Lords of dirt

UGM, 2. december 2011 ― Mednarodna skupina avtorjev mlajše generacije v projektu Lords of Dirt raziskuje konstrukcije vsakdanjih realnosti in umeščenost subjektov znotraj le-teh.

Svetloba kot barva: nedeljske ustvarjalnice

MAO, 1. december 2011 ― Nedelje v MAO so namenjene družinam in posameznikom, ki želijo dopoldan preživeti v naši družbi. Vsako drugo nedeljo ob 11.00 se nam lahko pridružite na vodenem ogledu in ustvarjalni delavnici za različne starostne skupine. Vse do sredine junija bodo nedelje v MAO posvečene fotografski razstavi Svetloba kot barva in fotografiji.

Svetlobni odtisi

MAO, 30. november 2011 ― Sporočamo, da delavnica odpade. Na zadnji nedeljski ustvarjalnici pred poletnimi počitnicami se bomo spraševali, kako narediti fotografijo brez fotoaparata. Vrnili se bomo k samim začetkom razvoja fotografije in risanju s svetlobo. Ta tehnika je bila nekoč pripravna za preslikovanje različnih rastlin in ustvarjanje herbarijev, kar pa bo tudi izziv za našo tokratno ustvarjalnico. Pokukali bomo v zgodovino fotografije, ugotavljali, kaj je cianotopija in kaj so fotogrami ter kako je podoben princip uporabili sloviti fotograf Man Ray. 

Kamera obskura

MAO, 26. november 2011 ― Kako se je začela fotografija? Kaj je črna soba in kako pomembna je za izum fotografije? Na nedeljski ustvarjalnici se bomo skozi izdelavo kamere obskure seznanili z zgodovino in nastankom fotografije. Namenjena je otrokom od 5. do 12. leta, mlajši v spremstvu staršev.
še novic