Eva Mahkovic: TOXIC

Koridor, 11. november 2023 ― Eva Mahkovic in her ♥ tuberculosis-chic ♥ era. Recenzija zadnjega dela avtorice, ki se ne omejuje s pravili določenega žanra. The post Eva Mahkovic: TOXIC appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

V mariborski Drami predstava, ki o skrbi za okolje ne le govori, ampak jo tudi udejanja

SiGledal Novice, 11. november 2023 ― Drama SNG Maribor pripravlja v okviru mednarodnega projekta Stages predstavo Monolog za živeče v času izumrtja, ki se loteva teme izginjanja živalskih in rastlinskih vrst. O nujnosti zniževanja ogljičnega odtisa in drugih ekoloških temah pa ne le govori, ampak to tudi uresničuje. Na primer, elektriko za luči proizvajata kolesarja na odru.
Liffe: Domačnost družinskega življenja v Auschwitzu

Liffe: Domačnost družinskega življenja v Auschwitzu

Misli, 11. november 2023 ― Na Liffu je v sekciji Kralji in kraljice na ogled Interesno območje britanskega režiserja Jonathana Glazerja, ki s skrbno premišljenimi filmskimi sredstvi ponudi vpogled v družinsko življenje Rudolfa Hössa, komandanta v Auschwitzu. Idilo z ženo in otroki ter množično pobijanja v koncentracijskem taborišču je dobesedno ločil le zid.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 11. november 2023 ― Pri založbi ZRC so izdali zbirko etnografskih esejev z metodološkimi premisleki o hoji in pisanju z naslovom Hodopisi, pod katero se podpisujeta Nataša Rogelja Caf in Špela Ledinek Lozej. Pri založbi Miš sta izšla roman za odrasle Mateje Gomboc z naslovom Gorica in avtorska slikanica Marte Bartolj A smo že tam?.
Ob 150-letnici hotelirstva v Celju tudi dokumentarec

Ob 150-letnici hotelirstva v Celju tudi dokumentarec

Celje.info, 11. november 2023 ― Celje se lahko med drugim pohvali s tradicijo hotelirstva, ki sega pol drugo stoletje v preteklost. Trenutno edini mestni hotel, Hotel Evropa, na svoji lokaciji na današnjem Krekovem trgu domuje ... Beri dalje The post Ob 150-letnici hotelirstva v Celju tudi dokumentarec appeared first on Celje.info.
1929/1960 Lož – Ivan Turk, organist, zborovodja in še kaj

1929/1960 Lož – Ivan Turk, organist, zborovodja in še kaj

Stare slike (Cerknica), 11. november 2023 ― To je pogled s severne strani iznad Loža na mesto, nekoč tik pred košnjo; avtor slike je neznan, posneta pa je okoli leta 1960. Mogoče je pri nastanku razglednice Loža imelo kaj zraven takrat zelo aktivno Turistično društvo Loška dolina. Naselje Lož – nekoč pravo mesto, po letu 1945 ne čisto navadna vas. Na levi strani slike […]
še novic