Gostovanje predstave Bodočnost v Budvi

SiGledal Novice, 10. avgust ― Mestno gledališče ljubljansko (MGL) bo drevi s predstavo Bodočnost v avtorstvu Žige Divjaka in Gregorja Zorca ter v režiji Divjaka gostovalo na festivalu Grad teatar v Budvi. Črnogorski festival je bil zasnovan kot mednarodni prerez sodobnih dosežkov na področju gledališča, umetnosti, glasbe in literature.

V Rušah se s Kantfestom drevi začenja 25. Letni oder Ruše

Misli, 10. avgust ― Z današnjim Kantfestom, na katerem bodo nastopili Bojan Sedmak, Peter Andrej in Adi Smolar, na osrednjem občinskem trgu se v Rušah začenja devetdnevni 25. Letni oder Ruše. Ta bo sicer popolnoma zaživel v sredo, ko se bo s premiero komedije Matjaža Javšnika in Sandre Debelak Visoka napetost začelo dogajanje v kamnitem amfiteatru Pod goroj.

1958 Lož – Letni kino

Stare slike (Cerknica), 10. avgust ― Pravzaprav o tej fotografiji ne vemo ničesar drugega, kot da smo jo dobili iz Loža. Zaradi tega bi bili lahko ti trije zaenkrat neprepoznani otroci slikani ob tistem plotu, kjer je visela rjuha namesto platna, ko je Milenko predvajal filme. Ko bomo o fotografiji izvedeli kaj več, bomo prispevek dopolnili. Kino dvorana je bila v […]

Začenja se 42. Festival Radovljica

Misli, 10. avgust ― Z glasbo nizozemskih dežel se bo drevi ob 20. uri v radovljiški graščini začel tradicionalni, že 42. Festival Radovljica. Festival, ki ga organizira Društvo ljubiteljev stare glasbe Radovljica, bo do 27. avgusta ponudil deset koncertov, ki bodo tokrat večinoma posvečeni glasbi 17. in 18. stoletja.
še novic