Predavanje Andreja Furlana in Robija Jakomina ”Neorealizem in slovenski fotograf Mario Magajna”

Galerija Fotografija, 19. februar ― Predavanje Andreja Furlana in Robija Jakomina V četrtek, 22. februarja ob 18.00, vas vljudno vabimo v Avditorij Narodne galerije na predavanje Andreja Furlana in Robija Jakomina ”Neorealizem in slovenski fotograf Mario Magajna”. “Za vsako fotografijo, ki jo naredim, vem, da postaja del zgodovine. To je več kot napisati članek. To je nekaj živega, človeka kar […] The post Predavanje Andreja Furlana in Robija Jakomina ”Neorealizem in slovenski fotograf Mario Magajna” appeared first on Galerija Fotografija.

Luca Beatrice: Umetnost in kultura v Italiji. Od neorealizma do arte povere. 1945-1967

Galerija Fotografija, 14. februar ― petek, 16. februar ob 11.00, Avditorij, Narodna galerija V petek, 16. februarja ob 11. uri, vas vljudno vabimo v Avditorij Narodne galerije na predavanje kritika in kuratorja Luca Beatriceja “Umetnost in kultura v Italiji. Od neorealizma do arte povere. 1945-1967”. Predavanje je del spremljevalnega programa razstavnega projekta “Neorealizem. Nova podoba v Italiji, 1932-1960″, ki je na ogled […] The post Luca Beatrice: Umetnost in kultura v Italiji. Od neorealizma do arte povere. 1945-1967 appeared first on Galerija Fotografija.

Otvoritev razstave Neorealizem – nova podoba v Italiji 1932–1960

Galerija Fotografija, 31. januar ― Otvoritev razstave Neorealizem – nova podoba v Italiji 1932–1960 Narodna galerija in Galerija Fotografija sta kot soorganizatorici razstave Neorealizem – nova podoba v Italiji 1932-1960  v  ponedeljek, 29.1.2018 odprli razstavo v Narodni galeriji. V Galeriji Fotografiji so v sklopu projekta razstavljene fotografije enega najpomembnejših avtorjev Italijanskega neorealizma Nina Migliorija. Nekaj utrinkov z otvoritve razstave v […] The post Otvoritev razstave Neorealizem – nova podoba v Italiji 1932–1960 appeared first on Galerija Fotografija.

Nino Migliori: Petdeseta

Galerija Fotografija, 15. januar ― Narodna galerija v sodelovanju z Galerijo Fotografijo pripravlja razstavo več kot dvestotih fotografij najpomembnejši italijanskih fotografov iz obdobja neorealizma. Poleg originalnih srebroželatinastih fotografij bodo preko revij, knjig in filmskih plakatov predstavljena tudi druga umetnostna področja, kot sta film in književnost ter njihova simbioza s fotografijo. Raziskave italijanskega neorealističnega kulturnega gibanja (Neorealismo) so se povečini posvečale […] The post Nino Migliori: Petdeseta appeared first on Galerija Fotografija.

FESTIVAL BOBRI : FOTOGRAFSKO-POETIČNA DELAVNICA Z EMINO DJUKIĆ IN JAKOM KRAMBERGERJEM

Galerija Fotografija, 10. januar ― ISKANJE OBZORJA Fotografsko-poetična delavnica sobota, 17.2.2018, ob 11.00 (za izven) Udeleženci bodo spoznali projekt Iskanje obzorja, v katerem se prepletata fotografska podoba in poezija. Raziskuje osnovna vprašanja: kaj je podoba in kje so njene meje, kaj je beseda, kako se lahko s podobo pogovarja in kje se ustvarjajo nove možnosti pomenov? Oba medija upodabljata krizo identitete posameznika […] The post FESTIVAL BOBRI : FOTOGRAFSKO-POETIČNA DELAVNICA Z EMINO DJUKIĆ IN JAKOM KRAMBERGERJEM appeared first on Galerija Fotografija.

Praznična ponudba daril

Galerija Fotografija, 20. december 2017 ― Galerijo in knjigarno smo v teh predprazničnih dneh spremenili v pop-up kavarnico, dnevno sobo, prijeten kotiček,  kjer lahko v miru in dobri glasbi ob kavi, čaju, piškotkih , brownijih iz Bazilike ali morda  kozarcu penine uživate v zanimivih knjigah in fotografijah slovenskih in tujih avtorjev.  In seveda med njimi izberete tudi darilo zase in svoje […] The post Praznična ponudba daril appeared first on Galerija Fotografija.

Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017

Galerija Fotografija, 11. december 2017 ― Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017 Vabljeni na zaključni dogodek letošnjega leta, na katerem bomo še bolj kot sicer uživali v dobri razstavi, dobri živi glasbi in seveda v dobri družbi. Na letošnji zadnji razstavi bomo razstavili izbrane fotografije umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017. Razstavljeni bodo Uroš Abram, Janez Bogataj, Boris Gaberščik, Paul Ickovic, Irena […] The post Razstava fotografij umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017 appeared first on Galerija Fotografija.

Vabljeni na zaključni dogodek letošnjega leta.

