Zimska pravljica v Občinski knjižnici Braslovče

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. januar ― V torek, 23. januarja 2024, je v Občinski knjižnici Braslovče zadišalo po snegu. Zbrali smo se na pravljičnem druženju in kot da bi že prej vedeli, smo bili pripravljeni na zimske razmere. Otroci so bili pod vtisom dogodivščin na snegu, pripovedovali so o sankanju, kepanju, smučanju, delanju snežakov in angelčkov v snegu. Seveda so bili otroci tudi poslušalci in so knjižničarki Tini pozorno prisluhnili, ko jim je brala zgodbo o snežakih, ki jim začne biti srce. Skupaj so odkrivali, kaj takšni snežaki počnejo in kako jim lahko otroci pomagajo. In če ...

Januarska pravljična urica v Občinski knjižnici Tabor

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. januar ― Zima nam je končno prinesla nekaj snega in z njim tudi zimske radosti. Smučanje, sankanje, drsanje, kepanje, postavljanje sneženih figur – to je le nekaj izmed številnih dejavnosti na snegu. Na snegu in saneh pa so uživali tudi naši junaki iz zgodbice, ki smo jo v Občinski knjižnici Tabor prebrali v torek, 23. januarja 2024. Sankanje ni bilo zanimivo in igrivo le za tri male veveričke, temveč tudi za njihove starše. Mamica in očka najprej nista bila navdušena nad zimo, ki je prinesla sneg, mraz in druge nevšečnosti, a ko sta ...

Po pravljici diši … v Občinski knjižnici Vransko

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 23. januar ― Na prvi ponovoletni pravljični uri, 23. januarja 2024, je četica mladih obiskovalcev z njihovimi starši pozorno prisluhnila ljudski pripovedki o zlatih časih dobrega kralja Matjaža, ki še danes s svojimi vojaki počiva pod goro Peco. Letnemu času primerno pa smo spoznali še zimske prijatelje, ki so si na gozdni jasi naredili velikega snežaka. A naslednje jutro je njihov sneženi mož drgetal, nasmeh na njegovem obrazu je izginil. Tudi ko so ga oblekli v topla oblačila, ni nič pomagalo. Sneženega moža je res zeblo, vendar ne zaradi zimskega mraza – hladno ...
PODALJŠAN RAZPIS ZA NOVEGA SODELAVCA/KO

PODALJŠAN RAZPIS ZA NOVEGA SODELAVCA/KO

Galerija Photon, 23. januar ― GALERIJA PHOTON – Center za sodobno fotografijo išče sodelavca_ko za opravljanje delovnih nalog tehnik, producent Delo poteka na projektni način oziroma v skrajšanem delovnem času, obsega pa predvsem naslednje segmente: Produkcija, priprava in izvedba razstav; tehnična podpora in logistika; tehnično-operativno upravljanje prostora galerije in skladišča; občasno čuvanje razstav, komunikacija z obiskovalci. Pričakovane kvalifikacije: ...
1. februar 2024 ob 17. uri: Vesolje odtisov, zadnje javno vodstvo po razstavi, Muzej Kosova graščina

1. februar 2024 ob 17. uri: Vesolje odtisov, zadnje javno vodstvo po razstavi, Muzej Kosova graščina

Gornjesavski muzej Jesenice, 23. januar ― Vabljeni na javno vodstvo po razstavi grafik Mihe Perčiča z naslovom Vesolje odtisov. Kustosinja razstave Daša Čopi bo za uvod predstavila tradicionalne grafične tehnike, nato pa si bomo ogledali, kako avtor, Miha Perčič, povezuje tradicijo s sodobnostjo in kakšno sporočilo nosijo njegova dela. Zadnje vodstvo po aktualni razstavi bo v četrtek, 1. 2. 2024, ob [...] The post 1. februar 2024 ob 17. uri: Vesolje odtisov, zadnje javno vodstvo po razstavi, Muzej Kosova graščina appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Žetoni iz steklene paste, n. n. najdišče, Sadnikarjeva zbirka, 1.-4. stoletje n. št.

Medobčinski muzej Kamnik, 23. januar ― Žetone so v rimskem svetu uporabljeni za različne namene, med drugim za označevanje lastništva, za igre (npr. za namizne, igre v igralnicah ali drugih prostorih, za igre na srečo) ter za obrede in »zapisovanje« informacij. Ena od uporab žetonov je bila tudi v vojaškem kontekstu. Rimski vojaki so včasih prejeli kovinske ali lesene žetone, ki […] The post Žetoni iz steklene paste, n. n. najdišče, Sadnikarjeva zbirka, 1.-4. stoletje n. št. appeared first on MM:K.
Od strukture do anarhizma

Od strukture do anarhizma

Odzven, 23. januar ― Na plošči Infuzija kitarista Tilna Kravosa in čelista Jakuba Gucika se z veseljem spet soočamo s temeljnim vprašanjem: kdaj in zakaj se je muzika začela in do kod lahko seže zvočni svet.

