Case Study - Momentum brokeri d.o.o.

Via Negativa, 11. junij 2009 ― In approximately three weeks there was a noticeable increase in requests for information about our services , mainly due to the new and simplified business processes which were defined in the strategic plan (tradestation demo, a simplified process of opening a stock trading account, etc.). At present, three months later, we can safely say that the renovation project more that accomplished its goals (the investment quickly paid off, due to an increased demand for our services), which is cruicial for a company dealing with stock exchange at a time of a global financial crisis.

torek, 2.6.2009, TESTIRAJTE DLIB.SI V2!

NUK, 2. junij 2009 ― V juniju vas vabimo, da preizkusite NOVO verzijo portala Digitalne knjižnice Slovenije. Portal vam po novem prinaša prijaznejše iskanje in pregledovanje rezultatov ter pregledovalnik digitalnega gradiva. Iskanje po digitalni knjižnici lahko ukrojite po vaši meri, tako da uporabite “moj dLib”. Nova verzija deluje v testnem okolju, zato povezave do vseh gradiv zaradi zahtevnosti preurejanja metapodatkov še niso vzpostavljene (glej seznam dostopnih gradiv), prav tako še nista na voljo angleška stran in zavihek pomoč.

DLIB. SI NA KULTURNEM BAZARJU V CANKARJEVEM DOMU

NUK, 22. maj 2009 ― V petek, 22. maja 2009, bo od 9. do 18. ure v Cankarjevem domu zaživel prvi Kulturni bazar, na katerem bo svojo ponudbo predstavljal tudi portal Digitalne knjižnice Slovenije. Namenjen je vsem, ki pripravljajo različne kulturne vsebine za otroke in mladino v okviru pouka, obšolskih dejavnostih ali prostem času, organizirata pa ga Ministrstvo za kulturo ter Ministrstvo za šolstvo in šport.

»Joseph Roth - v izgnanstvu v Parizu 1933-39«

NUK, 17. maj 2009 ― »Letos namreč mineva sedemdeset let od smrti Josepha Rotha, avstrijskega pisatelja in publicista judovskega rodu, ki ga lahko podobno kot Stefana Zweiga označimo za enega najeminentnejših Evropejcev svojega časa. V svojih delih je z nostalgijo in neverjetnim uvidom v prihodnost upodobil čas in krhko usodo človeške eksistence v obdobju razpada starega svetovnega reda med obema vojnama. Pisatelja dobro poznamo tudi pri nas - v slovenščino je bilo prevedenih kar nekaj njegovih romanov. Kot posebno zanimivost pa je potrebno omeniti dejstvo, da je glavni junak Rothovih najbolj priljubljenih romanov Radetzkyjeva koračnica in Kapucinska grobnica po rodu Slovenec s priimkom von Trotta, ki lahko kot predstavnik stare avstrijske generacije le nemočno in z resignacijo opazuje propad domovine, nekdaj mogočne monarhije, in problematičen prehod novo nastale avstrijske družbe v obdobje nastajajočega nacizma. Razstava je bila lani na ogled v dunajski Literaturhaus, ustanovi, ki predstavlja dokumentacijski center za novejšo avstrijsko književnost in sistematično zbira gradivo in podatke o avstrijskih literatih doma in v tujini. Zasnoval in pripravil jo je ugledni avstrijski literarni zgodovinar in dolgoletni direktor omenjene ustanove dr. Heinz Lunzer, ki je skupaj z ženo Victorio Lunzer – Talos eden največjih poznavalcev Josepha Rotha. Objavila sta že vrsto temeljitih znanstvenih monografij o pisateljevem življenju in opusu. Na razstavi so na ogled dokumenti iz pisateljevega življenja in delovanja v pariškem izgnanstvu, kjer se je Roth s svojo odmevno publicistično avtoriteto dejavno vključil v delovanje proti nacističnemu režimu v Nemčiji in Avstriji. Gradivo za razstavo je dr. Lunzer zbral iz osebnih in institucionalnih arhivov in knjižnic po vsem svetu. Razstavo spremlja obsežen katalog (v nemškem jeziku), v katerem dr. Lunzer predstavlja obdobje pisateljevega življenja in ustvarjanja v Parizu, kamor se je bil v svojem »begu brez konca« prisiljen umakniti pred nacističnim pregan

3D SERIF

ZEK Crew, 17. maj 2009 ― Serifs play an important historical role and exude a particular impression and stability in letters. This experiment addresses the characteristics of the third dimension and not only the extrusion from 2d. This is why the serifs are faced towards us; this en face perspective appears to be sans, gaining added value with the impression obtained [...]
še novic