Akustika ali elektrika – ni več vprašanje

Akustika ali elektrika – ni več vprašanje

Dan D, 5. maj 2013 ― Akustična turneja ‘Tiho’ je bila obsežna in uspešna, saj je bila večina koncertov vnaprej razprodanih, a to ne pomeni, da bomo sedaj igrali samo še na bisernice in mandoline. V prihajajočih mesecih vam ne bo več potrebno delati kompromisov med akustično ali električno različico uspešnic, saj bo čez poletje obojih nastopov dovolj. Na nekaterih koncertih bomo nastopali v […]

LETNI KONCERT OTROŠKIH ZBOROV GLASBENE MATICE LJUBLJANA

Glasbena matica, 2. maj 2013 6. junij 2013, 18.00 Ljubljana, Atrij ZRC vstop prost Vabimo vas na letni koncert treh otroških zborov Glasbene matice. Najmlajši pevci iz Pevske pripravnice so se letos potepali v kraljestvu živali in spoznavali živalske prigode in nezgode. Otroški zbor je … Continue reading → The post LETNI KONCERT OTROŠKIH ZBOROV GLASBENE MATICE LJUBLJANA appeared first on Glasbena Matica Ljubljana .

KONCERT SAMOSPEVOV

Glasbena matica, 2. maj 2013 ― BARBARA JERNEJČIČ FÜRST, mezzosopran ŽARKO IGNJATOVIĆ, kitara Ponedeljek, 9. november 2015, 19.30 Ljubljana, Viteška dvorana v Križankah Vstop prost Henry Purcell I Attempt From Love’s Sickness to Fly Music For a While When I have Often Heard Franz Schubert Nachtstück … Continue reading → The post KONCERT SAMOSPEVOV appeared first on Glasbena Matica Ljubljana.

VEČER SAMOSPEVOV

Glasbena matica, 2. maj 2013 ― Bernarda Fink, mezzosopran Marcos Fink, basbariton Anthony Spiri, klavir 3. julij 2013, 20.00 Ljubljana, Slovenska filharmonija BERNARDA FINK in MARCOS FINK sta dobitnika nagrade Prešernovega sklada v letu 2013 za zgoščenko Slovenija! in za vrhunsko glasbeno poustvarjanje v zadnjih dveh … Continue reading → The post VEČER SAMOSPEVOV appeared first on Glasbena Matica Ljubljana .

NASTOPI CICI-ZBOROV GLASBENE MATICE

Glasbena matica, 2. maj 2013 ― Ob zaključku štirimesečnih glasbenih delavnic, ki jih je v ljubljanskih vrtcih Viški gaj, Mojca in Mladi rod organizirala Glasbena matica, vas vabimo na pevske nastope otrok, ki bodo potekali v Knjigarni Konzorcij in na Glasbeni matici v Ljubljani. GLASBENI OBISK … Continue reading → The post NASTOPI CICI-ZBOROV GLASBENE MATICE appeared first on Glasbena Matica Ljubljana .

Anthology presentation 'Import-Export-Transport' - May 23rd, Vienna

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 2. maj 2013 ― Cordially invited to the presentation of anthology IMPORT – EXPORT – TRANSPORT:  Queer Theory, Queer Critique and Activism in Motion edited by Sushila Mesquita, Maria Katharina Wiedlack and Katrin Lasthofer. Together with Vendula Esteban Wiesnerová (Bratislava), Tea Hvala (Ljubljana) and Marty Huber (Vienna), we want to pick up some core topics of the anthology. The themes, among

Literarni večer Ko beseda postane ime - 23. maj, Ljubljana

Prepih ~ Draft (Tea Hvala), 2. maj 2013 ― Okna kratke zgodbe 2 z Miho Mazzinijem Vabljeni na literarni večer Ko beseda postane ime Zaključno branje udeležencev literarnih ustvarjalnic Inštituta IRIU (Okna poezije 2 in Okna kratke zgodbe 1), izbranih na natečaju. Okna v pesniško in prozno ustvarjanje bodo za vas odprli: Urška Aplinc, Andreja Borščak, Anja Cimerman, Mitja Drab, Klemen Godec, Katarina Gomboc, Tea Hvala, Aljaž

