Pripovedovalska delavnica Zgodbe na poti z dr. Margarete Wenzel

Kamnik.info, 17. maj 2022 ― Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik vas v sklopu 11. Križnikovega pravljičnega festivala vabi na pripovedovalsko delavnico Zgodbe na poti z dr. Margarete Wenzel, ki bo v sodelovanju s KD Fabularij potekala v sredo, 8. in četrtek, 9. junija, od 10. do 18. ure ter v petek, 10. junija, od 10. do 14. ure v Mekinjskem samostanu. Avstrijska ... Prispevek Pripovedovalska delavnica Zgodbe na poti z dr. Margarete Wenzel je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik Info.

Zborovski BUM 2022: revije otroških in mladinskih pevskih zborov

Naši zbori, 17. maj 2022 ― ____________   Izbor iz posameznih fotoreportaž in videoposnetkov BUM-ov si lahko ogledate v prispevku na tej povezavi: www.nasizbori.si/pravi-buuum-zborovskih-bum-ov/. ____________     【BUM OTROŠKIH IN MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV】 … The post Zborovski BUM 2022: revije otroških in mladinskih pevskih zborov appeared first on Naši zbori.

Zaključna prireditev ob koncu projekta Mali Savinjčani beremo – Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 17. maj 2022 ― Torkovo dopoldne 17. maja 2022 bo zagotovo ostalo v prijetnem spominu 62 otrokom Vrtca Prebold. To je bil namreč dan, izbran za zaključek projekta Mali Savinjčani beremo, ki je potekal v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec (enota Prebold) in Vrtca Prebold. Mladim bralcem so v posameznih igralnicah vzgojiteljice najprej pripravile pravljične urice. Z zanimanjem so prisluhnili zgodbicam o radovednih žabicah, o pošastih, ki imajo čustva, in o gozdnem bontonu. Tudi zapeli so in povedali, da knjige nosijo pomembna sporočila, če jih le znamo poiskati in slišati. Slovesni zaključek, ki ga je ...

Gledališče Celje s premiero drame Dolg

SiGledal Novice, 17. maj 2022 ― V Gledališču Celje bo v četrtek kot zadnja v sezoni premiero doživela predstava Dolg. Režijo prve slovenske uprizoritve drame britanske dramatičarke Alexandre Wood podpisuje Juš Zidar. Drama v ospredje postavlja težavne družinske odnose in socialno krizo, ki je ljudi prignala do roba zloma, so danes sporočili iz gledališča.

Razstava konceptualnih rešitev prenove letnega gledališča Studenec

Fakulteta za dizajn, 17. maj 2022 ― Študenti Fakultete za dizajn so v zimskem semestru 2021/2022 pod mentorstvom višjega predavatelja Benjamina Hafnerja izdelovali konceptualne rešitve prenove segmentov letnega gledališča Studenec. Letno gledališče Studenec je eno izmed redkih […] The post Razstava konceptualnih rešitev prenove letnega gledališča Studenec appeared first on Fakulteta za dizajn.

Program Podmornica posvečamo otrokom in mladini

Kino Otok, 17. maj 2022 ― Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema se z 18. izdajo vrača na prag poletja, glavnina festivalskega dogajanja se bo odvila v Izoli med 1. in 5. junijem 2022. Filmsko-vzgojni program  Podmornica na Kino Otoku  bo potekal v Kulturnem domu v Izoli, Art kinu Odeon in...

Mali ples svobode Andreje Kranjec

Notranjsko primorske novice » Kultura, 17. maj 2022 ― Mali ples svobode Andreje Kranjec Featured Ilirska Bistrica – V petek, 6. maja, so v Pavlovčevi galeriji odprli novo likovno razstavo vizualne umetnice in režiserke Andreje Kranjec iz Ilirske Bistrice z naslovom Mali ples svobode. Umetnica se tokrat predstavlja z 21 deli, ki jih povezuje skupna tematika, ples. Kranjčeva je na uvodni predstavitvi povedala, da gre za dela, ki jih je začela slikati v začetku koronakrize. Razstava je na ogled do 2. junija. Razstava Mali ples svobode, Andreja Kranjec, Pavlovčeva galerija, Ilirska Bistrica, 6. maj 2022 Foto: Petar Nikolić »Bili smo oropani upanja in svetlobe, in ujeti v stanovanja, brez dotikov, objemov in veselja,« se začetka epidemije pred dvema letoma spominja Kranjčeva. »V tej samoti, obkrožena z veliko strahu in negativnimi novicami, sem začela sebi in drugim slikati upanje in novo svobodo. Slikanje bitij, ki brezskrbno lebdijo in plešejo v imaginarnem prostoru mi je bilo v uteho in manifestacija za novo možno realnost, za katero upam, da ne bo ostala le utopija. Serijo Mali ples svobode sestavljajo dela v akrilni tehniki na papirju in platnih; motiv plesalcev in plesalk se na njih pojavlja vsakič malce drugače. Umetnica na pogled ponudila živahno igro barv in oblik ter prepletanje figur v različnih plesnih pozah, ki so simbol za svobodo, simbolizirajo pa tudi različna čustva, ki se odvijajo v človeku. Ples čustev, odnosov in življenja samega bo v Pavlovčevi galeriji na ogled do 2. junija. Andreja je velikokrat razstavljala skupinsko, to pa je njena peta samostojna razstava. Na ogled sta tudi deli, ki sta že bili na skupinskih razstavah, in sicer na lanskem Mednarodnem likovnem ex-temporu v Piranu in v galeriji Škratove čitalnice v Ljubljani junija lani. Andreja Kranjec živi med Ljubljano in Ilirsko Bistrico. V Ljubljani na Prosojni 1 ima od lanskega oktobra slikarski studio in stalno prodajno razstavo svojih del. Na tem naslovu izvaja individualne in skupinske likovne delavnice, v domačem kraju, v

