2017-05-27 Širom @ Druga godba

2017-05-27 Širom @ Druga godba

Iztok Vidmar, 9. julij 2018 ― Iztok Koren (banjo, tristrunski banjo, bas boben, tolkala, cevni zvonci, balafon, zvočila) Ana Kravanja (violina, viola, ribab, cünbüs, balafon, ngoma boben, mizmar, zvočila, glas) Samo Kutin (lira, balafon, enostrunski bas, obročni bobni, brač, gongoma, mizmar, zvočila, glas)
ŠUM#9 / Voranc Kumar: Koreografija postajati-truplo

ŠUM#9 / Voranc Kumar: Koreografija postajati-truplo

ŠUM, 9. julij 2018 ― Koreografija postajati-truplo: kratka genealogija umirajočega telesa v računalniških igrah „Ali obstaja kakšna možnost, da dodate špricanje krvi in ‚ragdoll‘ simulacije? Sprašujem zato, ker mislim, da bi to igri dodalo morbidni realizem[1] in pokončanje sovražnika naredilo bolj zadovoljivo. Kri bi se lahko poleg tega uporabilo tudi za to, da bi vedel, ali si zadel tistega, na […]
Pomaranča v obliki srca

Pomaranča v obliki srca

Vrabec Anarhist, 9. julij 2018 ― Ob branju nas posrka v svet brez olepševanja in mitologizacije, z glavo udarimo ob beton, ki cvrči pod nami in nam na razžarjen obraz vžge boleče verze, ki nimajo kam drugam kot v te pesmi. The post Pomaranča v obliki srca appeared first on Vrabec Anarhist.
“Ustvarjalnost je tukaj izziv”

“Ustvarjalnost je tukaj izziv”

Slovenci.si, 9. julij 2018 ― Vas Topolovo v Benečiji so v prejšnjih dneh spet preplavili umetniki, ki bodo tu do 15. julija soustvarjali Postajo Topolove, uspešno prireditev, ki že petindvajset let zaznamuje poletne dni na tem območju in ki se je uveljavila kot primer dobre prakse na kulturnem področju. Pobudnika Postaje sta bila Moreno Miorelli in Donatella Ruttar, s katero […] The post “Ustvarjalnost je tukaj izziv” appeared first on Slovenci.
Katja Perat: Mazohistka / Kristina Kočan: Šivje / Roman Rozina: Kolo sreče / Raziskovanje slovenskega izseljenstva

Katja Perat: Mazohistka / Kristina Kočan: Šivje / Roman Rozina: Kolo sreče / Raziskovanje slovenskega izseljenstva

ARS S knjižnega trga, 9. julij 2018 ― V oddaji S knjižnega trga bomo najprej ocenili roman Katje Perat Mazohistka, nato pa se bomo posvetili še pesniški zbirki Kristine Kočan Šivje, kratki prozi […] V oddaji S knjižnega trga bomo najprej ocenili roman Katje Perat Mazohistka, nato pa se bomo posvetili še pesniški zbirki Kristine Kočan Šivje, kratki prozi Romana Rozine Kolo sreče in zborniku Raziskovanje slovenskega izseljenstva. Recenzije so napisali Ana Geršak, Simona Kopinšek, Jasna Lasja in Iztok Ilich.
LISMob - nov knjižničarski blog

LISMob - nov knjižničarski blog

Biblioblog, 9. julij 2018 ― Predstavljam vam blog, ki ga piše kolegica Ksenija Rivo: LISMob: Mobile library and information science Blog je namenjen slovenskim bibliotekarjem (in tudi ne-bibliotekarjem) s področja informacijske znanosti in mobilne tehnologije. Objave vsebujejo povezave na znanstvene in strokovne članke in so povzetki njenega raziskovalnega dela. Ideja je zelo dobra, mobilni telefoni postajajo nepogrešljiv del vsakdanjega življenja in se vključujejo tudi v akademsko okolje. Smiselnost raziskav na tem področju zato ni več vprašljiva.Želim ji veliko uspeha in tudi vztrajnosti! Blog je dodan tudi v blogorolo v desnem meniju Bibliobloga, ki je bila pred kratkim posodobljena. Upam, da se bo še kateri slovenski knjižničar opogumil in začel pisati svoj blog.Poznate še kakšen zanimiv blog slovenskih knjižničarjev?
še novic