Kolumna IN-TE-LEK-TU-A-LEC I (Kako se je minister Golobič odločil rešiti svet pred humanistiko)

Kolumna IN-TE-LEK-TU-A-LEC I (Kako se je minister Golobič odločil rešiti svet pred humanistiko)

Airbeletrina, 4. oktober 2010 ― Inovativna shema sofinanciranja doktorskega študija je presenečenje samo za nekoga, ki je bil zadnjih nekaj let globoko v intelektualni komi. Na njej ni nič naključnega, niti to, kako brezsramno na hitro in na pamet je sestavljena. Posvečevanje kapitalizma kot edine realne družbene ureditve in posledično ekonomije kot edine prave vede traja že dolgo, asociiranje humanistike z nekoristnim in nepotrebnim tudi. Kako dolgo? Še pomnite, kdaj ste nazadnje brali o poplavah ali kaki drugi katastrofi, ne da bi bil zraven iztisnjen račun o ocenjeni gospodarski škodi? Še pomnite, kdaj ste zadnjič ob tem, ko ste poslušali o rasti BeDePe, dau džonsa, prihodkih od DeDeVe, cenah goriva, lestvicah konkurenčnosti in sploh razvoju gospodarstva in kako vse to prispeva k blaginji in sreči državljanov, pomislili, da v istem kontekstu nihče nikoli ne omenja izobraževanja, zdravstva, kulture in drugih področij, ki vas v resnici usodno zadevajo v vašem vsakodnevnem življenju? Še pomnite, kdaj ste nazadnje brali kolumno kakega intelektualca, ki ni bila sestavljena iz jeremijad o finančni podhranjenosti tega in onega? Ja, tako dolgo že.

TAPE ART

ZEK Crew, 18. september 2010 ― An exciting project for Orto which included several Slovenian artists. ZEK and Tilen Sepič are responsible for the billboards in front of Tobačna, Ljubljana. We also randomly bombed Portorož with Stella Ivšek. > Video Tobačna > Video Portorož Production: Multipraktik Photos: Jernej Čuček Gerbec

Vizualni birokrati

UGM, 16. september 2010 ― Skupni umetniški projekt treh umetnikov, ki preverjajo konstelacije medsebojnega sodelovanja, spreminjajo galerijo v dialog, križišče in stičišče različnih umetniških praks. Obeta se dogodek z močnim slikarskim nabojem, razstava s pomembnim umetniškim in idejnim sporočilom.
še novic