Ne ti meni Alice (Once Again)

Koridor, 17. maj 2022 ― Človek ne pade v zajčjo luknjo kar tako, nekega popoldneva, človek pade v luknjo bizarnosti in brutalnosti že z rojstvom. The post Ne ti meni Alice (Once Again) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

STUDIO GAM – 9. oddaja! (17.5.)

Ana Monro, 17. maj 2022 ― Če ste se v torek, 17. 5. ob 10.00, priklopili na kanal SIMS, in si v neposrednem spletnem prenosu ogledali STUDIO GAM, ste se dobro razmigali, bili priča vesoljski anketi, spoznali še zadnje tri finaliste izbora za mednarodno nagrado odličnosti URBana LJUBLJana 2022, ki bo potekal v okviru jubilejne 25. Ane Desetnice, ter videli nov ... The post STUDIO GAM – 9. oddaja! (17.5.) appeared first on Ana Monro.

S filmom Boter začetek cikla Novi Hollywood v Kinodvoru

Misli, 17. maj 2022 ― V Kinodvoru bodo drevi predvajali kultni film režiserja Francisa Forda Coppole Boter, ki bo uvedel cikel Novi Hollywood v Kinodvoru. Ta bo do avgusta v kino dvorani na Kolodvorski in na Kongresnem trgu ponudil šest ameriških filmskih klasik. Druga - film Bonnie in Clyde v režiji Arthurja Penna - bo na sporedu prihodnjo nedeljo, 29. maja.

Potovanje skozi prostranost

Literatura v živo, 17. maj 2022 ― »Tujcu na poti preti polno nevarnosti in preizkušenj, vendar ni slajšega kot vživljanje v Tuje. Enkrat se dokoplješ do spoznanja, da bi, brez pretiravanja, lahko tu živel. In nič ni nenavadnega, če že naslednji dan želiš ostati in živeti samo tu.«

18. maj: Mednarodni muzejski dan

Gornjesavski muzej Jesenice, 17. maj 2022 ― Ob letošnjem mednarodnem muzejskem dnevu vabimo v naše muzejske hiše, od Jesenic do Kranjske Gore na brezplačen ogled novih občasnih razstav: - Vse arcnije z rož narjene, muzejska razstava (Muzej Kranjska Gora, Liznjekova domačija, 9:00–16:00) - 10 sidrišč slovenskega alpinizma, muzejska razstava - Darilo ledene dobe, fotografska razstava - S smučmi, vrvjo ali peš, fotografska razstava [...]

Ivu Banu bodo izročili nagrado bert za življenjsko delo

Misli, 17. maj 2022 ― Igralec Ivo Ban bo nocoj v Slovenski kinoteki prejel nagrado bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre. Podeljuje jo Društvo slovenskih režiserjev. Kot piše v obrazložitvi, je Ban eden tistih igralcev, katerega obraz in glas sta že dolgo in trdno zasidrana v slovensko kulturno zakladnico in kolektivni spomin.

KO TE SPRELETI KURJA POLT ALI 9. FESTIVAL ŽANRSKEGA FILMA

Revija Primus, 17. maj 2022 ― Piše: Miša Gams   V slovenskem filmskem prostoru zlepa ne najdemo festivala, ki bi imel tako raznovrsten in obenem tako specifičen program žanrskih filmov, kot ga ima festival Kurja polt, ki je letos med 19. in 24. aprilom že devetič potekal v Kinoteki in Kinodvoru. Letošnja tema je bila film soleil, ki ga je Marcel ...

V Cannesu se začenja 75. filmski festival

Misli, 17. maj 2022 ― Po dveh letih pandemije se bo danes v Cannesu ob svojem običajnem terminu začel 75. mednarodni filmski festival. V jubilejni izdaji bo tekmovalnih filmov 21, žiriji pa bo predsedoval francoski igralec Vincent Lindon. V netekmovalnem delu ga bodo zaznamovale ikone prejšnjega stoletja, kot so Maverick, David Bowie in Elvis Presley.
še novic