032 Fotkast: sveta dežela z Jako Babnikom

032 Fotkast: sveta dežela z Jako Babnikom

Marsowci Fotkast, 7. marec 2017 ― Najprej je bilo skejtanje. Potem urbani reviji Pendrek in Kontejner. Sledili so pasji boji, fotografiranje nočnih lokacij za razstavo jebodrom in sodelovanje papeža Janeza Pavla drugega pri rušenju komunizma. Vse to je zagrešil fotograf Jaka Babnik. V fotkastu je že nastopil v epizodi o poletnih fotografskih festivalih, a si zasluži tudi samostojno epizodo. Pogovarjali smo […]
028 Fotkast: Photokina 2016

028 Fotkast: Photokina 2016

Marsowci Fotkast, 9. oktober 2016 ― Letošnje Photokine se je Fotkast udeležil v dveh različnih vlogah. Marko je postal razstavljavec, Lenart se je preoblekel v novinarja. Najbolj opazen trend pa je bilo hudo zanikanje realnosti, saj so na sejmu manjkali najbolj množični fotografski izdelki – pametni mobilniki.
027 Fotkast: Jože Suhadolnik

027 Fotkast: Jože Suhadolnik

Marsowci Fotkast, 21. avgust 2016 ― Na mladostni fotografiji je podoben Joeju Strummerju. V obdobju panka in NSK je fotografiral skoraj dva tisoč koncertov in performansov. O skoraj vsaki znani (in manj znani) osebi pozna vsaj eno anekdoto. Njegova osebna fotografska knjižnica je impresivna, ne mara pa fotografskih natečajev.
025 Fotkast: zmagovalci World Press Photo

025 Fotkast: zmagovalci World Press Photo

Marsowci Fotkast, 11. junij 2016 ― Zakaj je letošnje leto tako uspešno za slovenske fotografe? Ker je velika begunska zgodba prišla do nas in smo lahko pokazali, kako dobri smo v resnici, je prepričan fotografski veteran in prvi slovenski nagrajenec na World Press Photo Joco Žnidaršič. Podobno razmišljata tudi letošnja nagrajenca Matic Zorman in Matjaž Krivic.
022 Fotkast: revija Fotografija

022 Fotkast: revija Fotografija

Marsowci Fotkast, 1. april 2016 ― Pred internetnimi forumi, spletnimi stranmi in družabnimi omrežji so bile fotografske revije skoraj edini vir informacij o tehničnih novostih, tehnikah in trendih. Danes so takšne revije vse bolj redke, saj na informacije nismo pričakati do mesečnega izida. A nekatere kljub temu vztrajajo.
še novic