Ko bom velik, bom astronavt

MAO, 7. januar 2012 ― Kaj so zvezde in kaj planeti? Koliko jih je? Vprašanja, ki si jih zastavljaš o vesolju, si ljudje zastavljajo že od začetka človeštva. Ali veš, da je pred več kot 50 leti v vesolje z umetnim satelitom poletelo prvo živo bitje –psička Lajka? Luna pa je edino nebesno telo, ki ga je doslej obiskal človek. Pridi na ustvarjalnico v Moderno galerijo, izdelaj svojo raketo in spoznaj skrivnosti vesolja.

Znanilci nizozemskega oblikovanja @ BIO 50

MAO, 3. januar 2012 ― Rezidenca nizozemskega veleposlanika v Ljubljani bo gostila razstavo sodobnega nizozemskega oblikovanja. Razstavo je pripravila priznana nizozemska arhitektka in oblikovalka Rianne Makkink, soustanoviteljica studia Makkink & Bey, v sodelovanju z MAO ter studiom Strle Svetila. V sklopu razstave bodo potekali številni dogodki, namenjeni predvsem arhitektom, oblikovalcem in drugi predstavnikom strokovne javnosti.

Panton ?

MAO, 2. januar 2012 ― Ob 55-letnici nastanka in 15-letnici začetka velikoserijske proizvodnje legendarnega stola Panton iz polipropilena je Kubus-Interier v sodelovanju s tovarno Vitra povabil 10 oblikovalcev in umetnikov, naj stol preobrazijo in mu dodajo svoj osebni pečat. Izdelki povabljenih oblikovalcev in umetnikov bodo razstavljeni in naprodaj v prostorih podjetja Kubus-Interier.

Stigmarella, zgodba o čevlju in deklici

MAO, 1. januar 2012 ― Stigma je širok pojem, ki prizadene najobčutljivejše dele človekovega življenja, in jo je zato težko definirati. Razstava je usmerjena predvsem na starše in njihove otroke ter temelji na modificirani pravljici bratov Grimm o Pepelki. Ob razstavi v Galeriji – Spomeniškovarstveni center bodo potekali še ustvarjalnica za otroke, pogovor o stigmi psihiatrije, predstavitev knjige in projekta.

Kinotopologija: Ecce Canis

MAO, 31. december 2011 ― Maja Smrekar se v Galeriji Kapelica predstavlja z interaktivno instalacijo, katere fokus temelji na biotehnoloških dokazih za istovetnost delovanja serotoninskih receptorjev v možganskih sinapsah psa in človeka. Postavitev obiskovalcem omogoča, da izkušajo vonj serotonina, ki je v celotni poetiki projekta ključni element za razumevanja medvrstne komunikacije prek čutila za voh.

Po-uporaba

MAO, 30. december 2011 ― Razstava prikazuje dela, nastala v okviru projekta Ponovna uporaba – R&R oblikovalski in tehnološki proces. Pod mentorstvom Barbare Prinčič in Elene Fajt so študenti industrijskega oblikovanja z ALUO ter študentke oblikovanja tekstilij in oblačil z NTF v sodelovanju s Centrom ponovne uporabe zavrženim izdelkom vdahnili novo funkcijo v smislu odprte zanke, torej »upcycling«. Na ogled v KUD France Prešeren.

Perpetuum

MAO, 29. december 2011 ― Sporočamo, da je datum otvoritve razstave prestavljen. Datum bo znan naknadno. --- Perpetuum je latinska sopomenka za trajnost in hkrati skupni naslov projekta o alternativah v modi in ambientalnem tekstilnem oblikovanju Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani. Na razstavi, v trajnostnem duhu postavljeni v odsluženem kontejnerju na vogalu Snežniške ulice 5, so predstavljeni izdelki študentov.
še novic