Ikone poljske arhitekture

UGM, 2. april 2009 ― Razstava Ikone poljske arhitekture, ki je nastala v sodelovanju poljskega Ministrstva za zunanje zadeve in revije Architektura-Murator, predstavlja 20 najpomembnejših arhitekturnih dosežkov na Poljskem po letu 1989.

Ukrep

Zavod En-Knap, 12. marec 2009 ― Z dolgo časa prepovedanim Brechtovim učnim komadom o širjenju komunistične ideje na Kitajskem, ki je bil v Nemčiji uprizorjen le sedemkrat, se je spoprijel režiser Sebastijan Horvat. Aktualni dobitnik nagrade Prešernovega sklada se je lotil Brechtovega komada s kombinacijo giba in vizualne umetnosti ter s tem ustvaril enkratno predstavo neverbalnega gledališča ter odprl možnost za povsem nove interpretacije Brechtovega teksta.

Elsa Oeltjen Kasimir

UGM, 5. marec 2009 ― Umetnine Else Oeltjen Kasimir predstavljajo kiparska in slikarska dela, večinoma iz umetničine zapuščine, ki jo hrani avtoričina pravnukinja v Nemčiji in so širši javnosti na ogled prvič.

Sejem DOM

Fakulteta za arhitekturo, 1. marec 2009 ― Spoštovani, Leto je naokrog in Sejem DOM je zopet z nami.Člani sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, bomo v času letošnjega Sejma Dom v hali A pripravili skupen sejemski nastop, ki bo letos prvič vključeval tudi strokovno-poljudne obsej...
še novic