Kulturno (in trezno) v Brdih

Kulturno (in trezno) v Brdih

MMC Drugo, 3. september 2015 ― Da sta zadnji teden v avgustu hkrati potekala dva zelo podobna festivala - Poezija in vino na Ptuju in Sanje v Medani, je menda "shod" literarnih in kulturniških zanesenjakov, je preraslo v čisto . . .
Umna kolumna #27: Civilizirano ni nujno dobro

Umna kolumna #27: Civilizirano ni nujno dobro

C.M.A.K. Cerkno, 3. september 2015 ― Spodnji prispevek je bil kot uvodna misel originalno objavljen v publikaciji Informator, april 2012. Danes smo oboroženi z različnimi pripomočki in stroji, tehnološko razvitimi pomagali, ki nas varujejo pred pritiski narave in njeno muhavostjo. Človek je prepričan v sposobnost, da obvlada svet.  Počuti in oklicuje se civiliziranega, z razliko od tistih, ki jih sam velikokrat […]

Anton Bogov: Z 20-letnico se ne poslavljam, le proslavljam

Misli, 3. september 2015 ― Maribor, 3. septembra (STA) – Prvak Baleta SNG Maribor Anton Bogov po 20 letih delovanja pravi, da je prišel do pomembnega mejnika v življenju, ki pa ne pomeni, da zaključuje s svojim delom. “Ne poslavljam se, ampak proslavljam,” je povedal. V teh letih se je želel predvsem naplesati in to mu je po njegovih ocenah […]

Plesni polet Antona Bogova

SNG Maribor, 3. september 2015 ― Praznik baletne umetnosti v Mariboru, svečani gala koncert ob 20-letnici umetniškega delovanja baletnega prvaka Antona Bogova na mariborskih odrskih deskah, bo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor v petek, 4. septembra 2015.

V. BIENALE NEODVISNIH

Kino Šiška, 3. september 2015 ― V novembru bo Kino Šiška zavzela jubilejna, V. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije (BSNI). Bienale slovenske neodvisne ilustracije bo tudi tokrat gostil več kot 20 umetnikov in umetniških kolektivov, ki ustvarjajo na mejah različnih praks. Poleg pregledne razstave, ki bo … Preberi več →
Umrl je ameriški igralec Dean Jones

Umrl je ameriški igralec Dean Jones

MMC Film, 3. september 2015 ― V starosti 84 let je umrl ameriški igralec Dean Jones, nekoč glavna zvezda Disneyjevih filmov, predvsem avtomobilske franšize o svojeglavem hrošču, s katerim je prvič tekmoval v komediji Herbie - . . .
Uživajte v razgledu!

Uživajte v razgledu!

Membrana, 3. september 2015 ― Živimo v svetu, kjer igra vizualna kultura pomembno vlogo. V svetu, kjer se na vsakem vogalu še vedno promovira sanjsko življenje. Kljub temu pa je čutiti, da so ljudje vedno bolj zaskrbljeni za svojo prihodnost, kar je razvidno tudi v sodobnih fotografijah, filmih ipd. The post Uživajte v razgledu! appeared first on Membrana.

Film na ulici: PRESTAVLJEN na 11. in 12. september!

Kinodvor, 3. september 2015 ― Film na ulici, ki bi moral potekati ta vikend, 4. in 5. septembra, na šolskem igrišču OŠ Zalog, je zaradi slabe vremenske napovedi PRESTAVLJEN na naslednji vikend, 11. in 12. septembra! Program prireditve ostaja nespremenjen, zato vabljeni k podaljšajanju poletja z urbanimi športi, glasbo in filmom!
Charlotte in Tom: ob filmu 45 let

Charlotte in Tom: ob filmu 45 let

MMC Film, 3. september 2015 ― Nekateri cinefili so prepričani, da so igralci postranskega pomena v uresničevanju vizije režiserja; da zavzetost za igralce, ki jo izkazujeta kritik ali gledalec, pomeni, da sta žrtev . . .
še novic