V ČITALNICI KNJIŽNICE JE na ogled do 14. maja potu

Knjižnica Postojna, 30. april 2013 ― V ČITALNICI KNJIŽNICE JE na ogled do 14. maja potujoča razstava KAMRA. Portal KAMRA :  digitalizirana kulturna dediščina slovenskih pokrajin Regijski portal KAMRA je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Digitalizirane vsebine so tako dostopne z enega mesta, kreirane pa v tistih organizacijah, ki so vsaka za svoje področje najbolj kompetentne. KAMRA jim daje v uporabo brezplačno infrastrukturo in usposablja nove partnerje, da lahko tudi vsebine lokalnega pomena predstavijo v digitalni obliki preko svetovnega spleta.

TRUS!: First Step

MMC Poslušamo, 30. april 2013 ― Najprej me pri naključnem izbiranju skladb "sezuje" skladba Whale Song. Če sta za današnjo mlajšo generacijo glasbenih odjemalcev, analitikov in filozofov, ki je namazana z vsemi virtualnimi in . . .

Nov direktor

Zgodovinski arhiv Ljubljana, 30. april 2013 ― dr. Dragan Matić V.D. direktorja ZAL 26.4.2013 - Zaradi odhoda na novo delovno mesto, je Zgodovinski arhiv Ljubljana zapustil dosedanji direktor mag. Bojan Cvelfar, zamenjal ga je v.d. direktorja dr. Dragan Matić.

Žarko Laušević: pogovor in retrospektiva

Ekran, 30. april 2013 ― Nadarjeni filmski in gledališki igralec Žarko Laušević je v 80. letih osvajal jugoslovansko gledališko in filmsko občinstvo, sredi blesteče igralske kariere pa se mu je zgodil lastni film: v samoobrambi je ubil dva človeka in pristal v zaporu. Da bi preživel, je začel pisati. Zaporniški zapiski Leto mine, dan nikoli so po izidu leta 2011 v državah nekdanje Jugoslavije vzbudili izjemno zanimanje, zdaj pa se lahko berejo tudi v slovenščini. Ob izidu so založba Modrijan, Slovenska kinoteka in Café teater pripravili okroglo mizo z uglednimi gosti iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, in sicer v Kinoteki v torek, 7. maja 2013 ob 17. uri.

Ekran v prevodu, 3.

Ekran, 29. april 2013 ― V eni vodilnih svetovnih revij, posvečenih horrorju v najširšem smislu besede, kanadski Rue Morgue, bo v številki maj 2013 izšel prevod intervjuja s Christopherjem Leejem, ki je bil izvirno objavljen v reviji Ekran, september 2011. Intervju z legendo horrorja je za Ekran na Grossmannovem festivalu filma in vina v Ljutomeru naredil naš redni sodelavec in žanrski strokovnjak Dejan Ognjanović, sicer pa bo aktualna številka Rue Morgue v celoti posvečena britanskemu horrorju. V isti številki Ekrana je sicer izšel tudi obsežen tekst o fenomenu filma Mož iz protja (The Wicker Man, 1973, Robin Hardy), ki ga takisto obravnava Rue Morgue.
Lestvica: Deset najboljših literarnih začetkov

Lestvica: Deset najboljših literarnih začetkov

Airbeletrina, 29. april 2013 ― Saj veste, kako so se začenjali uvodi prejšnjih lestvic? Nesrečno. Ker imate to radi, dragi bralci. Z največjo slastjo ste planili na tisto lestvico, ki je za vas izbrala deset najnesrečnejših literarnih likov. Oh, nesrečna bit narodova! Ker vemo, kaj hočete, vam to dajemo. Že na začetku, da nam potem jeste iz roke. A ker je pomlad čas za nove začetke, vas milo prosimo, da obrnete svoje nesrečne poglede k soncu ter začnete znova, srečno.
še novic