Zdrsavanje izhodišča

Radio Študent, 21. avgust 2022 ― V pred kratkim izpraznjeno čitalnico knjižnice Dar Ben Achour v tuniški medini se ima začasno vseliti tvoje umetniško delo, zaradi katerega lahko štirinajst dni vsak večer posedaš na njenem pragu in čakaš, da se, preden jih spet premakneš, ohladijo projektorji. Čakanje traja približno tri čike dolgo pavzo tvojega kolega iz tehnične ekipe.

1988 Ljubljana – Prof. dr. Milan Juvančič, univ. dipl. ing. geodezije (2)

Stare slike (Cerknica), 21. avgust 2022 ― Drugo polovico svoje strokovne poti je nadaljeval na pedagoškem področju. Tako je začel 1981 s predavanji iz geodezije na Oddelku za gozdarstvo Biotehnične fakultete. Zelo se je angažiral pri pedagoškem delu na področju dodiplomskega in podiplomskega študija. Posodobil je učni proces geodezije. Leta 1983 je bil izvoljen v naziv docenta. V tem času je bil […]

Picassova Guernica na gostovanju v Tokiu

Misli, 21. avgust 2022 ― Znamenita Guernica Pabla Picassa bo do 28. avgusta na ogled v Tokiu. Prikazana je na zaslonu ultra visoke ločljivosti v okviru projekta japonske televizije NHK in družbe NTT InterCommunication, ki umetnino razstavlja v svojem centru.
še novic