Koalicijska pogodba: Na področju kulture napovedani sprememba zakonodaje in modernizacija sektorja (tema)

SiGledal Novice, 15. maj 2022 ― Na področju kulture so v koalicijski pogodbi med prednostnimi nalogami odprava najbolj spornih političnih odločitev na področju kulture, ohranitev in razvoj neodvisnih medijev, prenova in modernizacija sektorja ter prenova kulturne politike, izboljšanje socialnega položaja samozaposlenih v kulturi in zagotavljanje višjih programskih sredstev.

Pasja sreča ali pokrajine neštetih možnosti

Vrabec Anarhist, 15. maj 2022 ― Zbirka se za bonus ponaša še s humorjem, ki ga, kot vselej rada poudarim (z redkimi izjemami: Milan Kleč, Zoran Hočevar in Arjan Pregl), v slovenski knjižni krajini pač kronično primanjkuje. Gre za prepoznavno pisavo, ki me tu pa tam spomni na (pre)drzno Erico Yong. The post Pasja sreča ali pokrajine neštetih možnosti first appeared on Vrabec Anarhist.

Celjski peloton

Zgodovinski arhiv Celje (ZAC), 15. maj 2022 ― Na Krekovem trgu v Celju je od 17. maja 2022 na ogled pregledna zgodovinska razstava Celjski peloton: Etape razvoja cestnega kolesarstva v Celju. Razstava avtorja dr. Boruta Batagelja na 18 panojih obiskovalcem predstavlja skoraj 140 let bogate celjske kolesarske zgodovine. V Sloveniji v kolesarstvu prepoznavamo vse prvine nacionalnega športa. Vrhunski rezultati in izstopajoči športni dogodki, […] The post Celjski peloton first appeared on Zgodovinski arhiv Celje - Hiša pisanih spominov.

IGRE KARTONOV na ODPRTI ULICI v Velenju! (14.5.)

Ana Monro, 15. maj 2022 ― V soboto, 14. 5., smo v okviru projekta Odprta ulica, h kateremu nas je povabil IPoP – Inštitut za politike prostora, za dobro uro zaprli parkirišče na Rudarski cesti v Velenju za avtomobile in ga odprli za ljudi. Na njem smo iz kartonov sestavili različna vozila in povabili obiskovalce, da skozi magični portal vstopijo v ... The post IGRE KARTONOV na ODPRTI ULICI v Velenju! (14.5.) appeared first on Ana Monro.

Domače knjižnice: Janez Lajovic in Majda Dobravec Lajovic

OUTSIDER, 15. maj 2022 ― Človek ne sme biti Fachidiot Najprej je prišla izreč dobrodošlico srna. Kukala je iz grmovja v kotanji pred hišo v Črnučah, in to prav zvedavo. »Srno sva srečala tamle zunaj,« potem med pogovorom, še vedno rahlo zaprepadena zaradi nenavadnega dogodka, omenim gostitelju, arhitektu Janezu Lajovicu. »Ja, seveda, verjamem, da sta jo,« odgovori povsem nepretreseno. »Aja, […]

Ivo Pogorelić na recitalu v CD s Chopinovo glasbo

Misli, 15. maj 2022 ― Priznani hrvaški pianist Ivo Pogorelić je v začetku leta pri založbi Sony Classical izdal ploščo, posvečeno glasbi poljskega skladatelja Frederica Chopina. Ob koncertni promociji albuma, ki ga je že vodila po nekaterih evropskih odrih, se bo nocoj ob 20. uri ustavil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD). Koncert je del zlatega abonmaja.

1942 Rakek – Zapisnik

Stare slike (Cerknica), 15. maj 2022 ― Italijansko topništvo je na velikonočni četrtek, 10. aprila 1941, med 1. in 3. uro obstreljevalo Rakek. Jugoslovansko vojaštvo je razrušilo oba železniška mostova in se umaknilo na položaje. Zvečer so padle zadnje tri granate, ena na šolski vrt in ena na drvarnico. Tisto noč so se čez Bloke umaknili tudi graničarji, ki so na meji […]
še novic