Stkan iz neodločnosti

Airbeletrina, 4. maj 2010 ― Zagonentno se je lotiti recenzije dela, katerega glavna značilnost je popolna razdrobljenost, neskončna mnogoobraznost. Naj torej za začetek hvaležno natrosim nekaj gotovih dejstev. Ob izzidu leta 1999 je Naravni roman prevzel tako bralsko kot kritiško kliko rodne Bolgarije. Odtlej je bil preveden v najmanj sedem jezikov, kritiki so ga mazilili širom zahodne poloble, njegov avtor pa se hvali, da je količina raznih tekstov, interpretacij in akademskih raziskav romana na evropskih univerzah že zdavnaj presegla njegov obseg.

četrtek, 29.4.2010, PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE, DR. DANILO TÜRK, ODLIKOVAL Z ZLATIM REDOM ZA ZASLUGE BIVŠEGA RAVNATELJA NUK (1976-80), DR. BRANKA BERČIČA.

NUK, 29. april 2010 ― Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk v ponedeljek, 26.4.2010, odlikoval z zlatim redom za zasluge bivšega ravnatelja NUK (1976-80) dr. Branka Berčiča. Odlikovanje je dr. Berčič prejel za življenjsko delo na področju bibliotekarstva in literarne zgodovine.
še novic