Spoznavati sebe in svet

Koridor, 11. avgust ― Katarina Gomboc Čeh v svojem romanesknem prvencu Nihče nikogar ne spozna ustvarja mladostno pripoved o iskanju pristnih odnosov in iskrenih prijateljstev. The post Spoznavati sebe in svet appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Kipar Marko Pogačnik praznuje 80 let

Misli, 11. avgust ― Kipar Marko Pogačnik, ki je med drugim oblikoval slovenski državni grb, danes praznuje 80. rojstni dan. Med drugim je poznan po litopunkturi, s katero na akupunkturnih točkah pokrajine zdravi Zemljo. Je tudi soustanovitelj skupine OHO. V Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju so mu ob jubileju posvetili razstavo z naslovom Vedno v začetku.

1924 Pariz – Olimpijske igre

Stare slike (Cerknica), 11. avgust ― Sokola na sliki ni treba posebej predstavljati. To je naš olimpionik Leon Štukelj (1898–1999). Poletne olimpijske igre 1924 so potekale v Parizu od 5. do 27. julija. Leon Štukelj je bil aktualni svetovni prvak v gimnastiki, ko je tistega leta prvič nastopil na OI. Na igrah je nastopal za Kraljevino SHS in osvojil dve zlati […]
Romarski shodi in slovesne maše v Škofiji Celje ob prazniku Marijinega vnebovzetja

Romarski shodi in slovesne maše v Škofiji Celje ob prazniku Marijinega vnebovzetja

Celje.info, 11. avgust ― V prihajajočem tednu prihaja tretji največji katoliški praznik: veliki šmaren oziroma Marijino vnebovzetje. Na Slovenskem je več stoletna tradicija čaščenja Jezusove matere, še posebej na romarskih shodih ob velikem šmarnu. ... Beri dalje The post Romarski shodi in slovesne maše v Škofiji Celje ob prazniku Marijinega vnebovzetja appeared first on Celje.info.
še novic