Mestno gledališče Ptuj: Navdušujejo stroko in občinstvo

Štajerski tednik, 12. februar ― Teden slovenske drame, že 54. po vrsti, se bo letos začel na svetovni dan gledališča, 27. marca, v Prešernovem gledališču v Kranju. Repertoarno je bogatejši od prejšnjih, do 9. ali 10. aprila pa si bo mogoče ogledati kar 16 presežnih predstav, ki jih je med 66 premiernimi uprizoritvami v preteklem letu izbrala selektorica Alja Predan. Slovesno pa ga bodo odprli z novo premiero Mestnega gledališča Ptuj, s predstavo Boj na požiralniku, ki jo pripravljajo v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj.

Draga selitev predmetov iz ptujske Žitnice

Štajerski tednik, 12. februar ― Približno 60.000 evrov je doslej stala selitev eksponatov iz ptujske Žitnice v prostore podjetja Talum in dvorca Štatenberg. Skupni strošek bo predvidoma narasel še za okrog deset tisočakov. Gre za zahteven projekt, ki so ga morali izvesti, saj je treba objekt izprazniti, da lahko nadaljujejo aktivnosti, povezane z urejanjem arheološkega depoja na grajskem kompleksu.

Umrl avstrijski umetnik Günter Brus

Misli, 12. februar ― V 86. letu starosti je v soboto umrl avstrijski umetnik Günter Brus, ki velja za enega od pionirjev body arta. Bil je eden od ustanoviteljev Dunajskega akcionizma, umetniškega gibanja v Avstriji v 60. letih minulega stoletja. Novico o umetnikovi smrti je za nemško tiskovno agencijo dpa sporočil direktor muzeja Bruseum Roman Grabner.

Povabilo k oddaji predlogov za Vurnikovo študentsko nagrado za leto 2024

OUTSIDER, 12. februar ― Ob 100. obletnici visokošolskega študija arhitekture na Slovenskem, ki je bil organiziran na pobudo arhitekta Ivana Vurnika, so Center arhitekture Slovenije, Občina Radovljica, Krajevna skupnost Radovljica, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru leta 2018 ustanovili Vurnikovo študentsko nagrado za perspektivnega študenta ali študentko arhitekture […]

Lego dežela v Občinski knjižnici Prebold

Medobčinska matična knjižnica Žalec, 12. februar ― V času odprtosti Občinske knjižnice Prebold ste med 3. februarjem in 2. marcem 2024 vabljeni na ogled zanimive in igrive razstave izdelkov iz lego kock 10-letnega Gašperja Črnila.   »Gašper je že v drugem letu starosti pokazal veliko zanimanje za sestavljanje igrač iz lego kock. Kock pa ni le sestavljal, ampak se je s sestavljenimi igračami zelo rad igral. Kot malček je seveda najprej sestavljal igrače iz večjih, zanj primernih lego kock Duplo. Kadar je sestavljal po načrtu, je po končanem delu isto igračo večkrat razdrl in ponovno sestavil. Velikokrat je ob tem ...

Radijska igra: premierno o svatbi komarčkov

SiGledal Novice, 12. februar ― V tem tednu bo na sporedu prva premiera radijske igre za otroke v tem letu: igra Komarji svatbo so imeli raziskuje ključne družbene teme, kot so svoboda izražanja in izbire lastne prihodnosti. Ena izmed tem, ki jih raziskuje ta radijske igra, pa je tudi solidarnost do drugega – torej do sočloveka ali do drugega insekta.

Tekma za bralce

Airbeletrina, 12. februar ― Ko sem stal za startno črto, sem vedel, da je od naslednjih sekund, stotink odvisno moje razpoloženje v prihodnjih dnevih, celo mesecih. The post Tekma za bralce appeared first on AirBeletrina.

Pevci KPZ Šutna so obeležili kulturni praznik

Kamnik.info, 12. februar ― Čas v katerem živimo, je vse prej kot naklonjen malim narodom, ohranjanju njihove identitete, jezika, kulture in pripadnosti. Svet, v katerem živimo, je namreč postal globalna vas in mi s tem državljani sveta. Kakor je seveda imenitno, da smo tehnološko napredovali, pa prinaša ta napredek tudi temne plati. Kar tako – mimogrede- se nam namreč ... Prispevek Pevci KPZ Šutna so obeležili kulturni praznik je bil izvorno objavljen naportalu Kamnik.info.
še novic