Galerija Fotografija, 28. november 2017 ― Vabljeni na zaključni dogodek letošnjega leta, na katerem bomo še bolj kot sicer uživali v dobri razstavi, dobri živi glasbi in seveda v dobri družbi. Na letošnji zadnji razstavi bomo razstavili izbrane fotografije umetnikov in sopotnikov galerije v letu 2017. Gost iz Zagreba, Nenad Roban Nenad Roban Jewellery , bo predstavil svojo serijo nakita izdelanega iz starih […] The post Vabljeni na zaključni dogodek letošnjega leta. appeared first on Galerija Fotografija.

GERHARD STEIDL IN GALERIJA FOTOGRAFIJA NA SLOVENSKEM KNJIŽNEM SEJMU

Galerija Fotografija, 8. november 2017 ― Gerhard Steidl na Slovenskem knjižnem sejmu Na povabilo Galerije Fotografije bo v  sredo, 22. novembra, ob 13. uri na Slovenskem knjižnem sejmu potekalo predavanje Gerharda Steidla z naslovom “Lepota analognega medija v digitalnem svetu”. Steidl razmišlja o potencialu in omejitvah analognega in digitalnega sveta. Raziskuje in izpostavlja razlike med tiskano in e-knjigo. Navezal se bo tudi […] The post GERHARD STEIDL IN GALERIJA FOTOGRAFIJA NA SLOVENSKEM KNJIŽNEM SEJMU appeared first on Galerija Fotografija.

BORIS GABERŠČIK – VON DIESER WELT

Galerija Fotografija, 27. september 2017 ― Boris Gaberščik je eden najbolj prepoznavnih ter v svojem opusu najbolj produktivnih slovenskih fotografov. Nazadnje se je predstavil z alkimistično navdahnjeno serijo Solve et Coagula, vendar alkimija, na katero se Gaberščik opira v svojih prejšnjih delih, za interpretacijo ne zadošča več. Mistične dimenzije njegovih prejšnjih del nadomesti posvetnost, izražena že v samem naslovu serije – […] The post BORIS GABERŠČIK – VON DIESER WELT appeared first on Galerija Fotografija.

Matjaž Tančič: Hḗrōs

Galerija Fotografija, 6. september 2017 ― Hḗrōs je fotografski projekt Matjaža Tančiča, ki je nastal kot odziv na nedavno zaostrovanje  begunske krize v Sredozemlju. Dokončan je bil v sodelovanju z Artsupom med avtorjevim tritedenskim bivanjem v umetniški rezidenci na grškem otoku Samos. Otok predstavlja eno izmed glavnih poti v Evropo za begunce in migrante iz Sirije, Bližnjega vzhoda in Afrike, hkrati […] The post Matjaž Tančič: Hḗrōs appeared first on Galerija Fotografija.

PHOTO BASEL

Galerija Fotografija, 10. maj 2017 ― Galerija Fotografija že drugič sodeluje na 3. izdaji sejma Photo Basel, ki je v teh letih postal eden najpomembnejših na fotografskem področju. Obiščite nas na našem rastavišču št. 20 14.-18. junij 2017 Roger Ballen – The Theatre of Apparitions Boris Gaberščik – Von Dieser Welt Radenko Milak & Roman Uranjek – Dates   The post PHOTO BASEL appeared first on Galerija Fotografija.

PHOTO BASEL

Galerija Fotografija, 10. maj 2017 ― 14.-18. junij 2017 Roger Ballen – The Theatre of Apparitions Boris Gaberščik – Solve et Coagula Radenko Milak & Roman Uranjek – Dates   Obiščite nas na našem razstavišču št. 20 The post PHOTO BASEL appeared first on Galerija Fotografija.

Euro Rotelli: Silentium

Galerija Fotografija, 10. maj 2017 ― Morska bitja, ki v hitrih sinhroniziranih koreografijah prosto plavajo med algami in koralami ali se v samotarskem raziskovanju leno pomikajo po pesku plitvin. Te podobe pritegnejo našo pozornost, vabijo nas k raziskovanju morskih globin v družbi tamkajšnjih prebivalcev ali v nas preprosto zbudijo zanimanje s svojimi premiki na gladini vode ali na pesku.Nato, pred stojnicami […] The post Euro Rotelli: Silentium appeared first on Galerija Fotografija.

Voranc Vogel: Rebalans

Galerija Fotografija, 10. maj 2017 ― Voranc Vogel (1980) se je leta 1997 Delovemu kolektivu fotoreporterjev pridružil še kot gimnazijec in od takrat v časopisu Delo objavil več kot 6000 fotografij. Sodeloval je tudi z mednarodnimi agencijami EPA, AP in AFP. Leta 2009 je na oddelku za Kulturne študije in antropologijo Univerze na Primorskem diplomiral z delom Resnica manipulacije v fotografiji. […] The post Voranc Vogel: Rebalans appeared first on Galerija Fotografija.

MOIRÉ

Galerija Fotografija, 10. maj 2017 ― Zaključna razstava dijakov 4. letnika SŠOF Ljubljana: Jaka Stergar, Miha Skrt, Eva Križaj, Urša Bole, Žana Mencej, Maja Trebec, Patricija Čebulj, Lina Bezek, Blaž Sluga, Lana Bregar, Žan Peternelj, Nejc Virant, Lea Makovec, Tina Pečavar Skupinska razstava dijakov 4. letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Moire se v veliki meri posveča raziskova­nju določenega vzorca […] The post MOIRÉ appeared first on Galerija Fotografija.
še novic