SERVIS: Spremembe pri obračunavanju civilnopravnih pogodb (npr. avtorske pogodbe, podjemne pogodbe)

Asociacija, 23. januar ― Decembra 2023 so bile sprejete in stopile v veljavo spremembe Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2N). Ena od pomembnih novosti je obračunavanje prispevkov od dohodkov, ki jih organizacije posameznikom izplačujejo na podlagi civilnopravnih pogodb kot so podjemne pogodbe, avtorske pogodbe, pogodbe o občasnem delu upokojencev in druge. Spremembe je treba upoštevati pri obračunavanju prispevkov … Preberi več o SERVIS: Spremembe pri obračunavanju civilnopravnih pogodb (npr. avtorske pogodbe, podjemne pogodbe)

Novice: Zgodba o Kaninu: od začetkov do leta 1976 - Predavanje ob 50. obletnici obratovanja ...

Tolminski muzej, 23. januar ― Prijazno vas vabimo na predavanje, na katerem se bomo sprehodili od začetkov smučanja na Bovškem, rojevanja ideje o kaninskih smučiščih, problemov povezanih z gradnjo Alpskega turističnega centra Bovec – Kanin, do začetnega obdobja delovanja smučišča ter prvega stečaja leta 1976. Kratko, a nadvse pestro zgodovino našega edinega visokogorskega smučišča nam bo predstavil mag. Žarko Mlekuž, ljubitelj Kanina in ...

Telo

Airbeletrina, 23. januar ― Snovni del človeškega ali živalskega bitja. Ne, ni iztirjena, naj ropota ta šolska psihologinja, kolikor hoče. The post Telo appeared first on AirBeletrina.
Blaž Kutin: Kenozoik

Blaž Kutin: Kenozoik

MMC Knjige, 23. januar ― Blaž Kutin je scenarist, režiser, pisatelj in prevajalec. Za scenarij je leta 2006 prejel nagrado novi talent Evropske unije. Režiral je tudi z vesno nagrajeni kratki film Poslednji dan Rudolfa Nietzscheja in celovečerec Nikoli nisva šla v Benetke.
Celjanka zmagovalka svetovnega fotografskega natečaja

Celjanka zmagovalka svetovnega fotografskega natečaja

Celje.info, 23. januar ― Letošnja zmagovalka največjega svetovnega natečaja za popotne fotografe je celjska fotografinja Andreja Ravnak. Poleg glavne nagrade in naziva “Travel Photographer of the Year 2023”, ki ju je prejela za svoji ... Beri dalje The post Celjanka zmagovalka svetovnega fotografskega natečaja appeared first on Celje.info.
1982 Rakek – Živahno na rampi

1982 Rakek – Živahno na rampi

Stare slike (Cerknica), 23. januar ― Kmetje s traktorji na postaji Rakek raztovarjajo blago, ki so ga naročili. V ospredju je traktor brez kabine IMT 533, za njim pa eden izmed Zetorjevih modelov. Tovornjak Mercedes-Benz ima na ponjavi logotip Bresta. Vse se dogaja tik ob cestnem prehodu preko tirov in nasproti Ševarjeve hiše. Železniška postaja Rakek je imela večje število manipulativnih […]
Pred 80 leti umrl avtor Krika Edvard Munch

Pred 80 leti umrl avtor Krika Edvard Munch

Misli, 23. januar ― Pred 80 leti je umrl norveški slikar Edvard Munch. Avtor slavnega Krika iz leta 1893, ki so ga prepoznali kot simbol duhovne tesnobe, je bil s svojo umetniško obravnavo psiholoških tem eden glavnih znanilcev ekspresionizma. Močno je vplival zlasti na nemški ekspresionizem v začetku 20. stoletja.
Objavljen razpis za rezidenco EFFEA

Objavljen razpis za rezidenco EFFEA

SIGIC - Izpostavljeno, 23. januar ― European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA je nastal na pobudo Evropskega združenja festivalov (European Festivals Association), ki se zavzema za podporo in opolnomočenje festivalov ter želi ustvariti platformo za uveljajoče se umetnike, da povečajo svojo mednarodno prisotnost.
še novic