve s pozivom k premirju in zaustavitvi vojne

Nagovor duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve s pozivom k premirju in zaustavitvi vojne

KUD Logos, 2. marec 2022 ― Že več kot dvesto duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve se je podpisalo pod nagovor, v katerem pozivajo k premirju in zaustavitvi vojne v Ukrajini. Mi, duhovniki in diakoni Ruske pravoslavne Cerkve, se, vsak v svojem imenu, obračamo k vsakomur, od kogar je odvisna zaustavitev bratomorne vojne v Ukrajini, s pozivom k premirju in takojšnji […]

Nagovor duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve s pozivom k premirju in zaustavitvi vojne

KUD Logos, 2. marec 2022 ― Že več kot dvesto duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve se je podpisalo pod nagovor, v katerem pozivajo k premirju in zaustavitvi vojne v Ukrajini. Mi, duhovniki in diakoni Ruske pravoslavne Cerkve, se, vsak v svojem imenu, obračamo k vsakomur, od kogar je odvisna zaustavitev bratomorne vojne v Ukrajini, s pozivom k premirju in takojšnji Prispevek Nagovor duhovnikov in diakonov Ruske pravoslavne Cerkve s pozivom k premirju in zaustavitvi vojne je bil najprej objavljen na KUD Logos.
Miheličev grafični kabinet na Ptuju

Miheličev grafični kabinet na Ptuju

Loški muzej, 2. marec 2022 ― V starodavnem mestu ob Dravi je slikar France Mihelič našel svet, v katerem se je dobro počutil. Njegova odločitev za donacijo obsežne grafične zbirke ter skoraj celotne likovne zapuščine na papirju mestu Ptuj torej ni naključna.

StendAp Best of (18.3.2022 20:00)

Španski borci, 2. marec 2022 ― V treh večerih bo nastopilo 15 odličnih slovenskih stand-up komikov in komičark, s svojim »Best Of « programom. Vsak bo imel samo 20 minut na odru, da izvede svoj najboljši nastop, ker hočemo, da vam večer prehitro mine. Vabljeni na enega ali vse večere StendApa, v Center kulture Španski borci, v Ljubljani.

Kje si, žanr?

Kulturnik, 2. marec 2022 ― Že dolgo se v slovenskem literarnem prostoru ni zares govorilo o žanru, in priznam, da tudi sama že nekaj časa nisem poprijela za roman z […] The post Kje si, žanr? appeared first on Kulturnikov blog.
V Kinodvoru trilogija Obzornikov Nike Autor

V Kinodvoru trilogija Obzornikov Nike Autor

Misli, 2. marec 2022 ― V Kinodvoru bo ob 18. uri premiera Obzornikov avtorice Nike Autor. Trilogija filmov je nastala za samostojno razstavo z naslovom Če bi gozdovi govorili, bi se od žalosti posušili, ki jo bodo 8. marca odprli v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Projekciji bo sledil pogovor z Niko Autor, ki ga bo vodila Petra Meterc.
Obrazstavna publikacija Ljudska umetnost med domom in svetom: Zbirki SEM in ljudske umetnosti NSK skupine IRWIN

Obrazstavna publikacija Ljudska umetnost med domom in svetom: Zbirki SEM in ljudske umetnosti NSK skupine IRWIN

SEM, 2. marec 2022 ― Publikacijo sestavljajo: uvodni pomislek prof. dr. Ksenije Vidmar Horvat, besedilo o sopostavitvi obeh zbirk dr. Bojane Rogelj Škafar, kustodinje in avtorice koncepta razstave Ljudska umetnost med domom in svetom, prispevek Tevža Logarja, kustosa razstave NSK Folk Art v Galriji Škuc in  refleksije ustvarjalcev ljudske umetnosti NSK, ki razkrivajo naravo razmerij med njimi in artefakti. Publikacija je dvojezična, v slovenskem in angleškem jeziku. Vabljeni v Trgovino SEM!    
Prenova atrijske hiše v Murglah

Prenova atrijske hiše v Murglah

Zavod Big, 2. marec 2022 ― Hiša od izgradnje leta 1982 ni bila prenovljena. Z raznimi intervencijami je tekom let izgubila prostoren atrij, velik del je zasedala zidana lopa. V notranjosti je bila hiša razdeljena na majhne temne prostore. Kuhinjski, bivalni in spalni del so bili strogo ločeni. Ključni poseg v notranjosti je bila povečava kuhinje in jedilnice Beri dalje →
Cyrano

Cyrano

MMC Gledamo, 2. marec 2022 ― T. i. catfishing, osvajanje ljudi prek lažnega profila oz. identitete, ni nov pojav: francoski dramatik Edmond Rostand je o nečem podobnem pisal že leta 1897. Njegova drama Cyrano de Bergerac tukaj sreča vseprisotni trend filmskega muzikala.
Vabi Sabi Dom

Vabi Sabi Dom

Zavod Big, 2. marec 2022 ― Montažno hišo je podjetje Jelovica zgradilo leta 1965 po načrtu arhitekta Franceta in Marte Ivanšek, ki sta naselje in hiše zasnovala po načelih skandinavske kulture bivanja. Nova lastnika hiše sta želela ta načela ohraniti in jih nadgraditi s sodobnimi elementi, kot je energetska sanacija fasade, strehe in kondenzacijske plinske peči. Hiša Beri dalje →
še novic