21. junij 2024 ob 19. uri: Dr. Klement Jug: trmasti Primorec, ki si je podredil najvišje vrhove, muzejski večer, Slovenski planinski muzej

Gornjesavski muzej Jesenice, 16. junij ― V spomin na stoto obletnico smrti filozofa in alpinista 1924-2024 Dr. Klement Jug se je rodil leta 1898 in se tragično ponesrečil leta 1924 med solo prvenstvenim vzponom preko zahodnega dela Triglavske severne stene. Zakaj se je podal sam na tako nevarno turo še do danes ostaja zavito v tančico skrivnosti, vemo pa, da je [...] The post 21. junij 2024 ob 19. uri: Dr. Klement Jug: trmasti Primorec, ki si je podredil najvišje vrhove, muzejski večer, Slovenski planinski muzej appeared first on Gornjesavski muzej Jesenice.

Celjanke kuhale v čast Almi Karlin

Celje.info, 16. junij ― Prvi junijski konec tedna je bil v Celju z znamenju kulinarike. Svoj del so prispevale tudi članice Lions klub Celje Mozaik. Na Mestni tržnici Celje se je odvil tradicionalni dobrodelni ... Beri dalje The post Celjanke kuhale v čast Almi Karlin appeared first on Celje.info.

Grossmannov festival: čari nenormalne normalnosti

Misli, 16. junij ― V Ljutomeru se je po petih dneh končal Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki v Prlekijo že 20 let privablja ljubitelje žanra in vse, ki bi se radi spočili od norm, uglajenosti, politične korektnosti in vsesplošnega reda, ob tem pa po drugi poti razmišljali, v kakšni družbi živijo.

1920 Rakek – Srečno novo leto

Stare slike (Cerknica), 16. junij ― Staro voščilnico mi je podarila gospa Helena Lovrenčak. Njena pomembnost ni v novoletnem voščilu, temveč v prejemniku in pošiljatelju. Razglednica je iz Genove pripotovala na Rakek. Dvaindvajsetega decembra 1920 je Francesco Cascio pisal na Rakek in zaželel lepe božične praznike in srečno novo leto. Zanimiv je zapis naslova: Gospod Francesco Cascio dostaviti gospodični Mizzi Recchio, […]
še novic